Java Türkçe Yazılım Hatası

0
anonim
LimeWire adlı bir birebir (peer-to-peer) iletişim uygulamasının Türkçe çevirisini yaparken javadan kaynaklanan bir Türkçe uyumsuzluğu, yazılım hatası saptadık. Sorun, basitçe ifade etmek gerekirse, "İi-Iı" çiftlerinden kaynaklanıyor...
, bu nedenle de tüm diller içinde yalnızca Türkçe'yi ilgilendiriyor. Yerel ayarları Türkçe'ye göre ayarlanmış bir bilgisayarda, içinde "I" geçen herhangi bir kaynak adı, URN, arama dizgesi, QRP anahtar sözcüğü, dosya adı, java Swing bileşen özelliği vs. ile karşılaşıldığında hata oluşuyor. Hata o derece temelde yer alıyor ki, geçici olarak üstesinden gelmek için Türkçe dil kodunu "tr"den "tur"a çeviren bir yama kullanmak gerekiyor. Sorun bu şekilde tam olarak çözülmüyor; ancak javanın "tr" koduyla bu şekilde çalışması mümkün olmuyor. Sorunu farkeden yazılımcının (Philippe Verdy) ifadesiyle sorun, en eski java sürümlerinden bu yana farkedilmeden ve dolayısıyla düzeltilmeden günümüze kadar gelmiş. Yine bu yazılımcı tarafından Sun'a bir yazılım hatası raporu gönderildi; ancak bilindiği gibi her rapor kabul edilmediği için, yalnızca bizim dilimizi ilgilendiren bu denli temel bir java yazılım hatasının en çabuk şekilde giderilmesi için bir baskı grubu oluşturmanın gerekliliğine inanıyorum. Sun-Türkiye'ye e-postayla kişisel olarak başvuruda bulundum. Bu konudaki önerilere de açığım. Sizce konunun ciddiye alınması ve dilimize özgü olan bu java hatasının giderilmesi için hangi yöntemler etkili olabilir? Daha başka neler yapabiliriz? Katkılara şimdiden teşekkürler...

Görüşler

0
anonim
Karakter set UTF8 olarak yazilimin icinden set edildigi zamanda (yazilim gelistirici tarafindan) bu hata devam ediyormu :)
0
hako
Yazılım geliştirici, yerelleştirme işlerinde uzman bir kişi; bu nedenle UTF8 ayarını denememiş olduğunu sanmıyorum; ancak bunu teyid edeceğim. Teşekkürler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.

JavaDay `02

omniheurist

Sun`ın ünlü Java uzmanlarıyla tanışmak, tartışmak ve son yenilikler hakkında bilgi almak ister misiniz? Ayrıca Java Developer CD, Java Jumpstart CD, SunONE Starter Kit`i ve 3000$ değerinde yazılım paketi kazanma şansı yakalayacaksınız.

Bu gün tüm yazılım geliştiricilere açık.

Java Day 2002 - İstanbul
TARİH: 21 OCAK 2002, Pazartesi
YER: Hyatt Regency Oteli, Harbiye
LCV: developer@turkey.sun.com

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf

Java Kitabı

anonim

"Java ve Yazılım Tasarımı" yayınlandı. Gerekli detaylara www.kodcu.com adresinden ulaşılabilir.

Peki ama bu kitabın farkı nedir ?

Bu eserde Java Programlama dili yazılım tasarımı konusuyla birlikte ele alınmıştır; hem JAVA dili öğretilmekte hem de bolca örnekler verilerek tasarım yapılması gösterilmektedir.

NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

FZ

Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)