Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

0
anonim
Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.
"PHP, Perl ve Python dillerinin küresel ölçekte kullanımı zirve noktası 2 sene önce olmuştu, ve birkaç sebepten dolayı düştü. Bu düşüş EMEA bölgesinde daha belirgin" diyen Evans Data'nın Chief Operating Officer'ı John Andrews, şöyle devam etti "bu dillerin programcıları cezbedemesinin (losing mindshare) ana sebeplerinden birisi, bahsedilen dillerin kurumsal (enterprise) kullanımına bir türlü nüfuz edememesidir".

Diğer ilginç bir nokta, EMEA bölgesindeki her beş programcıdan birinin (%61), programlarından open source projeleri kullanmaları, ama sadece üçte birinin (%33) open source'a geri veren programcılar olmaları. Dünyanın diğer kısımlarındaki open source kullanımı da aşağı yukarı aynı düzeyde (%60).

Eğer daha az insan LAMP kullanıyorsa (Linux Apache MySql PHP/Perl), o zaman bu programcılar neye geçiyor? LAMP programcıları kolay kolay .NET'e geçmezler, o zaman tek alternatif olarak...Java kalıyor.

Metnin aslı

Görüşler

0
tongucyumruk
Belki de Ruby On Rails ve UnCOmmon Web platformlarına geçiyorlardır? PHP için bu düşüşün sebebini görmek zor değil, fakat Python'da düşüş yaşanmasının sebebini hala Python tabanlı, Ruby On Rails gibi sistemlerle kapışabilecek, PHP pratikliğinde bir framework bulunmamasına bağlıyorum. Neyse, bakarsınız Django Python'un yönünü değiştirir...
0
FZ
Ruby on Rails için daha çok tantana kopuyor UnCommon Web'e kıyasla. Common Lisp tabanlı UnCommon Web, LoL (Lisp on Lines) gibi Internet yazılım geliştirme "framework"lerinin bol gevezelik edilen ortamlarda konuşulması hala biraz zor (Lisp'in son zamanlarda yükselmeye başlaması ve bir Lisp rönesansından bahsedilmesine, yeni Lisp kitapları çıkmasına rağmen). Bir de işte biliyorsunuz, bir olumlu yoruma karşı 35 tane ama çok parantez var, ama ben anlamıyorum, ama o dille işletim sistemi yazabiliyor musunuz, veritabanına bağlanabiliyor musunuz gibi alakasız abuk sabuk yorum gelip ortalığı bulandırıyor saçma şekilde.

Diğer yandan, ben söz konusu araştırmanın gerçekleri ne kadar yansıttığı konusunda şüpheliyim. Hangi programcılara sorulduğuna göre sonuçlar çok farklı çıkabilir, EMEA dediğimiz bölge küçük bir bölge değil ve çok farklı şekilde çalışanlar var. Binlerce proje, sivil toplum kuruluşu, organizasyon, vs. PHP tabanlı sistemlerle hayata geçiyorlar Internet ortamında, bunu göz ardı etmeyelim.
0
anonim
Sanirim Java piyasasi iyice hizlanacak kullanicilar
artik kendilerine bir yön cizmek zorunda gibi
sonu ya java yada .net
enterprise uygulamalarda Java nin kendini
kanitlamasi ve genis yelpazesi en büyük avantaj
bakalim zaman her seyi gosterecek
0
bio
Python'u Phyton diye yazmayalım, yazanları uyaralım.
0
butch
Gözden kaçmış. Düzeltildi.
0
deChiffre
Ben de PHP ve Python"a başlıyayım diyordum işe bakın :)) Ben o kadar güvenmiyorum bu anketlere.Mesela Türkiye de internet kullanımı %7 imiş.Yani bu nasıl olur anlamıyorum.Sağımız solumuz internet kafe sağımız solumuzda bilgisaayar ve internet kursları var ama kullanma oranı %7 şaşırtıcı değil mi?Dediğim gibi ben inanmıyorum bu anketlere...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber

Java Data Mining API

anonim

The Java Data Mining API (JDM) veri madenciliği araçlarına erişmek için standart bir Java API oluşturma çalışmasıdır. JDM JDBC'nin veri tabanları için yaptığını, veri madenciliğinde yapmayı vaad ediyor ve veri madenciliğini de java programcısının alet kutusuna ekliyor. Burada bulabileceğiniz makale de temel veri madenciliği yapıları ile basit bir JDM uygulamısının gerçekleştirimi anlatılıyor.

JavaDay `02

omniheurist

Sun`ın ünlü Java uzmanlarıyla tanışmak, tartışmak ve son yenilikler hakkında bilgi almak ister misiniz? Ayrıca Java Developer CD, Java Jumpstart CD, SunONE Starter Kit`i ve 3000$ değerinde yazılım paketi kazanma şansı yakalayacaksınız.

Bu gün tüm yazılım geliştiricilere açık.

Java Day 2002 - İstanbul
TARİH: 21 OCAK 2002, Pazartesi
YER: Hyatt Regency Oteli, Harbiye
LCV: developer@turkey.sun.com

Java Masters Competition 2005 sonuçlandı

anonim

Son 3 yıldır Sun ve Siemens'in düzenlediği "Java Masters Competition 2005" sonuçlandı.

Birincilik ödülü Çin Feng Ben, Xi'an
İkincilik Ödülü Türkiye Emrah Budur
Üçüncülük ödülü Tayland Panuwat Jantharajit

www.javamasters.org