SourceForge'daki ilk NASA Programı ve Daha Sağlam Java Kodları

0
anonim
Theserverside.com sitesinde yer alan habere göre NASA Java PathFinder ismindeki JVM'yi SourceForge sitesinde yayımladı.

Bu JVM programınızın çalışması sırasında ortaya çıkabilecek bütün durumaları simule ederek olası hatalarla ilgili bir rapor hazırlıyor.
Tabii kulağa rüya gibi gelen bu programın henüz tüm olasılıkları değerlendiremediği de belirtiliyor.

Ancak projenin kamuya açılması ile birlikte bu eksiklerin kısa sürede kapanabileceği ve gelecek için umut vaadeden bir proje olduğu da sitedeki yorumlar arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili bir diğer proje ise yazdığınız Java kodlarını inceleyerek size detaylı bir hata raporu sunuyor. Hammurapi adlı bu ptojeye ait örnek bir hata raporuna buradan ulaşılabilir.

Görüşler

0
Nightwalker
M$ nin bile sourceforge a program koyduğu bu devirde NASA nın bu yaptığının bu kadar önemli olduğunu bilseydim ben değiştirirdim başlığı editöre zahmet olmazdı :-)

(Editörlerimizi sevelim onları koruyalım öhöm :) )
0
FZ
Yukarıdaki yorum M$'ı mı yoksa SourceForge'u mu tiye alıyor anlayamadım. Başlığa müdahale etmeme gelince, NASA, özellikle geliştirilen yazılımların acımasızca test edilmesi konusunda meşhur kurumlardan biri, bu bağlamda açık kodlu yazılım geliştirme modelini, tek bir yazılım için olsa bile benimsemiş olmalarının vurgulanması gerektiğini düşündüm, durum bundan ibaret.
0
Nightwalker
Ben M$ gibi açıkkod alehtarı bir kurum bile sourceforge a proje ekliyorsa NASA nın eklemesinin olağanüstü bir durum olmadığını düşünüyorum. Yorumumun sebebi buydu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaFX çıktı

auselen

Zengin internet deneyimi sunmayı amaçlayan platformların bir diğeri de Sun tarafından piyasaya sürüldü. JavaFX adı altında sunulan platform ve betik dili şu an için Sun'ın sitelerinde baş haber durumunda. Son zamanlarını pek de mutlu geçirmeyen Sun için, sıkıca tutunduğu açıkça görülebilen JavaFX acaba kendinden bekleneni verebilecek mi?

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).

IBM'den Java 6 için en hızlı YGS(SDK)

mehmeterten

IBM, Java topluluğunun ilgisini çekmesi ve geribildirimleri toplamak amacıyla Java 6 için bir SDK(Software Development Kit-Yazılım Geliştirme Seti) ve sponsorluğunu yaptığı bir program (Early Release Program) yayınladı

Görüntü işlem kütüphanesi - CmuCamJ

anonim

Serbest yazilim projesi olan CmuCamJ, 1.02 sürümüne geldi. Projenin amacı, robota bağlı ufak fotoğraf makinasından;
1- Resim çekip mini bilgisayara yüklemek
2- Mini bilgisayarda görüntüyü işleme
3- İşlem sonucuna gore robot yönetme
üzerine yapıldı. Görüntü işleme safhası için geniş bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphane içindeki işlemleri kullanan robot, mesela oda içinde gezinirken sadece "zemin bölümü" izole edilerek, nereye gideceğini takip edebilir. Nitekim yazdığımız ilk uygulama bu yönde idi.
SourceForge projesi: sourceforge.net/projects/cmucamj
Görüntü işlem hakkında bir yazı (CmuCamJ örneği ile): www.bilgidata.com/article.jsp?file=a_maske_kullanmak.xml&category=robotlar

Inek, Bol dil destekli midlet!

murat09

Inek, java destekli Siemens cep telefonları için çoklu dil desteği bulunan bir midlet. Bu program MMC içeren GSM telefonlarında Java ile sözlük kullanımını sağlıyor. Extra dil dosyaları halihazırda ücretsiz indirilebiliyor. InekoğluInek adlı yardımcı program ile de kendi sözlük dosyalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Program midlet.org'ta da listelenmiş. Türkiye'de yazılan bu programın web sitesi ise: www.tepetaklak.com/tr/inek
Not: Bu haber şaka değildir.