Java Programcıları için QT Jambi

0
Sijiero
Trolltech şirketi C++ da olduğu gibi şimdi Java programcıları için de Qt Jambi'yi duyurdu. Qt'nin C++ için getirmiş olduğu kolaylıklarıJjava için de görebiliriz. Ayrıca aynı proje içinde hem C++ kodu hem de Java kodu kullanmamıza olanak sağlıyor..

Open source dağıtımı da bulunmakta.

Görüşler

0
rayyildiz
QT Jambi oldukça güzel özellikler içeriyor.
Aşağıdaki link ile demo görebilirsiniz. Cok şık GUI ortamı sunuyor.
http://trolltech.com/developer/download/webstart/index.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kitabı

anonim

"Java ve Yazılım Tasarımı" yayınlandı. Gerekli detaylara www.kodcu.com adresinden ulaşılabilir.

Peki ama bu kitabın farkı nedir ?

Bu eserde Java Programlama dili yazılım tasarımı konusuyla birlikte ele alınmıştır; hem JAVA dili öğretilmekte hem de bolca örnekler verilerek tasarım yapılması gösterilmektedir.

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

sun.misc.Unsafe ve Jigsaw Projesi

tongucyumruk

Java dünyasını biraz takip eden herkesin dikkatini çekmiştir, son dönemde Java 9 ve Jigsaw projesinin getireceği modüler yapı ile birlikte sun.misc.Unsafe lafı gitgide daha çok duyulur oldu. Peki nedir bu sun.misc.Unsafe?

Mykhailo Kozik'in bu makalesinde detaylı bir şekilde açıkladığı üzere, sun.misc.Unsafe JVM'in bellek koruması ile ilgili garantilerini altüst etmenizi sağlayan bir Java...

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....