Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

0
anonim
Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
Lego Mindstorms ilk çıktığında (4 yıl önce falan?) rüyalarıma girmiş bir alettir. Maalesef Türkiye'deki Lego ile ilgili her yere sormuş soruşturmuş, hatta Internet sitesine bakmış ve Türkiye'ye gönderilmediğini öğrenerek hayal kırıklığına uğramıştım.

Şimdiki durum nedir bilmiyorum ama umarım değişmiştir çünkü bu tip bir sistemi kurcalayan, programlayan bir insan çok şey öğrenebilir pek çok konuda.

Hmm, hazır gaza gelmişken bir robot haberi de ben göndereyim, yukarıdaki kadar orjinal olmayacak ama olsun, haber haberdir :)

0
tongucyumruk
Kulaktan Dolma Bilgiler Ansiklopedisinde bulduğum bir bilgiye göre Mindstorms'un TR'de satılmama sebebi TR'yi teknik açıdan yeterince gelişmiş bulmamalarıymış...

Elime para geçsin ilk fırsatta tanıdık falan bi yol bulup getirteceğim bende.
0
FZ
E tabii 4 sene önce fazlamesai.net yoktu, bunu anlayabilirim ama artık durum değişti, bu mazeretleri geçerliliğini yitirdi ;-)
0
anonim
Belki eBay vasitasi ile kullanilmis alinabilir. eBay'de satis yapan kisiler 'sahis' oldugu icin, her adrese gonderebilirler. Tabii milletlerarasi posta odenmesi lazim.. Not: eBay'de bazen kullanilmis bile cok iyi durumda oluyor. Yanlislikla alan, yada toptan alip sonradan satan tipleri eBay'de bulabilirsiniz.

Saygilar,
0
anonim
Ben Lego Robotics Invention System 2.0 setimi satıyorum, çok az kullandım zamansızlıktan dolayı uğraşamıyorum. ilgilenenler bana burakheper@hotmail.com dan ulaşabilir.
0
anonim
Eger talep olursa, Lego Mindstorm seti buradan alip Turkiye de istenen adrese gonderebilirim. Detaylar icin bana e-mail ile erisebilirsiniz. burak_junk@yahoo.com.

Saygilar,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Tekeline Hazır Mısınız?

realist

Java GPL lisanslandı diye sevinirken bakın neler oluyor:

Oracle BEA Systems'i 8.5 milyar dolara, Sun MySQL Inc.'i 1 milyar dolara satın almış.

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

J2EE ve Java Piyasası: 2005 değerlendirmesi ve 2006 tahminleri

innaw

Burada Javalobby'nin 2005'te yayınladığı 46 haber postasında bağ verilen makalelerin aylık toplu bir listesi bulunuyor.

ONJava'da da 2005'in kısa bir değerlendirmesi yapılmış. 2006'ya ilişkin tahminleri ise buradan alalım.

¶napster 0.85 alpha

larweda

¶napster, (pinapster) aylarca bilgisayar dünyasının çalkalanmasına yol açan, Metallica'nın dava açmasıyla daha da ünlenmiş olan ünlü Napster istemcisinin Java sürümü. Browser üzerinden kullanılan kullanıcı arabirimi, klasik Windows Napster'ının kullanıcı arabirimine çok benziyor, ayrıca da klasik Napster'a göre birçok yararlı ekleme de yapılmış. Mesela dosyalara kalınan yerden devam etme (resuming) ve transfer sınırı koyma şansı getirilmiş.

Yazılım pazarında çığır açan Türk imzalı proje: WTP

FZ

Internet tabanlı çözümler geliştiren uygulayıcıların iş yükünün büyük bölümünü ortadan kaldıracak Web Tools Platform projesi hayata geçiyor. Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ın önemli atılımlarından biri olan Web Tools Platform (WTP), İnternet üzerinde iş yapmanın kolay yolunu gösteriyor. Tüm İnternet temelli teknolojileri birleştirebilen ilk ve tek ortam olan WTP, 2005’in Ağustos’unda kullanıma sunulacak. Web Tools Platform projesi, Internet uygulamaları geliştirme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, emek yoğun işlerdeki çalışma sürecini hızlandırıyor.