Java'nın Hücresel Telefon sürümünde güvenlik açığı

0
Soulblighter
Polonya'lı bir güvenlik araçtırmacısı Java'nın hücresel telefonlar için olan sürümünde iki güvenlik açığı tespit etti. Açıklar gizli bilgilere ulaşılmasını ve telefonun kilitlenmesine neden oluyor.

Açığı tespit eden Adam Gowdiak, güvenlik açığına neden olan programın her telefondan çalışmadığını söyledi. Yaptığı testte ise bir Nokia 6310i hücresel telefonuna saldırı düzenledi. Yapılan saldırı testi dört saat sürdü.
Gowniak, güvenlik açığından saldırı olabilmesi için bir programın çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Gowniak, Ağustos ayında durumu Sun'a bildirmiş ve Sun da iki hafta içinde açığa neden olan Java Bytecode Verifier bileşenine yama yaparak açığı kapatmıştı.

Sun'ın Java 2 Micro Eedition pazarlamcısı Eric Chu, Bu açık yüzünden bir saldırı olayı gerçekleşmediğini, olması durumunda da dosyanın silinerek sorunun çözüleceğini söyledi.

Fakat Ekim ayında 'Hack in the Box' konferansında Growniak, bu güvenlik açığını örnek vererek dikkat edilmesi gerektiğini, henüz anti-virüs firmalarının bu tür saldırılara hazır olmadığını, önümüzdeki altı ay içinde yine hücresel telefonlara saldırı beklendiğini söyledi.

Kaynak: C|Net

Görüşler

0
loker
hücresel telefonlar için

Abi n'aptınız ya... hücresel telefon nedir? robota mı çevirttiniz :-)
0
Soulblighter
Ben çevirdim ve robot değilim... :) Hücresel Telefon, akıllı kartlarla (hücre ismi buradan geliyor) çalışan telefonların genel adıdır. Mobil telefon diyemezsiniz, çünkü her mobil telefon bir hücresel telefon değildir. GSM diyemezsiniz, çünkü GSM bir iletişim türüdür. (Buradaki yazı için) cep telefonu hiç diyemezsiniz, çünkü bu, türkçede günlük hayatta kullanılan bir kavramdır, teknik bir kavram değildir.

Ayrıca hücresel telefon kavramı Türkçe'de çoktan beri vardır ve teknoloji ile ilgili kaynaklarda da bahsedilir. Şaşırmamak lazım. :)
0
bahadirkandemir
Cellular Phone
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AspectJ'nin lideri Spring'e katılıyor

anonim

Java'da İlgiye Yönelik Programlama'ya (Aspect Oriented Programming) imkan veren AspectJ projesinin lideri Adrian Colyer, Spring Framework için interface21 şirketine katılıyor.

Anti-Java Profesörü ve İşsiz Programcılar

FZ

New York Üniversitesi’nde bilgisayar bilimleri profesörü olarak görev yapan Robert Dewar, bugün Java’yı iyi bilen ve sık kullanan mezunların geleceğin pizza teslimatçılarından bir farkları olmadığını söylerken, bu kadar çok Üniversitede çekirdek dil olarak Java okutulmasının zayıf bilgisayar bilimleri mezunları yaratacağını belirtiyor.

OBSS - Eclipse Plugin Geliştirme Eğitimi

huseyin

Bir Sabancı Üniversitesi iştiraki olan ve Java ile kurumsal çözümler geliştirmek üzere yola çıkmış OBSS firması her hafta, çalışanların bilgi ve tecrübelerini yükseltmek , yeni konuları takip etmesini sağlamak amacıyla şirket içi eğitimler düzenliyor.

Java neden .NET 'ten daha iyi (101 neden)

yilmaz

Java neden .net'ten iyidir soru suna verilmiş 101 cevap. Birkaç tanesi şöyle.

1) Public Domain API: ve yeniden kullanılabilirliği. .NET te bunların bir kısmının patenti var.

2) Standard Library Source Code Availability: her geliştirme kitinin kodları açıktır.

2008 JVM Dil Zirvesi Videoları

auselen

2008'in eylül ayında yapılan JVM (Java Sanal Makinası) Dil Zirvesinin videoları internet üzerinden erişilebilir hale geldi.

Eğer konuyla ilgili biraz ilginiz varsa James Gosling'den JVM spesifikasyonunun nasıl doğduğunu rahatlıkla izleyebilirsiniz (fz için 0:34). Diğer videolar arasında JRuby, Scala, JavaScript, JIT ve HotSpot gibi konular bulunmakta.

Orjinal habere buradan (ing.) ulaşabilirsiniz.