J2EE Yahoo Gurubu - J2EE-tr

0
malkocoglu_3
J2EE ve servis tarafı Java konuları hakkında konuşmak/tartışmak için J2EE-tr adlı yeni bir Yahoo gurubu başlattık. İlgili olanlar ekteki adresten guruba erişebilirler. Gurupta JMS, EJB, RMI, JBoss, Struts, Hibernate konularında yazılar olacak, ayrıca yazılım mimarileri, test etmek (JUnit), Extreme Programming gibi konular da işlenecek, sorular cevaplanacak.

Görüşler

0
yilmaz
bir arada jsp-turk vardı ama kayboldu gitti (duruyor ama sadece adı kaldı) inşallah bu oyle olmaz.
0
eitatli
Hayırlı olsun gurubunuz.

Ayrıca java_tr@yahoogroups.com dan haberiniz vardır sanırım. Bu gurup çok aktif ve bahsettiğiniz konular detaylı olarak gurupta tartıuşılmakta.
0
malkocoglu_3
Java-tr'den haberimiz var, evet. J2EE-tr, daha cok servis tarafi Java konusunda olacak, Swing, Applet, vs. konulari daha az planda olacak yani.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi

Java'nın Başı Türkçe ile Dertte

oaygun

Başınıza gelmiştir. Java temelli pek çok yazılımın kurulumunda, önce işletim sisteminin yerel ayarlarını değiştirmek (genellikle ABD, İngilizce), yazılımı kurmak ve sonra tekrar Türkçe'ye almak gerkmektedir. Bunun nedeni de 'i' harfidir. Alfabemizin 11 ve 12. harflerinin nelere kadir olduğunu gösteren bir makale: http://java.sys-con.com/read/46241.htm

Java ile Kalıcılık (Persistence) - Hibernate

malkocoglu

Java programlarımızı yazarken nesneler ile uğraşırız. Bu nesneleri veri tabanına yazmamız gerekince, ilişkisel dünyaya ve kavramlarına atlamış oluyoruz. İlişkisel ve nesnesel modeller birbirinden farklılar, ve sonuç, "Model Uyuşmazlığı" denen kodlama stillerindeki anlaşmazlık olmaktadır. Çözüm: Java icinde SQL yazmadan, nesneleri tablolara eşleme dosyaları ile bağlamak, ve bu bağ üzerinden otomatik SQL üretmek. Kalıcılık (persistence) araçları burada yardımcı oluyor. Java dünyasında kalıcılık araçlarından Hibernate'i aşağıdaki yazı dizisinde tanıtıyoruz.

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....