Java Data Mining API

0
anonim
The Java Data Mining API (JDM) veri madenciliği araçlarına erişmek için standart bir Java API oluşturma çalışmasıdır. JDM JDBC'nin veri tabanları için yaptığını, veri madenciliğinde yapmayı vaad ediyor ve veri madenciliğini de java programcısının alet kutusuna ekliyor. Burada bulabileceğiniz makale de temel veri madenciliği yapıları ile basit bir JDM uygulamısının gerçekleştirimi anlatılıyor.

Görüşler

0
bm
Ilgili arkadaslar suna da bakabilirler:

http://www.cs.waikato.ac.nz/ml/weka/

0
o_ozardic
birileri Vikipedi'deki "veri madenciliği" maddesini sabote etmiş. :(
0
FZ
Düzgün görünüyor:

http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Veri_madencili%C4%9Fi

Bir kaza olmuştur herhalde, geri alınmış çoktan.
0
malkocoglu_3
Bir istatistige gore Wikipedia'a girilen yanlisliklar ya da kotu amacli degisiklikler ortalama 1.7 dakikada duzeltilme (imis) (Time, Temmuz 18 2005). Insanlar favori yazilarini aliyor, degisiklik hakkinda haberleri aliyor... Isin ilginc tarafi teknolojisi degil, insanlarin buna vakit ayiriyor olmasi. Tabii eksi sozlugun bile bir takipci kitlesi oldugu dusunulurse (hayatini sozlukte editor olmaya adamis bir cocukla karsilastim bir kez) bu fenomen anlasilabiliyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

Java ile Kalıcılık (Persistence) - Hibernate

malkocoglu

Java programlarımızı yazarken nesneler ile uğraşırız. Bu nesneleri veri tabanına yazmamız gerekince, ilişkisel dünyaya ve kavramlarına atlamış oluyoruz. İlişkisel ve nesnesel modeller birbirinden farklılar, ve sonuç, "Model Uyuşmazlığı" denen kodlama stillerindeki anlaşmazlık olmaktadır. Çözüm: Java icinde SQL yazmadan, nesneleri tablolara eşleme dosyaları ile bağlamak, ve bu bağ üzerinden otomatik SQL üretmek. Kalıcılık (persistence) araçları burada yardımcı oluyor. Java dünyasında kalıcılık araçlarından Hibernate'i aşağıdaki yazı dizisinde tanıtıyoruz.

Sun® firmasından olumlu bir adım

roktas

Son birkaç gün içinde Simon Phipps'in de belirttiği gibi sessiz sedasız önemli bir gelişme oldu ve Sun, Java dağıtımını belirleyen lisans şartlarını gevşetti. Bu değişikliğin en önemli sonucu Java'nın artık diğer Özgür Java gerçeklemeleriyle (GCJ, Kaffe, GNU Classpath vb.) birlikte (fakat onlarla karıştırılmadan) dağıtılabilecek olması. Daha da açık söylemek gerekirse Sun Java'yı Debian veya Ubuntu'da non-free depodan 'apt-get install sun-java5-jre ' komutuyla kurabileceksiniz, ilk paket hazır durumda.

JBoss/Hibernate'den Gavin King ile Roportaj

malkocoglu_2

Hibernate projesinin lideri Gavin King ile ilginç bir röportajı sunuyoruz. Gavin ve takımı bir süre önce JBoss takımına katılmışlardı. EJB 3.0 standartını belirleyen uzman gurubu da son toplantılarında EJB 3.0 içinde Hibernate kullanmaya karar verince bu takıma büyük bir zafer hediye etmiş oldular. Gavin, EJB eleştirileri, bilgi işlem projelerinin doğası, açık yazılım projelerinde dikkat edilecek noktalar ve çevik metotlar yorumlarıyla ilginç bir kişiliktir. Faydalı olacağını umarım.

http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_gavin_king_mulakat.xml

JavaDay `02

omniheurist

Sun`ın ünlü Java uzmanlarıyla tanışmak, tartışmak ve son yenilikler hakkında bilgi almak ister misiniz? Ayrıca Java Developer CD, Java Jumpstart CD, SunONE Starter Kit`i ve 3000$ değerinde yazılım paketi kazanma şansı yakalayacaksınız.

Bu gün tüm yazılım geliştiricilere açık.

Java Day 2002 - İstanbul
TARİH: 21 OCAK 2002, Pazartesi
YER: Hyatt Regency Oteli, Harbiye
LCV: developer@turkey.sun.com