SourceForge'daki ilk NASA Programı ve Daha Sağlam Java Kodları

0
anonim
Theserverside.com sitesinde yer alan habere göre NASA Java PathFinder ismindeki JVM'yi SourceForge sitesinde yayımladı.

Bu JVM programınızın çalışması sırasında ortaya çıkabilecek bütün durumaları simule ederek olası hatalarla ilgili bir rapor hazırlıyor.
Tabii kulağa rüya gibi gelen bu programın henüz tüm olasılıkları değerlendiremediği de belirtiliyor.

Ancak projenin kamuya açılması ile birlikte bu eksiklerin kısa sürede kapanabileceği ve gelecek için umut vaadeden bir proje olduğu da sitedeki yorumlar arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili bir diğer proje ise yazdığınız Java kodlarını inceleyerek size detaylı bir hata raporu sunuyor. Hammurapi adlı bu ptojeye ait örnek bir hata raporuna buradan ulaşılabilir.

Görüşler

0
Nightwalker
M$ nin bile sourceforge a program koyduğu bu devirde NASA nın bu yaptığının bu kadar önemli olduğunu bilseydim ben değiştirirdim başlığı editöre zahmet olmazdı :-)

(Editörlerimizi sevelim onları koruyalım öhöm :) )
0
FZ
Yukarıdaki yorum M$'ı mı yoksa SourceForge'u mu tiye alıyor anlayamadım. Başlığa müdahale etmeme gelince, NASA, özellikle geliştirilen yazılımların acımasızca test edilmesi konusunda meşhur kurumlardan biri, bu bağlamda açık kodlu yazılım geliştirme modelini, tek bir yazılım için olsa bile benimsemiş olmalarının vurgulanması gerektiğini düşündüm, durum bundan ibaret.
0
Nightwalker
Ben M$ gibi açıkkod alehtarı bir kurum bile sourceforge a proje ekliyorsa NASA nın eklemesinin olağanüstü bir durum olmadığını düşünüyorum. Yorumumun sebebi buydu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaDay `02

omniheurist

Sun`ın ünlü Java uzmanlarıyla tanışmak, tartışmak ve son yenilikler hakkında bilgi almak ister misiniz? Ayrıca Java Developer CD, Java Jumpstart CD, SunONE Starter Kit`i ve 3000$ değerinde yazılım paketi kazanma şansı yakalayacaksınız.

Bu gün tüm yazılım geliştiricilere açık.

Java Day 2002 - İstanbul
TARİH: 21 OCAK 2002, Pazartesi
YER: Hyatt Regency Oteli, Harbiye
LCV: developer@turkey.sun.com

¶napster 0.85 alpha

larweda

¶napster, (pinapster) aylarca bilgisayar dünyasının çalkalanmasına yol açan, Metallica'nın dava açmasıyla daha da ünlenmiş olan ünlü Napster istemcisinin Java sürümü. Browser üzerinden kullanılan kullanıcı arabirimi, klasik Windows Napster'ının kullanıcı arabirimine çok benziyor, ayrıca da klasik Napster'a göre birçok yararlı ekleme de yapılmış. Mesela dosyalara kalınan yerden devam etme (resuming) ve transfer sınırı koyma şansı getirilmiş.

Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

anonim

Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hibernate Performans Testi

malkocoglu_2

Java dünyasnın sevilen aracı Hibernate hakkında bir performans testi gerçekleştirildi. Bu yeni teknolojiyi, yerini almaya talip olduğu eski veri erişim teknolisi JDBC ile kafa kafaya yarıştırdık. İlk sonuçlar gelecek vaad edici gözüküyor. Önbellek kulanımı, kullanım rahatlığı açısından geleceğin araryüzü olmaya talip Hibernate, bu sınavdan yüzünüm akıyla çıktı gibi gözüküyor.

Detaylar için

http://www.bilgidata.com/pdfs//hibernateperftest.pdf

Editörün notu: Bu belge de LaTeX ile yazılmış, bu bir tesadüf olamaz! ;-)

JavaFX Coding Challenge

numangoceri

Dünya genelinde katılıma açık, JavaFX Coding Challenge adı altında bir kodlama yarışması düzenleniyor.

Yarışmada Netbeans 6.5 platformunda JavaFX 1.1 kullanmanız gerekiyor. Yapmanız gereken şey çok basit ve sitede adım adım anlatılmış:

  1. Yarışmaya bu linkten(http://javafx.kendallsquare.com/challenge/reg.jsp) kayıt oluyorsunuz ve gelişmeleri mail aracılığı ile takip ediyorsunuz.
  2. Yarışma için gerekli olan JavaFX 1.1'i indiriyorsunuz.(http://www.javafx.com/downloads/windows.jsp)
  3. JavaFX 1.1 kullanarak Netbeans 6.5 platformunda yaratıcı bir rich media application geliştiriyorsunuz. (http://www.javafx.com/samples/)
  4. Başvurular 23 Mart günü başlıyor!!