Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

0
FZ
``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
eternity
Selemcim iyi bir giriş olmuş gerisini merakla bekliyoruz. ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JSF'ye İnanın !

anonim

Aslında daha sade bir başlık koymak istiyordum paylaşmak isteğim iki jsf makalesi için. Ancak jsf'ye giriş niteliği taşıyan bu makalenin başlığı "JSF for nonbelievers" olunca yazının başlığı da kendilinden belli oldu.

Bu ilk makaleyi okuyup. "Her şey iyi güzel nasıl özelleştiririm bu jsf'yi" diyenler içinse bu makale faydalı olacaktır.

NetBeans 5.0 çıktı!

jfever

Sun tarafından açıkça desteklenen açık kaynak kodlu Java geliştirme platformu NetBeans baştan aşağı yenilendi ve 5.0 sürümü indirilmeye hazır.

Yenilenen arayüz geliştirme araçları, populer uygulama sunucularına destek (JBoss, Weblogic, Sun AppServer, Tomcat.) , JSF ve Struts desteği, geliştirilmiş kod yardımcısı, editör özellikleri ve daha pek çok yenilik.

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

Java neden .NET 'ten daha iyi (101 neden)

yilmaz

Java neden .net'ten iyidir soru suna verilmiş 101 cevap. Birkaç tanesi şöyle.

1) Public Domain API: ve yeniden kullanılabilirliği. .NET te bunların bir kısmının patenti var.

2) Standard Library Source Code Availability: her geliştirme kitinin kodları açıktır.

Java SUN'ı Yerken

auselen

Jonathan Schwartz'ın (http://blogs.sun.com/jonathan) 23 ağustos 2007 tarihli gönderisine göre SUN'ın NASDAQ etiketi "SUNW"'dan "JAVA"'ya çevrildi.