SourceForge'daki ilk NASA Programı ve Daha Sağlam Java Kodları

0
anonim
Theserverside.com sitesinde yer alan habere göre NASA Java PathFinder ismindeki JVM'yi SourceForge sitesinde yayımladı.

Bu JVM programınızın çalışması sırasında ortaya çıkabilecek bütün durumaları simule ederek olası hatalarla ilgili bir rapor hazırlıyor.
Tabii kulağa rüya gibi gelen bu programın henüz tüm olasılıkları değerlendiremediği de belirtiliyor.

Ancak projenin kamuya açılması ile birlikte bu eksiklerin kısa sürede kapanabileceği ve gelecek için umut vaadeden bir proje olduğu da sitedeki yorumlar arasında yer alıyor.

Konu ile ilgili bir diğer proje ise yazdığınız Java kodlarını inceleyerek size detaylı bir hata raporu sunuyor. Hammurapi adlı bu ptojeye ait örnek bir hata raporuna buradan ulaşılabilir.

Görüşler

0
Nightwalker
M$ nin bile sourceforge a program koyduğu bu devirde NASA nın bu yaptığının bu kadar önemli olduğunu bilseydim ben değiştirirdim başlığı editöre zahmet olmazdı :-)

(Editörlerimizi sevelim onları koruyalım öhöm :) )
0
FZ
Yukarıdaki yorum M$'ı mı yoksa SourceForge'u mu tiye alıyor anlayamadım. Başlığa müdahale etmeme gelince, NASA, özellikle geliştirilen yazılımların acımasızca test edilmesi konusunda meşhur kurumlardan biri, bu bağlamda açık kodlu yazılım geliştirme modelini, tek bir yazılım için olsa bile benimsemiş olmalarının vurgulanması gerektiğini düşündüm, durum bundan ibaret.
0
Nightwalker
Ben M$ gibi açıkkod alehtarı bir kurum bile sourceforge a proje ekliyorsa NASA nın eklemesinin olağanüstü bir durum olmadığını düşünüyorum. Yorumumun sebebi buydu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.

OBSS - Eclipse Plugin Geliştirme Eğitimi

huseyin

Bir Sabancı Üniversitesi iştiraki olan ve Java ile kurumsal çözümler geliştirmek üzere yola çıkmış OBSS firması her hafta, çalışanların bilgi ve tecrübelerini yükseltmek , yeni konuları takip etmesini sağlamak amacıyla şirket içi eğitimler düzenliyor.

Sıkı Dur Mono, Harmony Geliyor...

anonim

Flame yaratmak için söylemiyorum ama şu an için önemli projelerde kullanılabilecek özgür bir j2se veya j2ee gerçekleştirimi (implemantasyonu) ne yazikki yok. Var olan bazı özgür jvm ve derleyiciler gerçekten başarılı işler yapsada, henüz profesyonel anlamda tercih edilebilir durumda değiller.

JBoss/Hibernate'den Gavin King ile Roportaj

malkocoglu_2

Hibernate projesinin lideri Gavin King ile ilginç bir röportajı sunuyoruz. Gavin ve takımı bir süre önce JBoss takımına katılmışlardı. EJB 3.0 standartını belirleyen uzman gurubu da son toplantılarında EJB 3.0 içinde Hibernate kullanmaya karar verince bu takıma büyük bir zafer hediye etmiş oldular. Gavin, EJB eleştirileri, bilgi işlem projelerinin doğası, açık yazılım projelerinde dikkat edilecek noktalar ve çevik metotlar yorumlarıyla ilginç bir kişiliktir. Faydalı olacağını umarım.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_gavin_king_mulakat.xml

Seminer haberi: Struts Shale

anonim

Konu: Struts Shale, Yer: ODTÜ Teknokent İkizler Konferans Salonu. Zaman : 14 Nisan Cuma 14:00. Süre : 1.5 saat

Struts 2.x için üstünde çalışılan yeni versiyonlar Struts Action Framework ve Struts Shale şeklinde ikiye ayrılıyor. Struts Action Framework Struts 1.x çizgisini takip ederken, Struts Shale JSF ile bileşen tabanlı bir yapıya geçiyor.

Bu sunumda Struts Shale ile ilgili aşağıdaki konuları inceleyeceğiz:

1. Struts 1.x e göre yenilikler
2. Shale'in yapısı
3. JSF ile ilgisi
4. Shale Core Library
6. Shale Dialog Controller yapısı
7. Shale Test Framework
8. Shale Validation
9. Örnek bir uygulamanın incelenmesi