11. JTS | Web uygulama güven(siz)liği 2.0 | Huzeyfe Önal | JTPD

0
tanerdiler
Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü JavaDergisi sponsorluğunda Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Konuğumuz Huzeyfe ÖNAL web ve bilgi güvenliği alanında seminer verecektir.


Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir.

Katılım ücretsizdir.
      

Etkinlik Sponsorumuz : Java Dergisi

Not : Etkinliğe gelirken aman bir şey yemeyin, pizza ve içecekler ücretsiz.

İşte etkinlik planımız :

19.00 - 19.10 - Hızlı tanışma seansı - Kartvizitlerinizi yanınızda getirmeyi unutmayınız !

19.15 - 19.30 - Pizza partisi

19.35 - 21.00 - Huzeyfe ÖNAL’ın konuşması

Konuşma detayları
Konu :
Web uygulama güven(siz)liği 2.0
    • Web uygulamaları ve güvenlik açısından önemi
    • Web uygulama güvenliğinin bağlı olduğu bileşenler
    • Türkiye ve dünyadan web uygulamalarında yaşanan hacking olayları
    • Hackerlar web uygulamalarını nasıl ele geçirirler?
    • Güvenlikciler web uygulamalarını nasıl güvenli hale getirirler?
    • Hackerlar güvenlikcilerin aldıkları önlemleri nasıl aşarlar?


Huzeyfe ÖNAL hakkında :

Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan Huzeyfe ÖNAL Linux Sistemler ve Sistem/Bilgi Güvenliği konularında kendini geliştirmiş, konusunda birçok makale ve kitap yazmış, röportajlar yapmıştır. Şu an özel bir şirkette  Bilgi Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaktadır.

-Blog               http://blog.lifeoverip.net
-Linkedin         http://www.linkedin.com/pub/huzeyfe-onal/3/728/356
-Twitter           http://twitter.com/huzeyfeonal
-FriendFeed    http://friendfeed.com/huzeyfeonal


Görüşmek üzere
JTPD ekibi.

Görüşler

0
honal
Etkinlik fotoğrafları ve sunum dosyasına bu adresten ulaşabilirsiniz.
0
anonim
Oldukça güzel bir etkinlikmiş. Keşke katılsymışım. Artık birsonrakine katılırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım pazarında çığır açan Türk imzalı proje: WTP

FZ

Internet tabanlı çözümler geliştiren uygulayıcıların iş yükünün büyük bölümünü ortadan kaldıracak Web Tools Platform projesi hayata geçiyor. Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ın önemli atılımlarından biri olan Web Tools Platform (WTP), İnternet üzerinde iş yapmanın kolay yolunu gösteriyor. Tüm İnternet temelli teknolojileri birleştirebilen ilk ve tek ortam olan WTP, 2005’in Ağustos’unda kullanıma sunulacak. Web Tools Platform projesi, Internet uygulamaları geliştirme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, emek yoğun işlerdeki çalışma sürecini hızlandırıyor.

JMP3Player 0.3.2 Yayında

anonim

JMP3Player, Java programlama dili ile yazdığım, NativeFmod kütüphanesi ve sistem kaynaklarını az miktarda kullanan bir mp3 çalar.

GNU/Linux ve MS Windows sürümlerine ulaşmak için:

http://sourceforge.net/projects/jmp3player/

Java, Dropwizard, Elasticsearch ve Docker ile kendimize bir fazlamesai.net klonu yazalım: Bölüm 1

tongucyumruk

Günümüzde uygulama geliştirme dendiği zaman çoğumuzun aklına iki tip uygulamadan biri geliyor: Mobil uygulamalar veya Web uygulamaları. Bunu masaüstü uygulama piyasası öldü anlamında söylemiyorum tabi ki fakat eskisi kadar "hip" olmadığı da aşikar. Web uygulaması denince pek çok insanın aklına da tabi ki Ruby on Rails veya Django gibi dinamik dillerin geliştirme çerçeveleri geliyor....

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf

Evans Data: EMEA Bölgesinde Perl/Python/PHP Kullanımı Düştü

anonim

Bir araştırma şirketi olan Evans Data'nın yakın zamanda Avrupa, Ortadoğu ve Africa'da (EMEA) yaklaşık 400 programcı üzerinde yaptığı bir araştırma ilginç bir sonuç buldu: PHP kullanan programcıların sayısında %25'lik bir düşüş yaşandı ve PHP'yi gelecek projeler için incelemeyecek (evaluate) ve kullanmak istemeyecek programcılar aynı dönem için %40 kadar arttı. EMEA bölgesinde Perl kullanımı %20 kadar düştü. Python kullanımı da aynı şekilde bir düşüş yaşadı, bunun oranı ise %25. Python'u ileri projeler için incelemek istemeyen programcılar %17 kadar arttı.