Struts Ölüyor mu?

0
innaw
Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.
Ancak son zamanlarda Spring-MVC ile JSF çokca rağbet görmeye başladı.

TSS'da hazır bu konu açılmışken bir de Türk Java'cıların fikrini alalım istedik.

Sizce Struts gerçekten tarih mi oluyor?

Görüşler

0
ahmetaa
Teknik acidan Struts'un artik devri geciyor demek yanlis olmaz. Struts'un yaptigi en buyuk hizmet cirkin jsp gomulu koddan MVC sistemine gelistiricileri yonlendirmek oldu. Ama nispeten eski bir tasarim oldugundan tasarimi cogu noktada daha modern uygulamalara gore kisa dusuyor (test, form taban sinifi vs.). Su anda Struts'tan daha verimli olabilecek belki on tane urun vardir (Spring MVC, WebWork-2, Tapestry, Wicket, Rife gibi.) Struts'un kuruculari da bunun farkinda ki JSF tabanli Shale adli bir projeye yonlendiler ama tutacagindan emin degilim acikcasi. JSF GUI agirlikli bir gelistirme ortami oldugundan o noktada kullanicilarin direnci ile karsilasabilirler.

Genel kullanim ve yayginlik acisindan ise "oldu" demek biraz zo.r. Struts'un buyuk bir bilgi birikimi var. Halen en cok kullanilan MVC uygulamasi sayilir, is ilanlarinda Struts iaresini gorebilirsiniz. yani uygulamanin populerligini kaybetmesi daha yillar alacaktir.
0
yilmaz
JSF için editorler şu an zayıf jsf tam oturana kadar struts çalışır. zaten şu anki bir çok projede başı çekiyor. bu projelerin omrunu tamamlamasına yakın struts da biter herhalde.
0
anonim
Aslinda bakarsiniz struts in bitmesi icin daha cok yol var en azindan arkadaslarin dedigi gibi öncelikle JSF IDE lerin yerine oturmasi gerekiyor JSF teki en önemli avantaj RAD ve konu rad ise framework ten cok bizi ide ilgilendiriyor. Sun One Studio Creater bu konuda yeni sayilir bi sonraki versiyonunda cok daha gelismis olacagini düsünüyorum. Eger istedikleri gibi olursa kimse struts in yüzüne bakmaz
0
robertosmix
Tabii ki ölüyor.
0
anonim
Ölüsü yeter ... :)
0
anonim
Ölüsü yeter ... :)
0
innaw
Gec gelen yorum: Hala visual basic'te ısrar edenler varsa, hala "vb bilen elemanlara ihtiyac" duyuluyorsa struts da bir süre daha yerini koruyacaktir bence. Yine de yava$tan kan kaybediyor gibi gozukuyor, o ayri.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java ile Kalıcılık (Persistence) - Hibernate

malkocoglu

Java programlarımızı yazarken nesneler ile uğraşırız. Bu nesneleri veri tabanına yazmamız gerekince, ilişkisel dünyaya ve kavramlarına atlamış oluyoruz. İlişkisel ve nesnesel modeller birbirinden farklılar, ve sonuç, "Model Uyuşmazlığı" denen kodlama stillerindeki anlaşmazlık olmaktadır. Çözüm: Java icinde SQL yazmadan, nesneleri tablolara eşleme dosyaları ile bağlamak, ve bu bağ üzerinden otomatik SQL üretmek. Kalıcılık (persistence) araçları burada yardımcı oluyor. Java dünyasında kalıcılık araçlarından Hibernate'i aşağıdaki yazı dizisinde tanıtıyoruz.

Ücretsiz - Java Teknoloji Saatleri -31 Mart 2010 Saat 19.00'da

anonim

Bu ay 7. si düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 31 mart 2010 çarşamba günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde gerçekleştirilecektir.

JTS 13 | Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces | Çağatay Çivici

tanerdiler

Java Teknolojileri Programcıları Derneği'nin düzenlediği Java Teknoloji Saatlerinin 13.'sü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla 1 Ekim 2010 Cuma tarihinde saat 19:00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde Çağatay Çivici'nin anlattığı "Exploring JSF 2.0 and PrimeFaces" adlı konuyla gerçekleştirilecek. Katılım her JTS'de olduğu gibi ücretsizdir.

JSF ve Olay Yakalayıcılar

anonim

Bir süredir JSF olay yakalayıcılar (event listeners) ile ilgili aklıma takılan bir soru vardı. JSF gibi tamamen sunucu taraflı olduğu idda edilen bir teknolojide olay yakalama işlemi nasıl gerçekleşiyordu? Bu durum kullanıcı tarafın da javascript kullanımı gerektirir miydi? Eğer gerektiriyorsa o zaman nerde kaldı tamamen sunucu taraflı uygulama geliştirme konsepti?

Sonuç olarak bu soruya j2ee-tr listesinde Bora Güngören'in verdiği yanıtları derleyerek kısa bir bilgi notu oluşturdum. Faydalı olması dileğiyle...

Java Kongresi İzlenimleri

FZ

18 Haziran 2005 Cumartesi, sıcak bir İstanbul sabahı. Yatmadan önce son hatırladığım şey kan çanağı gözlerle Practical Common Lisp kitabından bir bölüm okuduğum idi ancak güneş çoktan doğmuştu ve bir FM edtörü olarak yakından takip etmem gereken bir Java etkinliği vardı. Apar topar kalk, banyo, hemencecik bir şeyler giyin ve dışarı fırla...

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere tesisleri dolu dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için hazır görünüyordu. Tanıdığım en iyi Delphi programcısı olan dostumla buluşup açılış konuşmasıyla başlayacak etkinliği izlemek için BS-1 salonuna doğru yol aldım.