Hibernate Performans Testi

0
malkocoglu_2
Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)

Görüşler

0
malkocoglu_2
||Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu
||bir tesadüf olamaz! ;-) "

:)
0
Ulath
Öncelikle herkese merhaba,
Açık kaynak kodlu(open source) bir projenin, arkasında onlarca büyük firmanın bulunduğu yazılımlarla testlerde kafa kafaya yarışması bize gerçekten gurur veriyor.
Yeni bir projeye başlıyacağım bir önceki projemde olduğu gibi yine veri erişimi için hibernate kullanmayı düşünüyorum. Ama hibernate'ın sayfasında sürüm 3.0'ın artık metadata annotiations kullanacağı(eskiden XML veya XDoclet kullanıyodu) yazıyor, aynı J2EE 3.0 gibi (J2EE'in çıkışı 2006'nın ilk çeyreği olarak anons edildi). Bu başlık altında arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Projede JSF,Session bean'ler, hibernate vs. kullanılacak. Hibernate 2.x'i kullansam sonradan yeni versiyonuna(3.0'a) geçirirken sorun yaşarmıyım? Kısacası nasıl davranmalıyım?
0
malkocoglu_2
Evet, Gav. King'e gore Hibernate kullanicilari POJO'larin icine annoations koyarak XDoclet uzerinden esleme dosyasi uretmeye oldukca isinmislar. Bu arkadaslar icin Hib. 3.0 guzel bir yolun devami olacak. Bence Hibernate'i 2.1 son haliyle de kullanima hazir, son surumu 2.1.c.

Evet, Hib. 3.0, 2.1 ile geri uyumlu olacak.
0
malkocoglu_2
2.1.7.c demek istemistim.
0
ahmetaa
Bir Hibernate kullanicisi olarak Turkce bu konuda yazilmis ender yazilardan oldugu icin yazari tebik ediyorum. Bununla birlikte yapilan testin ne yazik ki "mikro benchmark" sinifindan cikamadigini dusunuyorum. yani sadece iki talo ve tek tip sorgu yapmak yerine daha karmasik ve farkli ilisklier iceren nesne modellerine dayali bir veri tabaninda farkli turden sorgulari da icerseydi cok daha guzel olurdu.
Ayrica, Normalde Hibernate kendi icinde otomatikolarak 2.katman bellek cebi tasiyor (ECache), JBoss treeCahce yada OSCache kullanmadan dogrudan Hibernate ile yapilan test ne yazik ki dokumanda yer almiyor.
Gene de tesekkur eder, devamini gormeyi dilerim.
0
malkocoglu_2
Merhaba; ileride daha ciddi yuklerden gelen rakamlari goreceksiniz. EHCache'in kullanilmamasinin bir sebebi var, ehcache dagitik (distributed) bir onbellek paketi degildir, ve teknik liderler ve programcilarin kafasindaki en buyuk soru, benim gozlemledigim kadariyla, "hangi dagitik onbellegi kullanmaliyim" sorusudur. Oncelikle bu soruya cevap verilmeliydi, yani OSCache'mi, TreeCache'mi sorusu.

Ayrica, Hibernate "normalde" "butun" 2. katman onbellekleri tasimaktadir. ehcache, oscache, treecache'in jarlari hibernate lib/ dagitiminin altindadir. Eger XML esleme (mapping) dosyalarinda
caching yontemi olarak read-only, read-write, vs,vs tanimlar, ve hibernate config dosyanizda onbellek yontemini secerseniz, "normalde" kullandiginiz onbellek o olmus olur.



0
ahmetaa
Selamlar.
Acikcasi Hibernate kullaniminin illaki dagitik bir sistem gerektirdigini , hatta yaygin olarak dagitik olmayan sistemelrde kullanildigini saniyorum. Bir de OSCache'nin dagitik olduguna dair bir bilgiye rastlamadim.
http://www.hibernate.org/hib_docs/reference/en/html/performance.html#performance-cache
Saygilar
0
malkocoglu_2
OSCache dagitiktir.

