Dilbert´in maaş teoremi

0
omniheurist
Dilbert'in maaş teoremi hiçbir zaman mühendislerin ve bilim adamlarının yöneticiler ve satış elemanları kadar kazanamayacağını ifade eder.
Bu teorem artık şu iki postulata dayanan ispatla desteklenebilir:

Postulat 1: Bilgi güçtür.
Postulat 2: Zaman paradır. Diğer bir deyişle vakit nakittir.
Bütün mühendislerin bildiği gibi Güç = İş / Zaman
Bilgi = Güç olduğuna göre, Bilgi = İş / Zaman
Zaman = Para olduğuna göre, Bilgi = İş / Para
Para için çözülürse, Para = İş / Bilgi denklemini elde ederiz.

Bu nedenle, Bilgi sıfıra doğru giderken, yapılan işten bağımsız
olarak, Para sonsuza yakınsar.

Sonuç ... okuyucuya bırakılmıştır.

Görüşler

0
sleytr
acı ama gerçek :)
0
oktay
Para'yi arttirmanin diger yolu da 'Bilgi' yi sabit tutarak Is'i arttirmak :)

Daha cok calismak. Heh. o yonden cok da kotu degil. (ogrenmeyi birakma fikri haric)

oktay
0
o_ozardic
farklı kaygılara, farklı kazanımlar
0
malkocoglu
Postulate = Koyut :), oneri, şart
0
FZ
Şu Common LISP yazısında bir yerde `bildirgeç´ diyor o biraz garip geldi bana, hangi terimin Türkçe karşılığı olarak kullanıldı? Bir de bir yerde de `paha´ demişsiniz, onun yerine sanki `bedel´ sözcüğü daha mı iyi olurdu acaba, sadece bir öneri, benim de kafam karışık bu konularda :)
0
malkocoglu
bildirgec = parameter

Bedel sozcugu guzel.. yazarken vallahi aklima gelmedi! :)

http://www.bilgidata.com/article.jsp?file=eng-trk_dict.xml
0
sundance
Bildirgeç, parameter mümkün değil olamaz. Zaten oturgaçlı götürgeç modundaki bu gecekondu kelimelerdense parametre demek bence daha doğru. Framework yerine altyapı gibi çevreyapı filan icat etsek onu anlarım ama bildirgeç, parameter çok yanlış olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Veri Madenciliği Çalışması: Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi

FZ

Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi (TESE) Türkiye'de çıkabilecek bir ekonomik krizi 6-7 ay önceden tahmin edebilen bileşik öncü göstergenin adıdır. TESE, yapay zeka ve veri madenciliği yöntemleri kullanılarak tarafımızdan geliştirilmiştir. TESE'nin en önemli özelliği Türkiye'nin öndegelen makroekonomik değerlerine bakıp ekonomik stabiliteyi tek bir rakamla göstermesidir. Bu rakamın sıfırın altına düşmesi, eğer ekonomimizde ciddi yapısal değişiklikler yapılmazsa, Türkiye'de 6-7 ay içinde bir kriz meydana gelebilecegi anlamına gelir.

1 YTL = 1.000.000 TL? Ne Yazık Ki Bu Kadar Basit Değil!

FZ

Abone olduğum bilişsel bilim (cognitive science) e-posta listelerinden birinde okuduğum enteresan bir e-postayı paylaşmak istiyorum. Gönderen kişi Ulaş Başar Gezgin, Canterbury University'de ve ODTÜ'de bilişsel bilim doktorası yapan bir araştırmacı. Söz konusu yazı yayınlanmak üzere olan bir makalenin ana temasını yansıtıyor ve özet niteliğinde.

YTL'ye geçişin psikolojik olarak basit bir matematiksel eşitlikten çok farklı olduğuna dair bazı deney verileri mevcut ve şaşırtıcı sonuçlar söz konusu...

Biraz Politika: Yabancı Sermaye ve BT Sektörü

elrond

Ne zamandır yazamıyordum son günlerde gelen bazı haberlerden sonra biraz içimi dökeyim istedim açıkçası.

Öncelikle Firefox ve Thunderbird'le gelen Live Bookmark ve RSS Feed olayı Internet kullanımımı biraz renksiz hale getirdi. Ne zamandır herhangi bir siteye ana sayfa hiti yapamıyoruz. Kınıyorum ;-)

Bu feedlerde son zamanlarda çok sık rastlanan bir konu var: Bazı devlerin Hindistan, Malezya vs. gibi ülkelere yaptıkları anormal direk sermaye ve insan yatırımları. Bizim sorumuz da neden Türkiye değil sorusu oluyor haliyle.

Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

FZ

Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.