Red Hat JBoss'u satın alıyor

0
vst
Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber

Görüşler

0
bm
Tabi hemen pesinden boyle komiklikler de ortaya dokuldu. (reddit faideli birsey)
0
sleytr
:) dün dündür...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java'nın Hücresel Telefon sürümünde güvenlik açığı

Soulblighter

Polonya'lı bir güvenlik araçtırmacısı Java'nın hücresel telefonlar için olan sürümünde iki güvenlik açığı tespit etti. Açıklar gizli bilgilere ulaşılmasını ve telefonun kilitlenmesine neden oluyor.

Açığı tespit eden Adam Gowdiak, güvenlik açığına neden olan programın her telefondan çalışmadığını söyledi. Yaptığı testte ise bir Nokia 6310i hücresel telefonuna saldırı düzenledi. Yapılan saldırı testi dört saat sürdü.

Java Kodları İçin Arama Motoru

anonim

Projenizi tamamlamak için eksik olan Java kodunu bulamadınız mı? turk.internet.com'daki habere göre, IBM, Berkeley Üniversitesi ile birlikte Java geliştiriciler için, en küçük kodların bile yer alacağı bir arama motoru geliştiriyor. Beta testindeki çalışmanın, bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildiriliyor.

NativeDVB4Linux

mach

NativeDVB4Linux projesi, Linux dvb kernel fonksiyonlarına Java programlama dilinden ulaşılmasını sağlayan bir kütüphanedir.

Proje üzerinde çalışmalarımız sürmektedir.

Şu an için CVS'ye dosyalar upload yapıldı.

Browse için:
http://nativedvb4linux.cvs.sourceforge.net/nativedvb4linux/

JavaFX Coding Challenge

numangoceri

Dünya genelinde katılıma açık, JavaFX Coding Challenge adı altında bir kodlama yarışması düzenleniyor.

Yarışmada Netbeans 6.5 platformunda JavaFX 1.1 kullanmanız gerekiyor. Yapmanız gereken şey çok basit ve sitede adım adım anlatılmış:

  1. Yarışmaya bu linkten(http://javafx.kendallsquare.com/challenge/reg.jsp) kayıt oluyorsunuz ve gelişmeleri mail aracılığı ile takip ediyorsunuz.
  2. Yarışma için gerekli olan JavaFX 1.1'i indiriyorsunuz.(http://www.javafx.com/downloads/windows.jsp)
  3. JavaFX 1.1 kullanarak Netbeans 6.5 platformunda yaratıcı bir rich media application geliştiriyorsunuz. (http://www.javafx.com/samples/)
  4. Başvurular 23 Mart günü başlıyor!!

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi