Struts Ölüyor mu?

0
innaw
Java dünyasının doğası gereği mevcut bir çok "web framework" alternatifi varken, Apache Vakfı'nın Struts projesi bir çok önemli projede kullanıldı, kullanılıyor ve artık bir "de facto" standart haline geldi.
Ancak son zamanlarda Spring-MVC ile JSF çokca rağbet görmeye başladı.

TSS'da hazır bu konu açılmışken bir de Türk Java'cıların fikrini alalım istedik.

Sizce Struts gerçekten tarih mi oluyor?

Görüşler

0
ahmetaa
Teknik acidan Struts'un artik devri geciyor demek yanlis olmaz. Struts'un yaptigi en buyuk hizmet cirkin jsp gomulu koddan MVC sistemine gelistiricileri yonlendirmek oldu. Ama nispeten eski bir tasarim oldugundan tasarimi cogu noktada daha modern uygulamalara gore kisa dusuyor (test, form taban sinifi vs.). Su anda Struts'tan daha verimli olabilecek belki on tane urun vardir (Spring MVC, WebWork-2, Tapestry, Wicket, Rife gibi.) Struts'un kuruculari da bunun farkinda ki JSF tabanli Shale adli bir projeye yonlendiler ama tutacagindan emin degilim acikcasi. JSF GUI agirlikli bir gelistirme ortami oldugundan o noktada kullanicilarin direnci ile karsilasabilirler.

Genel kullanim ve yayginlik acisindan ise "oldu" demek biraz zo.r. Struts'un buyuk bir bilgi birikimi var. Halen en cok kullanilan MVC uygulamasi sayilir, is ilanlarinda Struts iaresini gorebilirsiniz. yani uygulamanin populerligini kaybetmesi daha yillar alacaktir.
0
yilmaz
JSF için editorler şu an zayıf jsf tam oturana kadar struts çalışır. zaten şu anki bir çok projede başı çekiyor. bu projelerin omrunu tamamlamasına yakın struts da biter herhalde.
0
anonim
Aslinda bakarsiniz struts in bitmesi icin daha cok yol var en azindan arkadaslarin dedigi gibi öncelikle JSF IDE lerin yerine oturmasi gerekiyor JSF teki en önemli avantaj RAD ve konu rad ise framework ten cok bizi ide ilgilendiriyor. Sun One Studio Creater bu konuda yeni sayilir bi sonraki versiyonunda cok daha gelismis olacagini düsünüyorum. Eger istedikleri gibi olursa kimse struts in yüzüne bakmaz
0
robertosmix
Tabii ki ölüyor.
0
anonim
Ölüsü yeter ... :)
0
anonim
Ölüsü yeter ... :)
0
innaw
Gec gelen yorum: Hala visual basic'te ısrar edenler varsa, hala "vb bilen elemanlara ihtiyac" duyuluyorsa struts da bir süre daha yerini koruyacaktir bence. Yine de yava$tan kan kaybediyor gibi gozukuyor, o ayri.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)

Netbeans IDE İçin Android Eklentisi Hazır

opheus

Netbeans IDE 6.0 kullanıyorsanız ve Android SDK ile ilgileniyorsanız sizin için hazırlanmış olan Undroid eklentisini kullanarak zahmetsizce kodlamaya başlayabilirsiniz.

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

11. JTS | Web uygulama güven(siz)liği 2.0 | Huzeyfe Önal | JTPD

tanerdiler

Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü JavaDergisi sponsorluğunda Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Konuğumuz Huzeyfe ÖNAL web ve bilgi güvenliği alanında seminer verecektir.

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.