14. JTS'de Java Concurrency Sunumu | Talip Öztürk | Java Tekn. ve Prog. Dern.

0
tanerdiler
24 Kasım Çarşamba akşamı her zaman ki yerimiz Bahçeşehir Üni. D Blok Zemin Kat Konf. Salonunda seminerimiz gerçekleşecek. Bu ayki konumuz Java Concurrency. Bu konu üzerine üstad olan Talip Öztürk (Hazelcast) aramızda olacak.



Bu ay Java Teknolojileri ve Programcıları Derneği tarafından 14. düzenlenecek olan Java Teknolojileri Saatleri 24 Kasım 2010 Çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü ve Türkiye Bilişim Derneği Genç Çalışma Grubu katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Katılım ücretsizdir.       


Not : Etkinliğe gelirken aman bir şey yemeyin, pizza ve içecekler ücretsiz.


Etkinlik Sponsorumuz :

İşte etkinlik planımız :


19.00 - 19.15 - Tanışma Zamanı (Kartvizitlerinizi getirmeyi unutmayın)


19.15 - 19.30 - Pizza Zamanı


19.30 - 21.00 - Java Concurrency (Talip Öztürk - Hazelcast)


Konuşma detayları


Konu : Java Concurrency - Talip Öztürk (Hazelcast)

  1. Why Multithreading?
  2. Starvation/Race/DeadLock
  3. Volatility and Atomic Behavior
  4. Double Checked Locking
  5. Java Concurrency API




Talip Ozturk, Founder, Managing Partner

Talip Ozturk is the founder of Hazelcast and Hazel Ltd. He has been working with enterprise Java since 1999. In 2003, he got fascinated by Jini and developed an implementation of JavaSpaces. In 2008, his passion for distributed programming led him to develop Hazelcast, an open source clustering and highly scalable data distribution platform for Java. Before Hazelcast, he was the director of technology at Zaman Media Group.



Görüşmek üzere
JTPD ekibi.

İlgili Yazılar

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.

PrimeFaces: Açık Kaynaklı Türkçe Ajax JSF Kütüphanesi

anonim

PrimeFaces, Java Server Faces (JSF) çatısı için geliştirilen açık kaynaklı bir kütüphanedir. PrimeFaces’in temel amacı, ajax tabanlı zengin bir bileşen kütüphanesi yaratmak ve çeşitli JSF eklentileri yardımıyla uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaktır.

Java Masters Competition 2005 sonuçlandı

anonim

Son 3 yıldır Sun ve Siemens'in düzenlediği "Java Masters Competition 2005" sonuçlandı.

Birincilik ödülü Çin Feng Ben, Xi'an
İkincilik Ödülü Türkiye Emrah Budur
Üçüncülük ödülü Tayland Panuwat Jantharajit

www.javamasters.org

Hibernate Performans Testi

malkocoglu_2

Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)