2008 JVM Dil Zirvesi Videoları

0
auselen
2008'in eylül ayında yapılan JVM (Java Sanal Makinası) Dil Zirvesinin videoları internet üzerinden erişilebilir hale geldi.

Eğer konuyla ilgili biraz ilginiz varsa James Gosling'den JVM spesifikasyonunun nasıl doğduğunu rahatlıkla izleyebilirsiniz (fz için 0:34). Diğer videolar arasında JRuby, Scala, JavaScript, JIT ve HotSpot gibi konular bulunmakta.

Orjinal habere buradan (ing.) ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)

Java neden .NET 'ten daha iyi (101 neden)

yilmaz

Java neden .net'ten iyidir soru suna verilmiş 101 cevap. Birkaç tanesi şöyle.

1) Public Domain API: ve yeniden kullanılabilirliği. .NET te bunların bir kısmının patenti var.

2) Standard Library Source Code Availability: her geliştirme kitinin kodları açıktır.

Elektronik Devreleri Java ile Kontrol Edin

anonim

Hobi olarak Robot projeleri uğraşmak isteyenlerin bilgisine sunulur: Ekteki bölümlerde elektronik göz, motor kontrol tekniklerini, Java devresi kullanarak nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Kullandığımız Java mikroişlemcisi JStamp, JavaOne toplantısında gösterildi ve büyük ilgi gördü. Hatta bu teknoloji çorbasına Lego beyni entegre etmeyi de başardık. Detaylar için: http://www.bilgidata.com/article_list.jsp?category=robotlar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkçe Java Teknolojileri Belgeleri

ahmetaa

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. ögrencileri güncel Java teknoloji ve kütüphaneleri konusunda Türkçe belgeler hazırlamışlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik vardı, yazanlara ve projeye ön ayak olanlara teşekkürler.

Java teknolojileri belgeleri

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.