Java Struts

0
malkocoglu
Jakarta projesinin gözde teknolojilerinden Struts, JSP sayfaları ile sunucu tarafı Java kodlarının bağlanması için çok faydalı bir teknolojiye dönüştü. Model/Görüntü/Kontrolör (Model/View/Controller), kısa namı ile MVC olarak olarak bilinen mimarinin gerçekleştirimi olan Struts, tekrar kullanılır servis tarafı kodlarının tasarlanmasında yardımcı da oluyor.

Bu teknoloji hakkında ki yazıları www.bilgidata.com adresinde bulabilirsiniz.

Görüşler

0
malkocoglu
Butun Struts baglantilari asagida:

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_struts_tiles.xml

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_struts.xml

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_struts_dosya_yuklemek.xml
1
tongucyumruk

15 yıl sonra: Struts'tan geriye çok birşey kalmadı, bir türlü alt yapısını değiştiremeyen bazı kurumlarda kullanılmaya devam ediyor ne yazık ki. Spring hala tam gaz devam ediyor olsa da microservices falan derken o da MVC modelinden çok Spring-boot eşliğinde REST API'lar geliştirme yönüne yoğunlaştı.

Artık öyle web container, EE container falan pek moda değil, insanlar "single-jar" yapıp onu kullanmayı tercih ediyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

Quake 2 Motoru Java'ya Port Edildi!

anonim

id Software'in yazdığı ve GPL lisansı ile dağıttığı Quake 2 motoru Java'ya port edildi. Yeni motoru herhangi bir sırf yapmak için yapılmış projeden ayıran şey performansının C ile yazılmış orjinal motorun performansını yakalayıp hatta geçebilmiş olması. Henüz 1.0 versiyonu çıkmamış olmasına rağmen şimdiden C hızında çalışan bir oyun motorunun üretilebilmiş olması Java'nın akıllardaki imajına uymasa da akla ilginç fikirler getirmiyor değil.

Struts Nedir? Nasıl Kurulur?

anonim

MVC (Model View Controller) yapısı her geçen gün web tabanlı projelerde daha sık kullanılmaktadır. Struts projesi MVC tasarım kalıbımının iyi bir uygulatıcısıdır.