Java Masters Competition 2005 sonuçlandı

0
anonim
Son 3 yıldır Sun ve Siemens'in düzenlediği "Java Masters Competition 2005" sonuçlandı.

Birincilik ödülü Çin Feng Ben, Xi'an
İkincilik Ödülü Türkiye Emrah Budur
Üçüncülük ödülü Tayland Panuwat Jantharajit

www.javamasters.org

Görüşler

0
rainstorm
Öğrenci kategorisinde oldugunuda belirtsek sanirim ayip olmaz dimi.
0
yilmaz
ha onu soylemeyi unuttum. hatırlattığın için saol. valla orda 1. olan oyun businness kategorisindekilerden 10 kat daha iyi
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JBoss/Hibernate'den Gavin King ile Roportaj

malkocoglu_2

Hibernate projesinin lideri Gavin King ile ilginç bir röportajı sunuyoruz. Gavin ve takımı bir süre önce JBoss takımına katılmışlardı. EJB 3.0 standartını belirleyen uzman gurubu da son toplantılarında EJB 3.0 içinde Hibernate kullanmaya karar verince bu takıma büyük bir zafer hediye etmiş oldular. Gavin, EJB eleştirileri, bilgi işlem projelerinin doğası, açık yazılım projelerinde dikkat edilecek noktalar ve çevik metotlar yorumlarıyla ilginç bir kişiliktir. Faydalı olacağını umarım.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_gavin_king_mulakat.xml

Türkçe JAVA kitap projesi

binner3

Türkçe olarak da birşeyler hazırlanıyor ama böyle bir oluşuma destek verenler neredeyse yok gibi. Millet olarak birlik olup böyle büyük bir projeye imza atmaya ne dersiniz?

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

Java Data Mining API

anonim

The Java Data Mining API (JDM) veri madenciliği araçlarına erişmek için standart bir Java API oluşturma çalışmasıdır. JDM JDBC'nin veri tabanları için yaptığını, veri madenciliğinde yapmayı vaad ediyor ve veri madenciliğini de java programcısının alet kutusuna ekliyor. Burada bulabileceğiniz makale de temel veri madenciliği yapıları ile basit bir JDM uygulamısının gerçekleştirimi anlatılıyor.

sun.misc.Unsafe ve Jigsaw Projesi

tongucyumruk

Java dünyasını biraz takip eden herkesin dikkatini çekmiştir, son dönemde Java 9 ve Jigsaw projesinin getireceği modüler yapı ile birlikte sun.misc.Unsafe lafı gitgide daha çok duyulur oldu. Peki nedir bu sun.misc.Unsafe?

Mykhailo Kozik'in bu makalesinde detaylı bir şekilde açıkladığı üzere, sun.misc.Unsafe JVM'in bellek koruması ile ilgili garantilerini altüst etmenizi sağlayan bir Java...