Java neden .NET 'ten daha iyi (101 neden)

0
yilmaz
Java neden .net'ten iyidir soru suna verilmiş 101 cevap. Birkaç tanesi şöyle.

1) Public Domain API: ve yeniden kullanılabilirliği. .NET te bunların bir kısmının patenti var.

2) Standard Library Source Code Availability: her geliştirme kitinin kodları açıktır.
3) dotNet Purity Is A Myth: java (jdk) kütüphaneleri java kodu ile üretilmiştir. .NET kütüphanelerinin bir çoğu os üzerindeki native api leri kullanır.

http://www.manageability.org

Görüşler

0
anonim
Ne güzel kendimi tam kaptırımışım Türkçe metinleri 1,2,3,4.. diye giderken DANKK.. diye kendimi İngilizce nin içinde buldum..
Hevesim kursağımda kaldı.. >:(
0
ttk
.NET'i savunmak için değil ama, yazılan 101 nedenin baştan bakabildiğim epey bir kısmına mantıklı karşı cevaplar verilmiş görünüyor. Mesela 13. maddeye bakabilirsiniz.
Ayrıca, elma ile armutun karşılaştırılması gibi durumlar da var gördüğüm kadarı ile.
0
yilmaz
jre5 13mb civarında .net framework 2.0 26mb civarında. 13.maddede bir problem yok gibi.
0
ttk
Merhaba

Tekrar bakınca dediğiniz gibi en azından o maddede bir problem yok dediğiniz gibi. Yalnız eleştirilerde işaret edilen noktalar isabetsiz mi tam bilemiyorum.
0
yilmaz
eksik yanları var haklısınız ama bir çok yerde karşılaştırma jdk ve .net sdk arasında yapılıyor. o yüzden eksik görünebiliyor. yazan kişininde biraz fanatik oladuğu ortada :)
0
ahmetaa
her ne kadar java'nin .Net'e gore ustun olduguna inansam da bu tur kiyaslamalara cok sicak baktigimi soyleyemem. yazilanlarin Yazari kotu duruma dusurecek pek cok acik noktasi oldugunu saniyorum.
0
ttk
Haklısınız, dediğiniz gibi bir durum ortaya çıkmış. Her ne kadar savunulan şeyin kıymetini, savunmaya çalışan kişinin kabiliyeti belirliyor olmasa da ortalık yerde olan eksik, hatalı bir savunma pek de iyi sonuçlar vermiyor.
0
dfix
Şuan da .net platformunda bir proje geliştiriyorum bitirince .net in javadan ne kadar kötü ve ne kadar iyi olduğunu söyleyeceğim. şunu söyleyim .net pek tutarlı değil. Biraz alışıla gelmiş türden farklı bir uygulama geliştiriken bu sorun hemen kendini belli ediyor. Bazı temel yapılarda .net.F desteklenen teknoloji net.CF desteklenmiyor örneğin serileştirme bu sorunu çözmek için dolambaçlı bir yol izlemeniz gerek.
0
Tigris07
dot net mimari açısından javadan çok farklı, Java'nın üstünlüğü tartışılmaz elbet, ama bazı maddeler aklıma yatmadı. Javanın programlamaya getirdiği nesne felsefesi ve platform bağımsızlığı ayırıyor dot netden. Diyeceksiniz nesne sadece javada mı sizde haklısınız, ne diyeyim :)
0
tongucyumruk
Java'nın getirdiği nesne felsefesi? Yapmayın ağalar, yapmayın beyler. Java'nın sadece bir kahve türü olarak anıldığı yıllarda insanlar OOP kullanıyordu. OOP ne sadece Java ile icad olundu, ne de sadece Java'nın yaptığı tarzda uygulanıyor.
0
Tigris07
tongucyumruk bana OOP hakkında en temel 5 şeyi sayarmısın? Ben bu oop konusunda yeniyim de :) , bana wikipedia dan önce kullanıcıların yorumları lazım! OOP kullanıyorsundur yada kullanmışsındır. Birde sorum var bu kahvenin OOP ye katkısı nedir? Teşekkürler...
0
parahat
.NET Java'yi dover. (evet hastayim)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ücretsiz - Java Teknoloji Saatleri -31 Mart 2010 Saat 19.00'da

anonim

Bu ay 7. si düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 31 mart 2010 çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilecektir.

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

IBM'den Java 6 için en hızlı YGS(SDK)

mehmeterten

IBM, Java topluluğunun ilgisini çekmesi ve geribildirimleri toplamak amacıyla Java 6 için bir SDK(Software Development Kit-Yazılım Geliştirme Seti) ve sponsorluğunu yaptığı bir program (Early Release Program) yayınladı

IBM SDK Java 6 Sürümü

dkoksal

IBM yazılım geliştirme ekibi Java 6 versiyonu JDK larının ilk versiyonunu sitelerinden duyurarak Java kullanıcı ve geliştiricilerinin hizmetine sundular. Adıda IBM Early Release Program - IBM SDK for Java Version 6 oldu..

Yeni Teknolojiler İle Fosil Teknolojilere Bağlanmak

malkocoglu

Projelerde, her ne kadar tamamen yeni teknolojiler ile işlem yapmak istesek de, bazen eski (fosil) teknolojiler ile yanyana çözümler üretmek sorunda kalıyoruz. Mesela bir AS/400 mainframe bilgisayara bağlanmak, Excel hesap tablosundan değerler okumak gibi.. (Excel'in fosil olarak addedilmesinin sebebi, formatının 'kapalı' oluşudur).

İşte bu gibi durumlarda, Java için elimizde olan imkanlardan örnekler...

Java İle Excel Nasıl Okunur?

Java ile AS/400'e Bağlanmak