SPOT

0
yilmaz
Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

İki tanesi 500$ 'a edinilebilen bu ürünün donanım özellikleri şöyle:
- 180 MHz 32 bit ARM920T core - 512K RAM/4M Flash
- 2.4 GHz IEEE 802.15.4 radio with integrated antenna
- USB interface
- 3.6V rechargeable 750 mAh lithium-ion battery
- 48 uA deep sleep mode
Konu ile ilgili linkler:
Netbeans News
sunspotworld.com
Ürün Teknik Özellikleri

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Bunlar ilginç görünüyor. Nedir ne işe yarar bu aletler, kullanım alanları nedir ? Belki linklerde vardır bu ama ben ya anlayamadım ya da göremedim merak ettim soruyorum umarım hata etmemişimdir.
0
yilmaz
donanımsal olarak jvm taşıyan elektronik bir devre. wireless üzerinden haberleşebileceğinizbirde anteni bulunuyor. Java ile programlanabiliyor. bircok devreye bağlayıp onu kontrol etmenizi sağlayabilir. şu an forumları biraz aktif denebilir. Daha önce bir yarışma düzenlenmişti bir noktadan diğer bir noktaya kendisi karar vererek gidebilen araçlarda ( bir araziye bırakıyorlar bu arabaları kendileri yönlerini buluyorlar ) kullanılmışlardı. Gerçi yarışmayı bitirebilen olmadı ama en yakına bu javalı olan araç yaklaşmıştı. Bu arada bu araçlar oyuncak değil iki kabinli kamyonet ebatlarında araçlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

tanerdiler

24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.

NetBeans 5.0 çıktı!

jfever

Sun tarafından açıkça desteklenen açık kaynak kodlu Java geliştirme platformu NetBeans baştan aşağı yenilendi ve 5.0 sürümü indirilmeye hazır.

Yenilenen arayüz geliştirme araçları, populer uygulama sunucularına destek (JBoss, Weblogic, Sun AppServer, Tomcat.) , JSF ve Struts desteği, geliştirilmiş kod yardımcısı, editör özellikleri ve daha pek çok yenilik.

Java ile Kalıcılık (Persistence) - Hibernate

malkocoglu

Java programlarımızı yazarken nesneler ile uğraşırız. Bu nesneleri veri tabanına yazmamız gerekince, ilişkisel dünyaya ve kavramlarına atlamış oluyoruz. İlişkisel ve nesnesel modeller birbirinden farklılar, ve sonuç, "Model Uyuşmazlığı" denen kodlama stillerindeki anlaşmazlık olmaktadır. Çözüm: Java icinde SQL yazmadan, nesneleri tablolara eşleme dosyaları ile bağlamak, ve bu bağ üzerinden otomatik SQL üretmek. Kalıcılık (persistence) araçları burada yardımcı oluyor. Java dünyasında kalıcılık araçlarından Hibernate'i aşağıdaki yazı dizisinde tanıtıyoruz.

Quake 2 Motoru Java'ya Port Edildi!

anonim

id Software'in yazdığı ve GPL lisansı ile dağıttığı Quake 2 motoru Java'ya port edildi. Yeni motoru herhangi bir sırf yapmak için yapılmış projeden ayıran şey performansının C ile yazılmış orjinal motorun performansını yakalayıp hatta geçebilmiş olması. Henüz 1.0 versiyonu çıkmamış olmasına rağmen şimdiden C hızında çalışan bir oyun motorunun üretilebilmiş olması Java'nın akıllardaki imajına uymasa da akla ilginç fikirler getirmiyor değil.

AspectJ'nin lideri Spring'e katılıyor

anonim

Java'da İlgiye Yönelik Programlama'ya (Aspect Oriented Programming) imkan veren AspectJ projesinin lideri Adrian Colyer, Spring Framework için interface21 şirketine katılıyor.