IBM'den Java 6 için en hızlı YGS(SDK)

0
mehmeterten
IBM, Java topluluğunun ilgisini çekmesi ve geribildirimleri toplamak amacıyla Java 6 için bir SDK(Software Development Kit-Yazılım Geliştirme Seti) ve sponsorluğunu yaptığı bir program (Early Release Program) yayınladı
Ürün dökümantasyonu ve binaryleri Linux için x86, amd64, em64, PowerPC-32 ile PowerPC-64 versiyonları vede AIX için PowerPC-32 ile PowerPC-64 versiyonları için şu anda mevcut. Java SE 6'ya destek vermesine ek olarak IBM'in SDK'sı platform stabilitesi, performans ve diagnostikleri üzerine yoğunlaşacak. Ayrıca şimdiden benchmarklarda oldukça iyi noktalara gelinmiş durumda olduğu söyleniyor.

Görüşler

0
yilmaz
önce jdbc driverlarını düzeltsin onlar.
0
mehmeterten
aslını sorarsan bende aynı fikirdeyim. üstelik bu sdkyı denemiş birisi olarak. bu arada benchmark sonuçları benden değil sonuçta haber sadece
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

tanerdiler

Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber