Türkçe Java Teknolojileri Belgeleri

0
ahmetaa
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. ögrencileri güncel Java teknoloji ve kütüphaneleri konusunda Türkçe belgeler hazırlamışlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik vardı, yazanlara ve projeye ön ayak olanlara teşekkürler.

Java teknolojileri belgeleri

Görüşler

0
tarik
www.ozgan.net adresinde de bir çok yaralı döküman mevcut.
0
malkocoglu_2
Belgeleri hazirlayan arkadaslari kutlarim. Gercekten guzel bir calisma olmus.
0
malkocoglu_2
Bu harika belgeleri de bilgidata.com'a eklendi. Barindirma, tek yerde bulunma ve sitemizin PDF/XML Apache Lucene bazli indeksleme motorundan faydalanmasi acisindan bu ekleme okurlar icin faydali olur umariz.

http://www.bilgidata.com/servlet/YaziListesi?kategori=Genel
http://www.bilgidata.com/servlet/YaziListesi?kategori=Servis
http://www.bilgidata.com/servlet/YaziListesi?kategori=Proje

Ve, ahem, arama motorumuz Google kadar iyi.

;)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).

AspectJ'nin lideri Spring'e katılıyor

anonim

Java'da İlgiye Yönelik Programlama'ya (Aspect Oriented Programming) imkan veren AspectJ projesinin lideri Adrian Colyer, Spring Framework için interface21 şirketine katılıyor.

Kitap: Kurumsal Java Çıktı

malkocoglu_3

Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Python vs Java

xMaster

Java ile Python arasında ufak bir karşılaştırmayı yazının devamında bulabilirsiniz...