SPOT

0
yilmaz
Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

İki tanesi 500$ 'a edinilebilen bu ürünün donanım özellikleri şöyle:
- 180 MHz 32 bit ARM920T core - 512K RAM/4M Flash
- 2.4 GHz IEEE 802.15.4 radio with integrated antenna
- USB interface
- 3.6V rechargeable 750 mAh lithium-ion battery
- 48 uA deep sleep mode
Konu ile ilgili linkler:
Netbeans News
sunspotworld.com
Ürün Teknik Özellikleri

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Bunlar ilginç görünüyor. Nedir ne işe yarar bu aletler, kullanım alanları nedir ? Belki linklerde vardır bu ama ben ya anlayamadım ya da göremedim merak ettim soruyorum umarım hata etmemişimdir.
0
yilmaz
donanımsal olarak jvm taşıyan elektronik bir devre. wireless üzerinden haberleşebileceğinizbirde anteni bulunuyor. Java ile programlanabiliyor. bircok devreye bağlayıp onu kontrol etmenizi sağlayabilir. şu an forumları biraz aktif denebilir. Daha önce bir yarışma düzenlenmişti bir noktadan diğer bir noktaya kendisi karar vererek gidebilen araçlarda ( bir araziye bırakıyorlar bu arabaları kendileri yönlerini buluyorlar ) kullanılmışlardı. Gerçi yarışmayı bitirebilen olmadı ama en yakına bu javalı olan araç yaklaşmıştı. Bu arada bu araçlar oyuncak değil iki kabinli kamyonet ebatlarında araçlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

tanerdiler

Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.

JBuilder'ın Kodları Açılmıyor

freethings

Geçtiğimiz günlerde Borland'dan bir bilgi verilmemesine karşın TheRegister.com'da geçen, Borland JBuilder'ın kaynak kodlarının açılacağı haberi, Borland tarafından doğrulanmadı.

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.