Java ve Robot Kontrol - Ardabot

0
skorsky
Unreal Tournament üzerine kurulmuş olan USARSim robot simülasyon ortamında çalışan ilk robot kontrol programı olan Ardabot 1.1 sürümü ile kullanıma açılmıştır. Bu robot, DARPA Urban Challenge özel haritasında engel tanıma, 2D harita oluşturma ve otonom olarak yol alma özelliklerini taşımaktadır.


Bot'un daha önemli bir özelliği, başka bot'lar için de bir altyapı oluşturmasıdır. 3D uzaklık verisi (range scanner) sağlayan sanal aletlerle donanımlı bir robotun uzaklık verisini gerçek zamanlı gösterebilme, manuel kullanabilme, engel tanımayı görsel olarak ekrana yansıtma gibi özellikler tüm bot'lar için kullanılabilir. Proje, diğer bir açık yazılım projesi olan JavaBots projesini kullanmaktadır.

Görüşler

0
skorsky
Ek: Ardabot, Bogazici Universitesi Otonom Robotlar dersinde odev projesi olarak baslatilmistir.
0
skorsky
Bir duzeltme: Proje, ilk "Java bazli" acik yazilim USARSim arac kontrol programidir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java SE 6 u10

auselen

Sun, uzun süredir beklenen ve Java'nın masa üstü biçimi olan J2SE'nin dağıtımını daha kullanışlı hale getireceği umut edilen J2SE6u10'u bir süre önce çıkardı.

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

Inek, Bol dil destekli midlet!

murat09

Inek, java destekli Siemens cep telefonları için çoklu dil desteği bulunan bir midlet. Bu program MMC içeren GSM telefonlarında Java ile sözlük kullanımını sağlıyor. Extra dil dosyaları halihazırda ücretsiz indirilebiliyor. InekoğluInek adlı yardımcı program ile de kendi sözlük dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Program midlet.org'ta da listelenmiş. Türkiye'de yazılan bu programın web sitesi ise: www.tepetaklak.com/tr/inek
Not: Bu haber şaka değildir.

Schemafree

anonim

Küme ortamında MySQL'in indeks silme ve güncelleme sırasında tabloları kitlediği gözleminden hareketle, indeksleri ek tablolar olarak şemasız bir veri tabanında kullanma fikri ortaya çıktı. Friendfeed altyapısı şu anda Python ortaminda boyle bir çözümü kullanıyor; Schemafree projesi bu altyapıyı Java ortamında yapmayi amaclamakta. Blogumuzda cikan haber surada bulunabilir.