Hibernate Performans Testi

0
malkocoglu_2
Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)

Görüşler

0
malkocoglu_2
||Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu
||bir tesadüf olamaz! ;-) "

:)
0
Ulath
Öncelikle herkese merhaba,
Açık kaynak kodlu(open source) bir projenin, arkasında onlarca büyük firmanın bulunduğu yazılımlarla testlerde kafa kafaya yarışması bize gerçekten gurur veriyor.
Yeni bir projeye başlıyacağım bir önceki projemde olduğu gibi yine veri erişimi için hibernate kullanmayı düşünüyorum. Ama hibernate'ın sayfasında sürüm 3.0'ın artık metadata annotiations kullanacağı(eskiden XML veya XDoclet kullanıyodu) yazıyor, aynı J2EE 3.0 gibi (J2EE'in çıkışı 2006'nın ilk çeyreği olarak anons edildi). Bu başlık altında arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Projede JSF,Session bean'ler, hibernate vs. kullanılacak. Hibernate 2.x'i kullansam sonradan yeni versiyonuna(3.0'a) geçirirken sorun yaşarmıyım? Kısacası nasıl davranmalıyım?
0
malkocoglu_2
Evet, Gav. King'e gore Hibernate kullanicilari POJO'larin icine annoations koyarak XDoclet uzerinden esleme dosyasi uretmeye oldukca isinmislar. Bu arkadaslar icin Hib. 3.0 guzel bir yolun devami olacak. Bence Hibernate'i 2.1 son haliyle de kullanima hazir, son surumu 2.1.c.

Evet, Hib. 3.0, 2.1 ile geri uyumlu olacak.
0
malkocoglu_2
2.1.7.c demek istemistim.
0
ahmetaa
Bir Hibernate kullanicisi olarak Turkce bu konuda yazilmis ender yazilardan oldugu icin yazari tebik ediyorum. Bununla birlikte yapilan testin ne yazik ki "mikro benchmark" sinifindan cikamadigini dusunuyorum. yani sadece iki talo ve tek tip sorgu yapmak yerine daha karmasik ve farkli ilisklier iceren nesne modellerine dayali bir veri tabaninda farkli turden sorgulari da icerseydi cok daha guzel olurdu.
Ayrica, Normalde Hibernate kendi icinde otomatikolarak 2.katman bellek cebi tasiyor (ECache), JBoss treeCahce yada OSCache kullanmadan dogrudan Hibernate ile yapilan test ne yazik ki dokumanda yer almiyor.
Gene de tesekkur eder, devamini gormeyi dilerim.
0
malkocoglu_2
Merhaba; ileride daha ciddi yuklerden gelen rakamlari goreceksiniz. EHCache'in kullanilmamasinin bir sebebi var, ehcache dagitik (distributed) bir onbellek paketi degildir, ve teknik liderler ve programcilarin kafasindaki en buyuk soru, benim gozlemledigim kadariyla, "hangi dagitik onbellegi kullanmaliyim" sorusudur. Oncelikle bu soruya cevap verilmeliydi, yani OSCache'mi, TreeCache'mi sorusu.

Ayrica, Hibernate "normalde" "butun" 2. katman onbellekleri tasimaktadir. ehcache, oscache, treecache'in jarlari hibernate lib/ dagitiminin altindadir. Eger XML esleme (mapping) dosyalarinda
caching yontemi olarak read-only, read-write, vs,vs tanimlar, ve hibernate config dosyanizda onbellek yontemini secerseniz, "normalde" kullandiginiz onbellek o olmus olur.



0
ahmetaa
Selamlar.
Acikcasi Hibernate kullaniminin illaki dagitik bir sistem gerektirdigini , hatta yaygin olarak dagitik olmayan sistemelrde kullanildigini saniyorum. Bir de OSCache'nin dagitik olduguna dair bir bilgiye rastlamadim.
http://www.hibernate.org/hib_docs/reference/en/html/performance.html#performance-cache
Saygilar
0
malkocoglu_2
OSCache dagitiktir.

Hibernate, bizim gibi kurumsal yazilimci/danisman kulturune gokten zembille inmis bir aractir, ve bu cenah, genellikle e-ticaret, B2B gibi servis bazli sistemler uzerinde calismaktadir. Bu sistemlerin de yuksek oranda ayakta kalabilmesi (high availability), ve birden fazla JBoss/WebLogic/vs arasindaki makinalar arasinda istek (request) yukunu dagitabilmesi (load balancing) bekleniyor. G. King bu yuzden kitabinda bir bolumu bu konuya ayirdi. Bu yuzden bizim eski danisman silah arkadaslari Hibenate'e bakar bakmaz hemen "dagitik onbellek ne alemde" gibi sorular soruyorlar, hatta bazilari illa ki ticari birseyler olsun diye (bazilari kendini boyle daha rahat hissediyor), OSCache ve TreeCache'i begenmeyip, ticari dagitik onbellek paketlerine bakmaktaydilar, fakat daha resmi olarak gecis yapani duymadim.

Yani, anahtar kelime: Dagitik.

0
malkocoglu_2
VE: Bir diger oncelik te Hibernate'i JDBC ile acele bir kapistirmak idi. Bulununan seyleri, hangi seviyede olursa olsun, paylasma taraftariyim, ki bu dokumanin ayri bir yan urunu, referanslarda verilen Java test altyapisidir. Bu altyapi JBoss uzerinde calisiyor, ve yeni projeye baslayanlar icin bir cekirdek/iskelet gelistirme ortami da olusturabilir. Aslinda yayinlama/yayinlamama konusunda benim de beklemek istedigim bir an oldu, fakat acilen bir seylerin sirkulasyona girmesini istedigim icin, yayinlamaya karar verdim.

Bundan sonra gelecek olan test, dagitik JBoss uzerinden (2 process) dagitik onbellek (treecache) kullanimi olacak. Bu test Solaris uzerinde planlandi ve JVM'lere mumkun oldugu kadar fazla kaynak (resource) vermemiz mumkun. Ayni dokumana daha fazla veri koymus olacagiz, tabii yeni rakamlara gore yorum da degisebilir.

Katkilar icin tesekkurler.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Struts

malkocoglu

Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

anonim

Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

¶napster 0.85 alpha

larweda

¶napster, (pinapster) aylarca bilgisayar dünyasının çalkalanmasına yol açan, Metallica'nın dava açmasıyla daha da ünlenmiş olan ünlü Napster istemcisinin Java sürümü. Browser üzerinden kullanılan kullanıcı arabirimi, klasik Windows Napster'ının kullanıcı arabirimine çok benziyor, ayrıca da klasik Napster'a göre birçok yararlı ekleme de yapılmış. Mesela dosyalara kalınan yerden devam etme (resuming) ve transfer sınırı koyma şansı getirilmiş.

Java SUN'ı Yerken

auselen

Jonathan Schwartz'ın (http://blogs.sun.com/jonathan) 23 ağustos 2007 tarihli gönderisine göre SUN'ın NASDAQ etiketi "SUNW"'dan "JAVA"'ya çevrildi.

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf