SPOT

0
yilmaz
Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

İki tanesi 500$ 'a edinilebilen bu ürünün donanım özellikleri şöyle:
- 180 MHz 32 bit ARM920T core - 512K RAM/4M Flash
- 2.4 GHz IEEE 802.15.4 radio with integrated antenna
- USB interface
- 3.6V rechargeable 750 mAh lithium-ion battery
- 48 uA deep sleep mode
Konu ile ilgili linkler:
Netbeans News
sunspotworld.com
Ürün Teknik Özellikleri

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Bunlar ilginç görünüyor. Nedir ne işe yarar bu aletler, kullanım alanları nedir ? Belki linklerde vardır bu ama ben ya anlayamadım ya da göremedim merak ettim soruyorum umarım hata etmemişimdir.
0
yilmaz
donanımsal olarak jvm taşıyan elektronik bir devre. wireless üzerinden haberleşebileceğinizbirde anteni bulunuyor. Java ile programlanabiliyor. bircok devreye bağlayıp onu kontrol etmenizi sağlayabilir. şu an forumları biraz aktif denebilir. Daha önce bir yarışma düzenlenmişti bir noktadan diğer bir noktaya kendisi karar vererek gidebilen araçlarda ( bir araziye bırakıyorlar bu arabaları kendileri yönlerini buluyorlar ) kullanılmışlardı. Gerçi yarışmayı bitirebilen olmadı ama en yakına bu javalı olan araç yaklaşmıştı. Bu arada bu araçlar oyuncak değil iki kabinli kamyonet ebatlarında araçlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.

Netbeans IDE İçin Android Eklentisi Hazır

opheus

Netbeans IDE 6.0 kullanıyorsanız ve Android SDK ile ilgileniyorsanız sizin için hazırlanmış olan Undroid eklentisini kullanarak zahmetsizce kodlamaya başlayabilirsiniz.

Yeni Teknolojiler İle Fosil Teknolojilere Bağlanmak

malkocoglu

Projelerde, her ne kadar tamamen yeni teknolojiler ile işlem yapmak istesek de, bazen eski (fosil) teknolojiler ile yanyana çözümler üretmek sorunda kalıyoruz. Mesela bir AS/400 mainframe bilgisayara bağlanmak, Excel hesap tablosundan değerler okumak gibi.. (Excel'in fosil olarak addedilmesinin sebebi, formatının 'kapalı' oluşudur).

İşte bu gibi durumlarda, Java için elimizde olan imkanlardan örnekler...

Java İle Excel Nasıl Okunur?

Java ile AS/400'e Bağlanmak

Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

FZ

``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.