IBM SDK Java 6 Sürümü

0
dkoksal
IBM yazılım geliştirme ekibi Java 6 versiyonu JDK larının ilk versiyonunu sitelerinden duyurarak Java kullanıcı ve geliştiricilerinin hizmetine sundular. Adıda IBM Early Release Program - IBM SDK for Java Version 6 oldu..
Java uygulamalarının makinede çalışabilmesi için gerekli olan JDK yazılımının performans açısından uygulamalara etkileri büyüktür. Java uygulamarı eskiden bu yana performans eksiklikleri sebebiyle eleştirilere maruz kalmaktadır. Java 6 SDK ile java çalışma performasının iyileştirilmesi yapılan en önemli değişiklik.

"Java 6 SDK focuses on platform stability, performance and diagnostics"

yani tutarlık ve performans iyileştirmeleri Java 6 SDK da ön planda.

"EVTK RAS Tooling: The Extensible Verbose Toolkit (EVTK) is a data visualizer for analyzing heap memory usage and garbage collection in the JVM. EVTK plots garbage collection log and trace output, and can be extended to plot other forms of input, such as SPECjbb and Trade6 benchmark data. EVTK can also save data to jpeg or csv formats for further reporting and analysis. To begin using the EVTK, you will need to install IBM Support Assistant, which is available as a free download here. The Extensible Verbose Toolkit Installation Guide, available from the Library tab of this website, explains how to download and install IBM Support Assistant and acquire the EVTK plug-in."

yani bellek kullanım ve garbage collector görüntüleme araçları üzerine geliştirmeler, garbage işlevlerinin loglanması, alınan logların csv ve jpeg görüntülenmesi üzerine yoğunlaşan bir SDK versiyonu olarak karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Henüz kullanmamış olmakla birlikte IBM Support Assistant aracını da merak etmekteyim. Kullanan var ise ilk elden yorumlarını belirtirlerse sevinirim.

The new XL TXE-J XSLT compiler has been designed for performance and is now the default XSLT processor in Java 6. The XL TXE-J compiler replaces the XSLT4J compiler. The XSLT4J interpreter is still available.

Java 6 SDK ile birlikte gelen XSLT derleyicisinde farklılaşmalardan söz edilmekle birlikte yine performans iyileştirmelerine değinilmekte..

The -Xcheck:classpath option enables strict classpath checking, providing a warning if any classpath entry is missing or not readable. This helps you to validate your classpath.

Classpath geçerlilik kontrolü Java 6 SDK için oldukça güzel düşünülmüş bir eklenti olmuş. Bilakis google da aradığınız Java hatalarının bir çoğu eksik .jar kütüphanesinden kaynaklanan hatalar olduğunu düşünüyorum. Java 6 SDK ile bu hataların artık gözden kaçmayacağını umuyorum.

JDBC 4.0: Some of the highlights of this updated specification include updated SQL and XML support, automatic driver loading, improved connection management, close association with JDBC RowSet implementations, and built-in annotations to make it easier for applications to manipulate data.

Java 6 SDK ile birlikte güncellenen JDBC 4.0 özelliklerine de destek bulmak mümkün. Bağlantı yönetimi iyileştirmelerinden otomatik driver yüklenmesine kadar daha birçok yenilik sizleri bekliyor.

Several new APIs have been added to the SDK to support application client operations, including a long-awaited GIF image writer, the ability to access helper applications registered in the native desktop, native support for fast flash screen display, and support for system tray icons. Swing components have improved drag-and-drop capability and support for multi-threaded programming.

Java 6 SDK ile birçok API desteğide birlikte gelmekte. Resim işleme ihtiyaçlarınız için GIF Image Writer, daha hızlı açılan flash ekranlar, sistem tray ine verilen destekler, yenilenmiş drag-and-drop yetenekleri ile adeta yenilenmiş bir SDK versiyonu ile karşılaşacağınızı söylemek mümkün.

Yukardaki alıntılar IBM in web sitesinden edinmiş olmakla birlikte yeni gelişmelerden haberdar olmak için yine aynı siteyi takipte olmak gerekmektedir.

Kaynak: java.name.tr forum

Görüşler

0
tongucyumruk
"Java uygulamalarının makinede çalışabilmesi için gerekli olan JDK yazılımı"

Sanırım burada bir hata olmuş.
0
majesty
JRE'de JDK'nın parçası sayılmaz mı? :)
0
yilmaz
SDK - JRE ? karışıklığı olmuş sanırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kitap Projesi / Bölüm-8

anonim

Selamlar ;

JKP projesinde Bölum-8 tamamlanmıştır. İçerdiği konular asağıdaki gibidir :

Yazim yanlışlarını, örneklerde oluşmuş olabilecek olan hataları veya fikirlerinizi lutfen bildirin.
Adres : http://www.riskturk.com/java

Saygılar, Altug B. Altıntaş

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.

Java SE 6 çıktı

bozokhun

Uzun süredir beklenen Java SE 6 sonunda çıktı. Bir çok yeni özelliğin yanısıra performans artışlarıyla da gündemde olan Java SE 6'yı NetBeans 5.5 ile beraber indirebilirsiniz.

Java Teknolojileri Televizyonda

anonim

Java Teknolojileri Derneği'nin katkılarıyla Java teknolojileri artık Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu'nda.

Günlük yaşantımızın içerisine çoktan giren Java teknolojilerini ne kadar biliyor musunuz? Tüm dünyanın göz bebeği olan Java teknolojileri hakkinda fikir sahibi olmak ister misiniz? Fikir sahibi olmanın ötesinde Java teknolojilerini oğrenmek ister misiniz?

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.