NetBeans Java IDE ile Türkiye Yollarında

0
FZ
Eclipse ile sıkı bir rekabet içinde olan NetBeans'in artık bir de televizyonu var, daha doğrusu sanal televizyonu. Nisan ayındaki bölümlerde ise küçük bir Türkiye turu izleyebilirsiniz. ;-)

İlgili Yazılar

Struts Ölüyor mu?

innaw

Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.

J2EE ve Java Piyasası: 2005 değerlendirmesi ve 2006 tahminleri

innaw

Burada Javalobby'nin 2005'te yayınladığı 46 haber postasında bağ verilen makalelerin aylık toplu bir listesi bulunuyor.

ONJava'da da 2005'in kısa bir değerlendirmesi yapılmış. 2006'ya ilişkin tahminleri ise buradan alalım.

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.

Ücretsiz - Java Teknoloji Saatleri -31 Mart 2010 Saat 19.00'da

anonim

Bu ay 7. si düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 31 mart 2010 çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilecektir.

IBM SDK Java 6 Sürümü

dkoksal

IBM yazılım geliştirme ekibi Java 6 versiyonu JDK larının ilk versiyonunu sitelerinden duyurarak Java kullanıcı ve geliştiricilerinin hizmetine sundular. Adıda IBM Early Release Program - IBM SDK for Java Version 6 oldu..