Java Türkçe Yazılım Hatası

0
anonim
LimeWire adlı bir birebir (peer-to-peer) iletişim uygulamasının Türkçe çevirisini yaparken javadan kaynaklanan bir Türkçe uyumsuzluğu, yazılım hatası saptadık. Sorun, basitçe ifade etmek gerekirse, "İi-Iı" çiftlerinden kaynaklanıyor...
, bu nedenle de tüm diller içinde yalnızca Türkçe'yi ilgilendiriyor. Yerel ayarları Türkçe'ye göre ayarlanmış bir bilgisayarda, içinde "I" geçen herhangi bir kaynak adı, URN, arama dizgesi, QRP anahtar sözcüğü, dosya adı, java Swing bileşen özelliği vs. ile karşılaşıldığında hata oluşuyor. Hata o derece temelde yer alıyor ki, geçici olarak üstesinden gelmek için Türkçe dil kodunu "tr"den "tur"a çeviren bir yama kullanmak gerekiyor. Sorun bu şekilde tam olarak çözülmüyor; ancak javanın "tr" koduyla bu şekilde çalışması mümkün olmuyor. Sorunu farkeden yazılımcının (Philippe Verdy) ifadesiyle sorun, en eski java sürümlerinden bu yana farkedilmeden ve dolayısıyla düzeltilmeden günümüze kadar gelmiş. Yine bu yazılımcı tarafından Sun'a bir yazılım hatası raporu gönderildi; ancak bilindiği gibi her rapor kabul edilmediği için, yalnızca bizim dilimizi ilgilendiren bu denli temel bir java yazılım hatasının en çabuk şekilde giderilmesi için bir baskı grubu oluşturmanın gerekliliğine inanıyorum. Sun-Türkiye'ye e-postayla kişisel olarak başvuruda bulundum. Bu konudaki önerilere de açığım. Sizce konunun ciddiye alınması ve dilimize özgü olan bu java hatasının giderilmesi için hangi yöntemler etkili olabilir? Daha başka neler yapabiliriz? Katkılara şimdiden teşekkürler...

Görüşler

0
anonim
Karakter set UTF8 olarak yazilimin icinden set edildigi zamanda (yazilim gelistirici tarafindan) bu hata devam ediyormu :)
0
hako
Yazılım geliştirici, yerelleştirme işlerinde uzman bir kişi; bu nedenle UTF8 ayarını denememiş olduğunu sanmıyorum; ancak bunu teyid edeceğim. Teşekkürler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Programcıları için QT Jambi

Sijiero

Trolltech şirketi C++ da olduğu gibi şimdi Java programcıları için de Qt Jambi'yi duyurdu. Qt'nin C++ için getirmiş olduğu kolaylıklarıJjava için de görebiliriz. Ayrıca aynı proje içinde hem C++ kodu hem de Java kodu kullanmamıza olanak sağlıyor..

Open source dağıtımı da bulunmakta.

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).

Java Kitap Projesi / Bölüm-8

anonim

Selamlar ;

JKP projesinde Bölum-8 tamamlanmıştır. İçerdiği konular asağıdaki gibidir :

Yazim yanlışlarını, örneklerde oluşmuş olabilecek olan hataları veya fikirlerinizi lutfen bildirin.
Adres : http://www.riskturk.com/java

Saygılar, Altug B. Altıntaş

NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

FZ

Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)