Sunum - JSF'yi (Java Server Faces) ilk elden dinleyin

0
anonim
Konu: JSF (JavaServer Faces) ve Facelets

Tarih: 4 Aralık Pazartesi / 12:30 - 14:00

Yer: ODTU Teknokent Ikizler Binası Seminer Salonu Serbest Katılım

İçerik

JSF hakkında genel bilgi : UIComponents,Managed Beans,Event Handling,Navigation,Ajax ve JSF, Apache MyFaces
Facelets : JSF ve Facelets , Templating , Composition , Expression Functions, Custom Components
Konusmaci: Çağatay Çivici, popüler JSF implementasyonu Apache MyFaces gelistirici ekibinin bir uyesidir ve halen Apache Software Foundation(ASF) committeri olarak çalismaktadir. Chart bilesenleri, Acegi Security Framework JSF entegrasyonu , Client side validation framework u, populer FacesTrace bileseni gibi bircok acik kaynak kodlu JSF projesinin gelistiricisidir. Halen Spring, Hibernate, JSF gibi teknolojilerde calismakta ve yurtdisi kaynakli projelerde danismanlik yapmaktadir.

http://www.jroller.com/page/cagataycivici
cagatay at apache . org

İlgili Yazılar

JBuilder'ın Kodları Açılmıyor

freethings

Geçtiğimiz günlerde Borland'dan bir bilgi verilmemesine karşın TheRegister.com'da geçen, Borland JBuilder'ın kaynak kodlarının açılacağı haberi, Borland tarafından doğrulanmadı.

Java ile Cep Telefonlarına Yönelik Uygulama Geliştirme - 1

FZ

``Ne? Hala Java uyumlu bir telefonunuz yok mu? Çok da dert etmeyin. Araştırmalar, 2006 yılına kadar tüm cep telefonu modellerinin Java uyumlu olacağında hemfikir. Peki, geliştirici olarak bize düşen ne? Tabi ki bu cihazları sefil kullanıcıların ihtiyaçlarına ve de çoğunlukla eğlencelerine uygun şekilde programlamak. Cep telefonlarımızı, kıstlı da olsa birer bilgisayar haline getirecek bu teknolojiyle bu güne kadar neler yapıldığını ve neler yapılabileceğini görmek istiyorsanız midlet.org adresini hemen ziyaret edin (tamam, önce yazıyı okumayı bitirin, sonra ziyaret edin - ve evet, ileride oyun da yazacağız!)´´

Selem Delül´ün J2ME teknolojisi ile cep telefonu programlama konusunu ele alacağı yazı dizisinin ilk bölümünün devamını ileriseviye.org sitesinde okuyabilirsiniz.

PreciseJava: Java'da performansı arttırmanın yolları

Soulblighter

PreciseJava, "Nasıl daha optimize kodlar yazarım?" diyenler için bir güzel bir kaynak. Burada birçok Java teknolojisini kullanırken nasıl performansı arttırabileceğinizi örneklerle görebilirsiniz. Ayrıca sitede ücretsiz bir eKitap da yer alıyor.

Java Performans Semineri

yenimo

Java Performans Semineri, 5 Mayıs Perşembe günü Melih Sakarya tarafından Genç Girişimciler Kulübünde yapılacak....

Ayrıntılı Bilgi

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.