2008 JVM Dil Zirvesi Videoları

0
auselen
2008'in eylül ayında yapılan JVM (Java Sanal Makinası) Dil Zirvesinin videoları internet üzerinden erişilebilir hale geldi.

Eğer konuyla ilgili biraz ilginiz varsa James Gosling'den JVM spesifikasyonunun nasıl doğduğunu rahatlıkla izleyebilirsiniz (fz için 0:34). Diğer videolar arasında JRuby, Scala, JavaScript, JIT ve HotSpot gibi konular bulunmakta.

Orjinal habere buradan (ing.) ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Görüntü işlem kütüphanesi - CmuCamJ

anonim

Serbest yazilim projesi olan CmuCamJ, 1.02 sürümüne geldi. Projenin amacı, robota bağlı ufak fotoğraf makinasından;
1- Resim çekip mini bilgisayara yüklemek
2- Mini bilgisayarda görüntüyü işleme
3- İşlem sonucuna gore robot yönetme
üzerine yapıldı. Görüntü işleme safhası için geniş bir kütüphane oluşturduk. Bu kütüphane içindeki işlemleri kullanan robot, mesela oda içinde gezinirken sadece "zemin bölümü" izole edilerek, nereye gideceğini takip edebilir. Nitekim yazdığımız ilk uygulama bu yönde idi.
SourceForge projesi: sourceforge.net/projects/cmucamj
Görüntü işlem hakkında bir yazı (CmuCamJ örneği ile): www.bilgidata.com/article.jsp?file=a_maske_kullanmak.xml&category=robotlar

Java Türkçe Yazılım Hatası

anonim

LimeWire adlı bir birebir (peer-to-peer) iletişim uygulamasının Türkçe çevirisini yaparken javadan kaynaklanan bir Türkçe uyumsuzluğu, yazılım hatası saptadık. Sorun, basitçe ifade etmek gerekirse, "İi-Iı" çiftlerinden kaynaklanıyor...

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.

Robot programlayarak Java öğrenin

sundance

Robocode sayesinde artık oyun oynayarak Java öğrenmeniz mümkün.

Daha önce C-Bots ve P-Bots (bilin bakalım ne öğretiyorlar) programlarının yaptığını şimdi de Robocode Java için yapıyor. Dört beş tane basit komutla bir matrix üzerinde hareket edebilen, düşmanı bulup ona ateş edebilen robotları kontrol ettiğiniz bu program. Asıl programlama kısmı Düşman robotları nasıl bulup yokedeceğinizin algoritmasını sizin oluşturmanız.

Bütün Java destekleyen platformlarda çalışan Robocode, IBM Alphaworks`ün son zamanlarda bizi heyecanlandıran bir başka ürünü.

JBoss ile Küme (Cluster) Oluşturmak

malkocoglu_2

Bir küme (cluster), birden fazla servis noktasının (node) birarada çalışmasından meydana gelen kütledir. Bu servis noktalarının genelde ortak bir amacı vardır. Bir servis noktası bir ayrı makina da olabilir, aynı bilgisayarda çalışan birden fazla süreç (process) de olabilir. JBoss dünyasında bir küme iki şeyi yapar: Çökme Toleransı (Fault Tolerance) ve Yük Dağıtımı (Load Balancing).