Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

0
FZ
``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
eternity
Selemcim iyi bir giriş olmuş gerisini merakla bekliyoruz. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe JAVA kitap projesi

binner3

Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

2008 JVM Dil Zirvesi Videoları

auselen

2008'in eylül ayında yapılan JVM (Java Sanal Makinası) Dil Zirvesinin videoları internet üzerinden erişilebilir hale geldi.

Eğer konuyla ilgili biraz ilginiz varsa James Gosling'den JVM spesifikasyonunun nasıl doğduğunu rahatlıkla izleyebilirsiniz (fz için 0:34). Diğer videolar arasında JRuby, Scala, JavaScript, JIT ve HotSpot gibi konular bulunmakta.

Orjinal habere buradan (ing.) ulaşabilirsiniz.

Java Teknolojileri Televizyonda

anonim

Java Teknolojileri Derneği'nin katkılarıyla Java teknolojileri artık Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu'nda.

Günlük yaşantımızın içerisine çoktan giren Java teknolojilerini ne kadar biliyor musunuz? Tüm dünyanın göz bebeği olan Java teknolojileri hakkinda fikir sahibi olmak ister misiniz? Fikir sahibi olmanın ötesinde Java teknolojilerini oğrenmek ister misiniz?

PrimeFaces: Açık Kaynaklı Türkçe Ajax JSF Kütüphanesi

anonim

PrimeFaces, Java Server Faces (JSF) çatısı için geliştirilen açık kaynaklı bir kütüphanedir. PrimeFaces’in temel amacı, ajax tabanlı zengin bir bileşen kütüphanesi yaratmak ve çeşitli JSF eklentileri yardımıyla uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaktır.

Java Masters Competition 2005 sonuçlandı

anonim

Son 3 yıldır Sun ve Siemens'in düzenlediği "Java Masters Competition 2005" sonuçlandı.

Birincilik ödülü Çin Feng Ben, Xi'an
İkincilik Ödülü Türkiye Emrah Budur
Üçüncülük ödülü Tayland Panuwat Jantharajit

www.javamasters.org