11. JTS | Web uygulama güven(siz)liği 2.0 | Huzeyfe Önal | JTPD

0
tanerdiler
Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü JavaDergisi sponsorluğunda Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Konuğumuz Huzeyfe ÖNAL web ve bilgi güvenliği alanında seminer verecektir.


Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir.

Katılım ücretsizdir.
      

Etkinlik Sponsorumuz : Java Dergisi

Not : Etkinliğe gelirken aman bir şey yemeyin, pizza ve içecekler ücretsiz.

İşte etkinlik planımız :

19.00 - 19.10 - Hızlı tanışma seansı - Kartvizitlerinizi yanınızda getirmeyi unutmayınız !

19.15 - 19.30 - Pizza partisi

19.35 - 21.00 - Huzeyfe ÖNAL’ın konuşması

Konuşma detayları
Konu :
Web uygulama güven(siz)liği 2.0
    • Web uygulamaları ve güvenlik açısından önemi
    • Web uygulama güvenliğinin bağlı olduğu bileşenler
    • Türkiye ve dünyadan web uygulamalarında yaşanan hacking olayları
    • Hackerlar web uygulamalarını nasıl ele geçirirler?
    • Güvenlikciler web uygulamalarını nasıl güvenli hale getirirler?
    • Hackerlar güvenlikcilerin aldıkları önlemleri nasıl aşarlar?


Huzeyfe ÖNAL hakkında :

Kocaeli Üniversitesi’nden mezun olan Huzeyfe ÖNAL Linux Sistemler ve Sistem/Bilgi Güvenliği konularında kendini geliştirmiş, konusunda birçok makale ve kitap yazmış, röportajlar yapmıştır. Şu an özel bir şirkette  Bilgi Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaktadır.

-Blog               http://blog.lifeoverip.net
-Linkedin         http://www.linkedin.com/pub/huzeyfe-onal/3/728/356
-Twitter           http://twitter.com/huzeyfeonal
-FriendFeed    http://friendfeed.com/huzeyfeonal


Görüşmek üzere
JTPD ekibi.

Görüşler

0
honal
Etkinlik fotoğrafları ve sunum dosyasına bu adresten ulaşabilirsiniz.
0
anonim
Oldukça güzel bir etkinlikmiş. Keşke katılsymışım. Artık birsonrakine katılırım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.

Spring Framework

malkocoglu_2

Spring Framework bilgi işlem sektöründe büyük ilgi görmeye başladı. Bu altyapıyı kullanan programcılar ve teknik liderler, altyapının ne kadar iyi ve yararlı olduğunu söyledikten sonra hernedense bu sebepleri teknik olarak bir türlü tarif edememektedirler. "Spring, Tivo gibidir" demiştir bir kullanıcı, "sahip olmadan değerini bilemezsin. Tarif edilemez". :) Bu yazımızda, gizem perdesini biraz daha kaldırmak ve Spring'in teknik yararlarını ortaya çıkartmayı amaçladık.

http://www.bilgidata.com/pdfs/spring.pdf

Kendi JSF bileşenlerinizi yazın

Soulblighter

Daha önce FM'de yayınlanan bu haberde JSF ile ilgili makalelerden bahsedilmiş ve bir tane de Özelleştirilmiş JSF Oluşturma ile ilgili makaleden bahsedilmişti.

Buradaki ders ile nasıl kendi JSF bileşenlerinizi oluşturabileceğiniz örneklerle anlatılmış. Dersin hem HTML, hem de PDF sürümü mevcut. Yapılan örnekler ise adımlara göre ayrılmış ve ZIP formatında sıkıştıralarak konulmuş. JSF ile uğraşanların işine çok yaracağına inanıyorum.

Java Bazlı Arama Motoru - Lusin

malkocoglu

Sitemize arama motoru eklemek için seçeneklere bakarken, bir motoru gözümüze ilişti. Apaçe projesi dahilinde Lusin (Lucene) alt projesi, Java ile siteniz için arama motor özelliği sağlayabiliyor. Kullanımı çok basit. (Ed: Java ise, at sepete :p)

Java SE 6 çıktı

bozokhun

Uzun süredir beklenen Java SE 6 sonunda çıktı. Bir çok yeni özelliğin yanısıra performans artışlarıyla da gündemde olan Java SE 6'yı NetBeans 5.5 ile beraber indirebilirsiniz.