Java Ruby el ele, beraber mutlu günlere

0
anonim
Daha önce Javacılar ile Rubyciler arasında birbirlerini hor görmelerin yaşandığı Fazlamesai'ye ilginç bir haber.

Haber Spring framework için bir hızlı prototip geliştirme projesi. Proje varolan Spring ve Hibernate iş mantığı ve nesnelerinizi kullanarak ve fazladan yeni bir şey öğrenmenize gerek kalmadan yeniden derleme ve konfigürasyon dosylarını değiştirme gibi prototip üretimi sırasında sizi yavaşlatan işlerden JRuby ile yazılmış bir kontrolcü kullanarak kurtulmanızı sağlıyor. Prototip sizi tatmin ettiği zaman tek yapmanız gereken, hiçbir değişiklik yapmadan JRuby kontrolörü çıkarıp yerine Java olanını eklemek. Proje 1000 satırdan daha az kodla yazılmış ve var olan projelerinize kolayca entegre edilebilir. Proje ile ilgili ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.
Projede kullanılan JRuby bileşeni Ruby'nin Java platformunda çalışan sürümü. Karşılıklı olarak Java ve Ruby arasında kod etkileşimine olanak tanıyan JRuby, bugünlerde üzerinde Ruby on Rails'i çalıştıracak kadar olgunlaşmış durumda. JRuby'nin bu yılki Java One konferansında geliştiricileri tarafından hazırlanan bir sunumu da olacak.

Görüşler

0
anonim
Yanlış anlaşılmasın ama eğer protatip gayet güzel çalışıyorsa sonradan yerine niçin java kodu koymalıyız ?
0
lifesdkver0_1
şu anki jruby implementasyonun yavaş (performansız) olması bir sebep olabilir mesela.
0
Ragnor
Nightwalker'a katılmakla birlikte (gerçi gelecek cevaplarıda tahmin edebiliyorum ya neyse) başka birşey sormak istiyorum. Bu bahsedilen prototip geliştirme yöntemi Jython ile de yapılabiliyor mu? Anladığım kadarı ile mümkün? Yani durum JRuby'e özel değil. Yoksa yanlış mı anladım?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

Türkçe Java Teknolojileri Belgeleri

ahmetaa

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. ögrencileri güncel Java teknoloji ve kütüphaneleri konusunda Türkçe belgeler hazırlamışlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik vardı, yazanlara ve projeye ön ayak olanlara teşekkürler.

Java teknolojileri belgeleri

Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

FZ

``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.

Java Teknolojileri Televizyonda

anonim

Java Teknolojileri Derneği'nin katkılarıyla Java teknolojileri artık Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu'nda.

Günlük yaşantımızın içerisine çoktan giren Java teknolojilerini ne kadar biliyor musunuz? Tüm dünyanın göz bebeği olan Java teknolojileri hakkinda fikir sahibi olmak ister misiniz? Fikir sahibi olmanın ötesinde Java teknolojilerini oğrenmek ister misiniz?

JSF'ye İnanın !

anonim

Aslında daha sade bir başlık koymak istiyordum paylaşmak isteğim iki jsf makalesi için. Ancak jsf'ye giriş niteliği taşıyan bu makalenin başlığı "JSF for nonbelievers" olunca yazının başlığı da kendilinden belli oldu.

Bu ilk makaleyi okuyup. "Her şey iyi güzel nasıl özelleştiririm bu jsf'yi" diyenler içinse bu makale faydalı olacaktır.