Java SE 6 u10

0
auselen
Sun, uzun süredir beklenen ve Java'nın masa üstü biçimi olan J2SE'nin dağıtımını daha kullanışlı hale getireceği umut edilen J2SE6u10'u bir süre önce çıkardı.

Sitesinde acaip bir hayvan (very different animal) olarak tanımlanan bu sürüm ile masa üstü ortamlarda Java kullanımı daha da kolaylaştırılmaya çalışıyor.

Sun gibi 'kullanıcı dostu' ya da 'kullanıcı deneyimi' gibi kavramlara, özellikle son kullanıcı açısından yaklaşmayı pek becerememiş bir yazılım devinden böyle yenilikler görmek oldukça hoş.

Kaynak: http://java.sun.com/developer/technicalArticles/javase/java6u10

İlgili Yazılar

Red Hat JBoss'u satın alıyor

vst

Bugün Marc Fleury'nin yaptığı açıklamada, Red Hat ile JBoss'un imzaladığı anlaşmaya göre Red Hat'ın JBoss'u satın alacağı duyuruldu. Bu da gelecekte özgür kurumsal uygulamalarda biraz daha profesyonel(!) servis alabilmek anlamına geliyor. Umarız, büyük kuruluşların bilgi işlem uzmanlarının "Özgür yazılım kullanağız, ama karşımızda kurumsal muhatab yok ki!" gibi haklı serzenişlerini dindirir.


Açıklamanın tam metni | JBoss websitesindeki haber

Hibernate Performans Testi

malkocoglu_2

Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)

Java ve Robot Kontrol - Ardabot

skorsky

Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

tanerdiler

Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.