NetBeans 5.0 çıktı!

0
jfever
Sun tarafından açıkça desteklenen açık kaynak kodlu Java geliştirme platformu NetBeans baştan aşağı yenilendi ve 5.0 sürümü indirilmeye hazır.

Yenilenen arayüz geliştirme araçları, populer uygulama sunucularına destek (JBoss, Weblogic, Sun AppServer, Tomcat.) , JSF ve Struts desteği, geliştirilmiş kod yardımcısı, editör özellikleri ve daha pek çok yenilik.

Bu sürümle birlikte Mobility Pack ve Profiler'da 5.0 olarak güncellendi. Bunun yanı sıra 5.0 sürümüyle birlikte NetBeans için plug-in yazmak oldukça kolaylaştırılmış durumda.

Görüşler

0
realist
Hazır kurulu gelen Matisse (yeni arayüz oluşturma aracı) ve yeni kod tamamlama eklentisi Visual Studio'yu aratmıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

JavaDay `02

omniheurist

Sun`ın ünlü Java uzmanlarıyla tanışmak, tartışmak ve son yenilikler hakkında bilgi almak ister misiniz? Ayrıca Java Developer CD, Java Jumpstart CD, SunONE Starter Kit`i ve 3000$ değerinde yazılım paketi kazanma şansı yakalayacaksınız.

Bu gün tüm yazılım geliştiricilere açık.

Java Day 2002 - İstanbul
TARİH: 21 OCAK 2002, Pazartesi
YER: Hyatt Regency Oteli, Harbiye
LCV: developer@turkey.sun.com

Yeni Teknolojiler İle Fosil Teknolojilere Bağlanmak

malkocoglu

Projelerde, her ne kadar tamamen yeni teknolojiler ile işlem yapmak istesek de, bazen eski (fosil) teknolojiler ile yanyana çözümler üretmek sorunda kalıyoruz. Mesela bir AS/400 mainframe bilgisayara bağlanmak, Excel hesap tablosundan değerler okumak gibi.. (Excel'in fosil olarak addedilmesinin sebebi, formatının 'kapalı' oluşudur).

İşte bu gibi durumlarda, Java için elimizde olan imkanlardan örnekler...

Java İle Excel Nasıl Okunur?

Java ile AS/400'e Bağlanmak

Java SE 6 çıktı

bozokhun

Uzun süredir beklenen Java SE 6 sonunda çıktı. Bir çok yeni özelliğin yanısıra performans artışlarıyla da gündemde olan Java SE 6'yı NetBeans 5.5 ile beraber indirebilirsiniz.