JavaFX çıktı

0
auselen
Zengin internet deneyimi sunmayı amaçlayan platformların bir diğeri de Sun tarafından piyasaya sürüldü. JavaFX adı altında sunulan platform ve betik dili şu an için Sun'ın sitelerinde baş haber durumunda. Son zamanlarını pek de mutlu geçirmeyen Sun için, sıkıca tutunduğu açıkça görülebilen JavaFX acaba kendinden bekleneni verebilecek mi?

Görüşler

0
dursunkarakaya
Linuxta aynen flashlarda olduğu gibi işlemci kullanımı tavan yapıyor.
zaten Java'ya karşı yavaş olduğu yönünde genel bir antipati var. Bu sorunu çözemezlerse zor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Java Türkçe Yazılım Hatası

anonim

LimeWire adlı bir birebir (peer-to-peer) iletişim uygulamasının Türkçe çevirisini yaparken javadan kaynaklanan bir Türkçe uyumsuzluğu, yazılım hatası saptadık. Sorun, basitçe ifade etmek gerekirse, "İi-Iı" çiftlerinden kaynaklanıyor...

2008 JVM Dil Zirvesi Videoları

auselen

2008'in eylül ayında yapılan JVM (Java Sanal Makinası) Dil Zirvesinin videoları internet üzerinden erişilebilir hale geldi.

Eğer konuyla ilgili biraz ilginiz varsa James Gosling'den JVM spesifikasyonunun nasıl doğduğunu rahatlıkla izleyebilirsiniz (fz için 0:34). Diğer videolar arasında JRuby, Scala, JavaScript, JIT ve HotSpot gibi konular bulunmakta.

Orjinal habere buradan (ing.) ulaşabilirsiniz.

14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

tanerdiler

24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.

AspectJ'nin lideri Spring'e katılıyor

anonim

Java'da İlgiye Yönelik Programlama'ya (Aspect Oriented Programming) imkan veren AspectJ projesinin lideri Adrian Colyer, Spring Framework için interface21 şirketine katılıyor.