Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

0
anonim
Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Lego Mindstorms ilk çıktığında (4 yıl önce falan?) rüyalarıma girmiş bir alettir. Maalesef Türkiye'deki Lego ile ilgili her yere sormuş soruşturmuş, hatta Internet sitesine bakmış ve Türkiye'ye gönderilmediğini öğrenerek hayal kırıklığına uğramıştım.

Şimdiki durum nedir bilmiyorum ama umarım değişmiştir çünkü bu tip bir sistemi kurcalayan, programlayan bir insan çok şey öğrenebilir pek çok konuda.

Hmm, hazır gaza gelmişken bir robot haberi de ben göndereyim, yukarıdaki kadar orjinal olmayacak ama olsun, haber haberdir :)

0
tongucyumruk
Kulaktan Dolma Bilgiler Ansiklopedisinde bulduğum bir bilgiye göre Mindstorms'un TR'de satılmama sebebi TR'yi teknik açıdan yeterince gelişmiş bulmamalarıymış...

Elime para geçsin ilk fırsatta tanıdık falan bi yol bulup getirteceğim bende.
0
FZ
E tabii 4 sene önce fazlamesai.net yoktu, bunu anlayabilirim ama artık durum değişti, bu mazeretleri geçerliliğini yitirdi ;-)
0
anonim
Belki eBay vasitasi ile kullanilmis alinabilir. eBay'de satis yapan kisiler 'sahis' oldugu icin, her adrese gonderebilirler. Tabii milletlerarasi posta odenmesi lazim.. Not: eBay'de bazen kullanilmis bile cok iyi durumda oluyor. Yanlislikla alan, yada toptan alip sonradan satan tipleri eBay'de bulabilirsiniz.

Saygilar,
0
anonim
Ben Lego Robotics Invention System 2.0 setimi satıyorum, çok az kullandım zamansızlıktan dolayı uğraşamıyorum. ilgilenenler bana burakheper@hotmail.com dan ulaşabilir.
0
anonim
Eger talep olursa, Lego Mindstorm seti buradan alip Turkiye de istenen adrese gonderebilirim. Detaylar icin bana e-mail ile erisebilirsiniz. burak_junk@yahoo.com.

Saygilar,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JKP - Bölüm 6

upux

Java Kitap Projesinde Bölüm-6 yayınlanmıştır
Bölüm-6 da ki konu başlıkları

Polimorfizm
Geç bağlama (late binding)
Final ve Geç bağlama
Neden Polimorfizm ?
Genişletilebilirlik (Extensibility)
Soyut sınıflar ve metodlar (Abstract classes and Methods )
Niye soyut sınıf ve metodlara ihtiyaç duyarız ?
Yapılandırıcılar içersindeki ilginç durumlar
Kalıtım ve Yukarı doğru çevirim (Upcasting)
Aşağıya doğru çevirim (Downcasting)
www.riskturk.com/java

Yeni Teknolojiler İle Fosil Teknolojilere Bağlanmak

malkocoglu

Projelerde, her ne kadar tamamen yeni teknolojiler ile işlem yapmak istesek de, bazen eski (fosil) teknolojiler ile yanyana çözümler üretmek sorunda kalıyoruz. Mesela bir AS/400 mainframe bilgisayara bağlanmak, Excel hesap tablosundan değerler okumak gibi.. (Excel'in fosil olarak addedilmesinin sebebi, formatının 'kapalı' oluşudur).

İşte bu gibi durumlarda, Java için elimizde olan imkanlardan örnekler...

Java İle Excel Nasıl Okunur?

Java ile AS/400'e Bağlanmak

Kitap: Kurumsal Java Çıktı

malkocoglu_3

Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

Java Görsel Bileşenleri ile Zoom In/Zoom Out

yetgin

FM müdavimlerinden yetgin Java ile Zoom In/Zoom Out özelliğinin nasıl kodlanacağını şurada açıklamış.

JTS - 1 : 30 Nisan 2009 Perşembe saat 18.45 - Katılım Ücretsiz

anonim

30 Nisan 2009 Perşembe saat 18:45'te Java Teknolojileri ve Programcıları Derneği (JTPD) ile Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü ortaklığıyla Java Teknoloji Saatleri etkinliği (JTS) düzenlenecektir. Etkinlikte iki adet Eller Klavye Üstünde (EKÜ) atölye çalışması yapılacak ve yine iki adet seminer verilecektir. ...