14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

0
tanerdiler
24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.



Bu ay Java Teknolojileri ve Programcıları Derneği tarafından 14. düzenlenecek olan Java Teknolojileri Saatleri 24 Kasım 2010 Çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü ve Türkiye Bilişim Derneği Genç Çalışma Grubu katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Katılım ücretsizdir.       


Not : Etkinliğe gelirken aman bir şey yemeyin, pizza ve içecekler ücretsiz.


Etkinlik Sponsorumuz :

İşte etkinlik planımız :


19.00 - 19.15 - Tanışma Zamanı (Kartvizitlerinizi getirmeyi unutmayın)


19.15 - 19.30 - Pizza Zamanı


19.30 - 21.00 - Java Concurrency (Talip Öztürk - Hazelcast)


Konuşma detayları


Konu : Java Concurrency - Talip Öztürk (Hazelcast)

  1. Why Multithreading?
  2. Starvation/Race/DeadLock
  3. Volatility and Atomic Behavior
  4. Double Checked Locking
  5. Java Concurrency API




Talip Ozturk, Founder, Managing Partner

Talip Ozturk is the founder of Hazelcast and Hazel Ltd. He has been working with enterprise Java since 1999. In 2003, he got fascinated by Jini and developed an implementation of JavaSpaces. In 2008, his passion for distributed programming led him to develop Hazelcast, an open source clustering and highly scalable data distribution platform for Java. Before Hazelcast, he was the director of technology at Zaman Media Group.



Görüşmek üzere
JTPD ekibi.

İlgili Yazılar

Java Kodları İçin Arama Motoru

anonim

Projenizi tamamlamak için eksik olan Java kodunu bulamadınız mı? turk.internet.com'daki habere göre, IBM, Berkeley Üniversitesi ile birlikte Java geliştiriciler için, en küçük kodların bile yer alacağı bir arama motoru geliştiriyor. Beta testindeki çalışmanın, bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildiriliyor.

ZGRViewer 0.5.0

FZ

graphviz yazılımının e-posta listesindeki bir duyuruya göre, ZGRViewer'ın 0.5.0 sürümü çıkmış.

ZGRViewer, Java ile geliştirilmiş 2.5 boyutlu bir çizge görüntüleyicidir ve Zoomable Visual Transformation Machine'i temel almaktadır. Özel olarak AT&T'nin GraphViz sistemindeki DOT dili ile tanımlanmış ve dot, neato, twopi gibi programlarla işlenmiş çizgeleri göstermek için kullanılmaktadır.

ZGRViewer büyük çizgelerle başa çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır ve ZUI (Zoomable User Interface) sayesinde çizge üzerinde kolayca gezinmeye izin vermektedir.

Yazılım pazarında çığır açan Türk imzalı proje: WTP

FZ

Internet tabanlı çözümler geliştiren uygulayıcıların iş yükünün büyük bölümünü ortadan kaldıracak Web Tools Platform projesi hayata geçiyor. Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ın önemli atılımlarından biri olan Web Tools Platform (WTP), İnternet üzerinde iş yapmanın kolay yolunu gösteriyor. Tüm İnternet temelli teknolojileri birleştirebilen ilk ve tek ortam olan WTP, 2005’in Ağustos’unda kullanıma sunulacak. Web Tools Platform projesi, Internet uygulamaları geliştirme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, emek yoğun işlerdeki çalışma sürecini hızlandırıyor.

Java SE 6 u10

auselen

Sun, uzun süredir beklenen ve Java'nın masa üstü biçimi olan J2SE'nin dağıtımını daha kullanışlı hale getireceği umut edilen J2SE6u10'u bir süre önce çıkardı.

sun.misc.Unsafe ve Jigsaw Projesi

tongucyumruk

Java dünyasını biraz takip eden herkesin dikkatini çekmiştir, son dönemde Java 9 ve Jigsaw projesinin getireceği modüler yapı ile birlikte sun.misc.Unsafe lafı gitgide daha çok duyulur oldu. Peki nedir bu sun.misc.Unsafe?

Mykhailo Kozik'in bu makalesinde detaylı bir şekilde açıkladığı üzere, sun.misc.Unsafe JVM'in bellek koruması ile ilgili garantilerini altüst etmenizi sağlayan bir Java...