Java'nın Hücresel Telefon sürümünde güvenlik açığı

0
Soulblighter
Polonya'lı bir güvenlik araçtırmacısı Java'nın hücresel telefonlar için olan sürümünde iki güvenlik açığı tespit etti. Açıklar gizli bilgilere ulaşılmasını ve telefonun kilitlenmesine neden oluyor.

Açığı tespit eden Adam Gowdiak, güvenlik açığına neden olan programın her telefondan çalışmadığını söyledi. Yaptığı testte ise bir Nokia 6310i hücresel telefonuna saldırı düzenledi. Yapılan saldırı testi dört saat sürdü.
Gowniak, güvenlik açığından saldırı olabilmesi için bir programın çalıştırılması gerektiğini söyledi.

Gowniak, Ağustos ayında durumu Sun'a bildirmiş ve Sun da iki hafta içinde açığa neden olan Java Bytecode Verifier bileşenine yama yaparak açığı kapatmıştı.

Sun'ın Java 2 Micro Eedition pazarlamcısı Eric Chu, Bu açık yüzünden bir saldırı olayı gerçekleşmediğini, olması durumunda da dosyanın silinerek sorunun çözüleceğini söyledi.

Fakat Ekim ayında 'Hack in the Box' konferansında Growniak, bu güvenlik açığını örnek vererek dikkat edilmesi gerektiğini, henüz anti-virüs firmalarının bu tür saldırılara hazır olmadığını, önümüzdeki altı ay içinde yine hücresel telefonlara saldırı beklendiğini söyledi.

Kaynak: C|Net

Görüşler

0
loker
hücresel telefonlar için

Abi n'aptınız ya... hücresel telefon nedir? robota mı çevirttiniz :-)
0
Soulblighter
Ben çevirdim ve robot değilim... :) Hücresel Telefon, akıllı kartlarla (hücre ismi buradan geliyor) çalışan telefonların genel adıdır. Mobil telefon diyemezsiniz, çünkü her mobil telefon bir hücresel telefon değildir. GSM diyemezsiniz, çünkü GSM bir iletişim türüdür. (Buradaki yazı için) cep telefonu hiç diyemezsiniz, çünkü bu, türkçede günlük hayatta kullanılan bir kavramdır, teknik bir kavram değildir.

Ayrıca hücresel telefon kavramı Türkçe'de çoktan beri vardır ve teknoloji ile ilgili kaynaklarda da bahsedilir. Şaşırmamak lazım. :)
0
bahadirkandemir
Cellular Phone
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Kitap Projesi - Bölüm 7

anonim

Türkçe Java Kitap Projesinin yeni bölümü yayında. Yeni bölümün içeriği:
Arayüz (Interface)
Birleştiricilik
Arayüz(Interface) ve Soyut sınıflar(Abstract classes)
Arayüz(Interface) ile çoklu kalıtım(Multiple inheritance)
....

Yeni Teknolojiler İle Fosil Teknolojilere Bağlanmak

malkocoglu

Projelerde, her ne kadar tamamen yeni teknolojiler ile işlem yapmak istesek de, bazen eski (fosil) teknolojiler ile yanyana çözümler üretmek sorunda kalıyoruz. Mesela bir AS/400 mainframe bilgisayara bağlanmak, Excel hesap tablosundan değerler okumak gibi.. (Excel'in fosil olarak addedilmesinin sebebi, formatının 'kapalı' oluşudur).

İşte bu gibi durumlarda, Java için elimizde olan imkanlardan örnekler...

Java İle Excel Nasıl Okunur?

Java ile AS/400'e Bağlanmak

Java Kodları İçin Arama Motoru

anonim

Projenizi tamamlamak için eksik olan Java kodunu bulamadınız mı? turk.internet.com'daki habere göre, IBM, Berkeley Üniversitesi ile birlikte Java geliştiriciler için, en küçük kodların bile yer alacağı bir arama motoru geliştiriyor. Beta testindeki çalışmanın, bu yıl sonuna kadar tamamlanacağı bildiriliyor.

Kitap: Kurumsal Java Çıktı

malkocoglu_3

Servis tarafı Java çözümlerini örnekli ve uygulamalı olarak anlatan Kurumsal Java adlı kitabımız çıktı. Kitap tamamen JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazılmıştır. Kitabın içindekiler listesi buradadır.

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...