Java Ruby el ele, beraber mutlu günlere

0
anonim
Daha önce Javacılar ile Rubyciler arasında birbirlerini hor görmelerin yaşandığı Fazlamesai'ye ilginç bir haber.

Haber Spring framework için bir hızlı prototip geliştirme projesi. Proje varolan Spring ve Hibernate iş mantığı ve nesnelerinizi kullanarak ve fazladan yeni bir şey öğrenmenize gerek kalmadan yeniden derleme ve konfigürasyon dosylarını değiştirme gibi prototip üretimi sırasında sizi yavaşlatan işlerden JRuby ile yazılmış bir kontrolcü kullanarak kurtulmanızı sağlıyor. Prototip sizi tatmin ettiği zaman tek yapmanız gereken, hiçbir değişiklik yapmadan JRuby kontrolörü çıkarıp yerine Java olanını eklemek. Proje 1000 satırdan daha az kodla yazılmış ve var olan projelerinize kolayca entegre edilebilir. Proje ile ilgili ayrıntılara buradan erişebilirsiniz.
Projede kullanılan JRuby bileşeni Ruby'nin Java platformunda çalışan sürümü. Karşılıklı olarak Java ve Ruby arasında kod etkileşimine olanak tanıyan JRuby, bugünlerde üzerinde Ruby on Rails'i çalıştıracak kadar olgunlaşmış durumda. JRuby'nin bu yılki Java One konferansında geliştiricileri tarafından hazırlanan bir sunumu da olacak.

Görüşler

0
anonim
Yanlış anlaşılmasın ama eğer protatip gayet güzel çalışıyorsa sonradan yerine niçin java kodu koymalıyız ?
0
lifesdkver0_1
şu anki jruby implementasyonun yavaş (performansız) olması bir sebep olabilir mesela.
0
Ragnor
Nightwalker'a katılmakla birlikte (gerçi gelecek cevaplarıda tahmin edebiliyorum ya neyse) başka birşey sormak istiyorum. Bu bahsedilen prototip geliştirme yöntemi Jython ile de yapılabiliyor mu? Anladığım kadarı ile mümkün? Yani durum JRuby'e özel değil. Yoksa yanlış mı anladım?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

Java neden .NET 'ten daha iyi (101 neden)

yilmaz

Java neden .net'ten iyidir soru suna verilmiş 101 cevap. Birkaç tanesi şöyle.

1) Public Domain API: ve yeniden kullanılabilirliği. .NET te bunların bir kısmının patenti var.

2) Standard Library Source Code Availability: her geliştirme kitinin kodları açıktır.

2008 JVM Dil Zirvesi Videoları

auselen

2008'in eylül ayında yapılan JVM (Java Sanal Makinası) Dil Zirvesinin videoları internet üzerinden erişilebilir hale geldi.

Eğer konuyla ilgili biraz ilginiz varsa James Gosling'den JVM spesifikasyonunun nasıl doğduğunu rahatlıkla izleyebilirsiniz (fz için 0:34). Diğer videolar arasında JRuby, Scala, JavaScript, JIT ve HotSpot gibi konular bulunmakta.

Orjinal habere buradan (ing.) ulaşabilirsiniz.