Java Teknolojileri Kongresi

0
anonim
Java Teknolojileri Derneği tarafından bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Java Teknolojileri Kongresi, 18 Haziran 2005 Cumartesi günü Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. ‘Java Her yerde’ sloganıyla yapılan etkinlikte, Java teknolojisindeki yenilikler, Java araçları, geleceği, platform bağımsızlığı, teknoloji firmalarıyla ilişkileri ele alınacak.
Java’nın yaratıcısı ve önde gelen savunucusu Sun Microsystems’ın ana sponsorluğunu üstlendiği Kongre’ye Oracle, IBM, Borland, Filika ve DNA da sponsor olarak katılıyor. Java teknolojisini kullanan 60’a yakın şirketin standlarıyla yeralacağı etkinliğe, yaklaşık 3 bin kişinin katılması bekleniyor. Java Teknolojileri Kongresi’nde, Java ile programlanan lego oyuncakları da tanıtılacak ayrıca Java üzerine yazılan kitaplar da yazarları tarafından imzalanacak. Etkinliğe katılım ücretsiz olacak.

Java Teknoloji Derneği Başkanı Altuğ B. Altıntaş, amaçlarını “Java teknolojisini Türkiye’de hakettiği yere taşımak” şeklinde özetlerken, bu amaca yönelik bilgilendirme çalışmalarına Kongre ile başlayacaklarını söyledi. Altıntaş, “Dernek olarak 2005 yılı içinde 100 seminer vermeyi hedefliyoruz, 2006 yılında ise bu sayıyı 365’e çıkarmayı umuyoruz” diye konuştu.

Bugün dünya üzerinde 4.5 milyon Java yazılım geliştiricisi ve 876 Java topluluğu var. Java teknolojisinin kullanıldığı araçlara bakıldığında ise 579 milyon cep telefonu ve 825 milyon Java kart bulunuyor.

Kayıt için www.javakongresi.com adresini ziyaret edebilirsiniz

Görüşler

0
lifesdkver0_1
"java her yerde" sloganına sahip bir etkinlikte neredeyse tüm sunumların javanın web çözümleri ile ilgili olması da ilginçmiş.

programda 1 saatlik bir sürpriz var, herhalde o da lego ile ilgili kısım.
0
FZ
Kafası karışık biri olarak ben de özellikle .NET ile Java, J2EE, vs. kıyaslamasının yapılacağı konuşmayı dinlemek istiyorum. Web konusundan ağırlıklı olarak bahsedilmesi bana pek de garip gelmiyor, günümüzde programlama deyince insanların aklına ilk gelen Internet programlama oluyor çünkü (eskiden uygulama programcılığı idi, artık Internet programlama).
0
malkocoglu_3
>>neredeyse tüm sunumların javanın web çözümleri
>>ile ilgili olması da ilginçmiş.

Spring ve Hibernate gorsel cozumlere bagli teknolojiler degillerdir. Hibernate veri tabani ile alis/verisi saglar. Spring, tum J2EE servislerini AOP uzerinden sunar. Bilmediginiz teknolojileri Web semsiyesi altina atmaniz, bilgi acisindan degil, dusunce disiplini acisindan bir yanlistir.

>>programda 1 saatlik bir sürpriz var, herhalde
>>o da lego ile ilgili kısım.

Ne yazik ki hayir.
0
lifesdkver0_1
"neredeyse" ifadesini o yüzden kullandım zaten. yoksa hibernate ve spring çok da uzak olduğum kavramlar değil. ama hibernate değilse bile, spring'i web şemiyesi altına almakta bir sakınca görmüyorum (web programlama derken sadece görsel kısımdan bahsetmiyorum.) mesela, spring kullanılarak gerçekleştirilen istemci taraflı çözümler var mı? benim kastettiğim buydu, özelde sloganın içeriği desteklememesi yönünde.

her neyse, yine de zevkle takip edeceğimiz bir etkinlik olacak. şahsen, j2ee vs .net yerine j2ee vs rails gibi bir sunumu tercih ederdim. malkacoglu_2, bir süre önce rails haberi geçmişti, belki sunumunun sonlarında bahseder bundan biraz.

bir de , yurtdışındaki jug (java user group) toplantılarına katılanlar hep şöyle diyorlar (mesela bloglarında): buralardan edineceğiniz teknik bilgi çok da önemli değil, herhangi bir kitaptan, makaladen de edinebilirsiniz; önemli olan buralarda kuracağınız ilişkiler, birilerini tanımak, vs. bakalım burada öyle bir hava oluşacak mı?
0
FZ
Gidelim görelim bakalım kıdemli FM üyeleri Hibernate hakkında neler diyecek ;-) Onları sorularımızla biraz terletelim, tanışalım, muhabbet edelim.

Bu arada sanırım kullanıcı ismine virüs bulaşmış, yaman bir counter/multiplexing mevzusuna girmiş, gittikçe sondaki sayı büyüyor, aman dikkat :)
0
FZ
Bu kadar spesifik bir etkinliğe bir günde 3000 kişi gelirse şaşıracağım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PreciseJava: Java'da performansı arttırmanın yolları

Soulblighter

PreciseJava, "Nasıl daha optimize kodlar yazarım?" diyenler için bir güzel bir kaynak. Burada birçok Java teknolojisini kullanırken nasıl performansı arttırabileceğinizi örneklerle görebilirsiniz. Ayrıca sitede ücretsiz bir eKitap da yer alıyor.

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)

Hibernate Performans Testi

malkocoglu_2

Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Netbeans IDE İçin Android Eklentisi Hazır

opheus

Netbeans IDE 6.0 kullanıyorsanız ve Android SDK ile ilgileniyorsanız sizin için hazırlanmış olan Undroid eklentisini kullanarak zahmetsizce kodlamaya başlayabilirsiniz.