Hibernate, bizim gibi kurumsal yazilimci/danisman kulturune gokten zembille inmis bir aractir, ve bu cenah, genellikle e-ticaret, B2B gibi servis bazli sistemler uzerinde calismaktadir. Bu sistemlerin de yuksek oranda ayakta kalabilmesi (high availability), ve birden fazla JBoss/WebLogic/vs arasindaki makinalar arasinda istek (request) yukunu dagitabilmesi (load balancing) bekleniyor. G. King bu yuzden kitabinda bir bolumu bu konuya ayirdi. Bu yuzden bizim eski danisman silah arkadaslari Hibenate'e bakar bakmaz hemen "dagitik onbellek ne alemde" gibi sorular soruyorlar, hatta bazilari illa ki ticari birseyler olsun diye (bazilari kendini boyle daha rahat hissediyor), OSCache ve TreeCache'i begenmeyip, ticari dagitik onbellek paketlerine bakmaktaydilar, fakat daha resmi olarak gecis yapani duymadim.

Yani, anahtar kelime: Dagitik.

0
malkocoglu_2
VE: Bir diger oncelik te Hibernate'i JDBC ile acele bir kapistirmak idi. Bulununan seyleri, hangi seviyede olursa olsun, paylasma taraftariyim, ki bu dokumanin ayri bir yan urunu, referanslarda verilen Java test altyapisidir. Bu altyapi JBoss uzerinde calisiyor, ve yeni projeye baslayanlar icin bir cekirdek/iskelet gelistirme ortami da olusturabilir. Aslinda yayinlama/yayinlamama konusunda benim de beklemek istedigim bir an oldu, fakat acilen bir seylerin sirkulasyona girmesini istedigim icin, yayinlamaya karar verdim.

Bundan sonra gelecek olan test, dagitik JBoss uzerinden (2 process) dagitik onbellek (treecache) kullanimi olacak. Bu test Solaris uzerinde planlandi ve JVM'lere mumkun oldugu kadar fazla kaynak (resource) vermemiz mumkun. Ayni dokumana daha fazla veri koymus olacagiz, tabii yeni rakamlara gore yorum da degisebilir.

Katkilar icin tesekkurler.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

Java Programcıları için QT Jambi

Sijiero

Trolltech şirketi C++ da olduğu gibi şimdi Java programcıları için de Qt Jambi'yi duyurdu. Qt'nin C++ için getirmiş olduğu kolaylıklarıJjava için de görebiliriz. Ayrıca aynı proje içinde hem C++ kodu hem de Java kodu kullanmamıza olanak sağlıyor..

Open source dağıtımı da bulunmakta.

Inek, Bol dil destekli midlet!

murat09

Inek, java destekli Siemens cep telefonları için çoklu dil desteği bulunan bir midlet. Bu program MMC içeren GSM telefonlarında Java ile sözlük kullanımını sağlıyor. Extra dil dosyaları halihazırda ücretsiz indirilebiliyor. InekoğluInek adlı yardımcı program ile de kendi sözlük dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Program midlet.org'ta da listelenmiş. Türkiye'de yazılan bu programın web sitesi ise: www.tepetaklak.com/tr/inek
Not: Bu haber şaka değildir.

Java'nın Bir Kalesi Daha Fethediliyor

anonim

Konu şu: Pascal ile Cep Telefonu için programı geliştirme. Yani Pascal, Java'nın kalelerinden birisi olan cep telefonlarına (biraz dolaylı da olsa) el atıyor...

NativeDVB4Linux

mach

NativeDVB4Linux projesi, Linux dvb kernel fonksiyonlarına Java programlama dilinden ulaşılmasını sağlayan bir kütüphanedir.

Proje üzerinde çalışmalarımız sürmektedir.

Şu an için CVS'ye dosyalar upload yapıldı.

Browse için:
http://nativedvb4linux.cvs.sourceforge.net/nativedvb4linux/