JBuilder'ın Kodları Açılmıyor

0
freethings
Geçtiğimiz günlerde Borland'dan bir bilgi verilmemesine karşın TheRegister.com'da geçen, Borland JBuilder'ın kaynak kodlarının açılacağı haberi, Borland tarafından doğrulanmadı.
Borland Developer Network'te yazanlardan anladığım üzere;

Borland, JBuilder'ın kodlarını açmıyor, JBuilder ticari bir program olarak olarak desteklenmeye ve geliştirilmeye devam edecek.

EclipseCon'da duyurulan ve yanlış yorumlanan durum ise "Eclipse Rich Client Platform" projelerinin JBuilder ile entegre çalışabilmesini sağlamak üzere çalışmalar yapılmasıymış.

Haberin Kaynağı: BDN

İlgili Yazılar

Java: Nerede Kullanmalı, Nerede Kullanmamalı?

FZ

Verilytics'te kıdemli sistem mühendisi olarak çalışan Adam Ronthal Java ile ilgili makalesinde bu programlama dilinin (ve platformunun) nerede işe yaradığını ve nerede problem çıkardığını gerçek hayatta karşısına çıkan somut senaryolara dayanarak anlatıyor ve çarpıcı örnekler veriyor. Ağ programlamadan uzaktan yönetime, yüksek trafikli bir web sitesinin optimizasyonundan üçüncü parti araçlara dek pek çok farklı alandan örnekler verip kıyaslamalar yapan Ronthal, yeri geldiğinde Perl gibi programlama dillerinin, yeri geldiğinde wget gibi belli bir hedefe yönelik uzmanlaşmış programların çok daha iyi çözüm sunabildiklerine değiniyor.

Python vs Java

xMaster

Java ile Python arasında ufak bir karşılaştırmayı yazının devamında bulabilirsiniz...

Seminer haberi: Struts Shale

anonim

Konu: Struts Shale, Yer: ODTÜ Teknokent İkizler Konferans Salonu. Zaman : 14 Nisan Cuma 14:00. Süre : 1.5 saat

Struts 2.x için üstünde çalışılan yeni versiyonlar Struts Action Framework ve Struts Shale şeklinde ikiye ayrılıyor. Struts Action Framework Struts 1.x çizgisini takip ederken, Struts Shale JSF ile bileşen tabanlı bir yapıya geçiyor.

Bu sunumda Struts Shale ile ilgili aşağıdaki konuları inceleyeceğiz:

1. Struts 1.x e göre yenilikler
2. Shale'in yapısı
3. JSF ile ilgisi
4. Shale Core Library
6. Shale Dialog Controller yapısı
7. Shale Test Framework
8. Shale Validation
9. Örnek bir uygulamanın incelenmesi

Java Teknolojileri Derneği Açıldı

malkocoglu_3

Java Teknolojileri Derneği'nin amacı, Türkiye içerisindeki ögrencilere ve yazılımla uğraşanlara Java Teknolojilerini tanıtmak, yol göstermek, ve kurumsal yazılım, gömülü sistemler gibi alanlarda teknolojinin yapabildiklerini anlatmaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan ancak düzenli olmayan çalışmaların hepsini tek bir çatı altında toplayarak düzenli, daha güçlü bir oluşum olarak hareket edebileceğimiz, bir araya gelebilecegimiz bir yapı oluşturmak istedik.

Java'nın Hücresel Telefon sürümünde güvenlik açığı

Soulblighter

Polonya'lı bir güvenlik araçtırmacısı Java'nın hücresel telefonlar için olan sürümünde iki güvenlik açığı tespit etti. Açıklar gizli bilgilere ulaşılmasını ve telefonun kilitlenmesine neden oluyor.

Açığı tespit eden Adam Gowdiak, güvenlik açığına neden olan programın her telefondan çalışmadığını söyledi. Yaptığı testte ise bir Nokia 6310i hücresel telefonuna saldırı düzenledi. Yapılan saldırı testi dört saat sürdü.