JavaFX Coding Challenge

0
numangoceri

Dünya genelinde katılıma açık, JavaFX Coding Challenge adı altında bir kodlama yarışması düzenleniyor.

Yarışmada Netbeans 6.5 platformunda JavaFX 1.1 kullanmanız gerekiyor. Yapmanız gereken şey çok basit ve sitede adım adım anlatılmış:

  1. Yarışmaya bu linkten(http://javafx.kendallsquare.com/challenge/reg.jsp) kayıt oluyorsunuz ve gelişmeleri mail aracılığı ile takip ediyorsunuz.
  2. Yarışma için gerekli olan JavaFX 1.1'i indiriyorsunuz.(http://www.javafx.com/downloads/windows.jsp)
  3. JavaFX 1.1 kullanarak Netbeans 6.5 platformunda yaratıcı bir rich media application geliştiriyorsunuz. (http://www.javafx.com/samples/)
  4. Başvurular 23 Mart günü başlıyor!!
Ödüller
  • Birinciye: $25,000
  • İkinciye: $10,000
  • Üçüncüye: $5,000

Student category: We will award three prizes at $1,500 each to the top three applications submitted by students. Student submissions will compete for the larger prize amounts as well, but only one prize per entry will be awarded.

Up to 100 honorable mention prizes of a $25 Amazon Gift certificate will be rewarded. (Restrictions apply for international users.)


Tarihler
  • Yarışma Başlangıç: 23 Mart 2009
  • Yarışam Bitiş: 29 Mart 2009
  • Karar Dönemi: 1 Haziran – 29 Haziran 2009
  • Kazananların açıklanması: 29 Haziran 2009 haftası

Ayrıntılı bilgi ve kaynak: http://www.javafx.com/challenge/

Görüşler

0
savruk
Yarışma bitiş tarihinde bir yanlışlık var 29 Mayıs olacak
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Teknolojileri Televizyonda

anonim

Java Teknolojileri Derneği'nin katkılarıyla Java teknolojileri artık Türkiye'nin Teknoloji Televizyonu'nda.

Günlük yaşantımızın içerisine çoktan giren Java teknolojilerini ne kadar biliyor musunuz? Tüm dünyanın göz bebeği olan Java teknolojileri hakkinda fikir sahibi olmak ister misiniz? Fikir sahibi olmanın ötesinde Java teknolojilerini oğrenmek ister misiniz?

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

Java'nın Başı Türkçe ile Dertte

oaygun

Başınıza gelmiştir. Java temelli pek çok yazılımın kurulumunda, önce işletim sisteminin yerel ayarlarını değiştirmek (genellikle ABD, İngilizce), yazılımı kurmak ve sonra tekrar Türkçe'ye almak gerkmektedir. Bunun nedeni de 'i' harfidir. Alfabemizin 11 ve 12. harflerinin nelere kadir olduğunu gösteren bir makale: http://java.sys-con.com/read/46241.htm

Görüntü işlem kütüphanesi - CmuCamJ

anonim

Serbest yazilim projesi olan CmuCamJ, 1.02 sürümüne geldi. Projenin amacı, robota bağlı ufak fotoğraf makinasından;
1- Resim çekip mini bilgisayara yüklemek
2- Mini bilgisayarda görüntüyü işleme
3- İşlem sonucuna gore robot yönetme
üzerine yapıldı. Görüntü işleme safhası için geniş bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphane içindeki işlemleri kullanan robot, mesela oda içinde gezinirken sadece "zemin bölümü" izole edilerek, nereye gideceğini takip edebilir. Nitekim yazdığımız ilk uygulama bu yönde idi.
SourceForge projesi: sourceforge.net/projects/cmucamj
Görüntü işlem hakkında bir yazı (CmuCamJ örneği ile): www.bilgidata.com/article.jsp?file=a_maske_kullanmak.xml&category=robotlar

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi