Dilbert´in maaş teoremi

0
omniheurist
Dilbert'in maaş teoremi hiçbir zaman mühendislerin ve bilim adamlarının yöneticiler ve satış elemanları kadar kazanamayacağını ifade eder.
Bu teorem artık şu iki postulata dayanan ispatla desteklenebilir:

Postulat 1: Bilgi güçtür.
Postulat 2: Zaman paradır. Diğer bir deyişle vakit nakittir.
Bütün mühendislerin bildiği gibi Güç = İş / Zaman
Bilgi = Güç olduğuna göre, Bilgi = İş / Zaman
Zaman = Para olduğuna göre, Bilgi = İş / Para
Para için çözülürse, Para = İş / Bilgi denklemini elde ederiz.

Bu nedenle, Bilgi sıfıra doğru giderken, yapılan işten bağımsız
olarak, Para sonsuza yakınsar.

Sonuç ... okuyucuya bırakılmıştır.

Görüşler

0
sleytr
acı ama gerçek :)
0
oktay
Para'yi arttirmanin diger yolu da 'Bilgi' yi sabit tutarak Is'i arttirmak :)

Daha cok calismak. Heh. o yonden cok da kotu degil. (ogrenmeyi birakma fikri haric)

oktay
0
o_ozardic
farklı kaygılara, farklı kazanımlar
0
malkocoglu
Postulate = Koyut :), oneri, şart
0
FZ
Şu Common LISP yazısında bir yerde `bildirgeç´ diyor o biraz garip geldi bana, hangi terimin Türkçe karşılığı olarak kullanıldı? Bir de bir yerde de `paha´ demişsiniz, onun yerine sanki `bedel´ sözcüğü daha mı iyi olurdu acaba, sadece bir öneri, benim de kafam karışık bu konularda :)
0
malkocoglu
bildirgec = parameter

Bedel sozcugu guzel.. yazarken vallahi aklima gelmedi! :)

http://www.bilgidata.com/article.jsp?file=eng-trk_dict.xml
0
sundance
Bildirgeç, parameter mümkün değil olamaz. Zaten oturgaçlı götürgeç modundaki bu gecekondu kelimelerdense parametre demek bence daha doğru. Framework yerine altyapı gibi çevreyapı filan icat etsek onu anlarım ama bildirgeç, parameter çok yanlış olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1 YTL = 1.000.000 TL? Ne Yazık Ki Bu Kadar Basit Değil!

FZ

Abone olduğum bilişsel bilim (cognitive science) e-posta listelerinden birinde okuduğum enteresan bir e-postayı paylaşmak istiyorum. Gönderen kişi Ulaş Başar Gezgin, Canterbury University'de ve ODTÜ'de bilişsel bilim doktorası yapan bir araştırmacı. Söz konusu yazı yayınlanmak üzere olan bir makalenin ana temasını yansıtıyor ve özet niteliğinde.

YTL'ye geçişin psikolojik olarak basit bir matematiksel eşitlikten çok farklı olduğuna dair bazı deney verileri mevcut ve şaşırtıcı sonuçlar söz konusu...

Teknolojide küresel kriz

FZ

Felaket tacirliği yapmak istemem ama hafta sonu okuduğum bir iki haber beni epey rahatsız etti:

1) Cisco şirketi yaklaşık %30 değer kaybetti.
2) Philips şirketi yaklaşık 7000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.
3) Ericcson 6000 kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor.
4) Aldığım bir emaile göre xxxcell müşteri destek bölümünde çalışan çalışanlarına insanlık dışı muamelelerde bulunuyor.

Galiba heyecanlı ve amatör bir şekilde bilgisayarla, bilgi teknolojileri ile uğraştığımız günler epey geride kaldı.

FM'ye soralım: Türkiye'de Startup, Nasıl?

lifesdkver0_1

Dünya genelinde internete dayalı iş girişimciliği rüzgarları, ilk patlamadan sonra, tekrar efil efil esmeye başladı. Büyüklü küçüklü bir çok firma, bir çok kişi; yarattıkları servis veya ürünü bir gün Google'ın, Yahoo'nun satın alacağı hayalleri ile harıl harıl çalışıyor. Bu hayal yerine, derdi "fark yaratmak" olanlar aradan sıyrılıp, yine Google, Yahoo tarafından satın alınıyor.

Peki girişimciliği yerel pazara yöneltmek, Türkiye'de startup olarak başlayıp iyi paralar kazanmak, "fark yaratmak" ne kadar mümkün?

2008 Krizi ve İşten Çıkarmalar

auselen

İçinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız krizin uluslararası bilişim şirketlerinde çalışanları nasıl etkilediğini takip ediyor musunuz? Krizin iyice rahatsız edici olmaya başladığı bugünlerde bazı büyük firmaların bu duruma nasıl tepki verdiğini araştırmaya çalıştım. Ortaya çıkan tabloyu buradan inceleyebilirsiniz.

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.