Intel’den 50 Milyon Dolarlık Risk Sermayesi Fonu

0
FZ
Intel, Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde yenilikçi donanım, yazılım ve servisler geliştiren teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için 50 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu oluşturdu. Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett tarafından Cidde’de yapılan fon duyurusu, bölgeyi bu hafta ziyaret etmekte olan Barrett’ın duyurduğu Türkiye ve Orta Doğu’daki bir dizi Intel etkinliğin önemli bir parçasını oluşturuyor.
Intel’in risk sermayesi fonu Intel Capital’in başkanı Arvind Sodhani, “50 milyon dolarlık Intel Capital Türkiye ve Orta Doğu Fonu, yükselişe geçen bölgedeki teknolojik yenilikçiliği ve BT endüstrisinin ivme kazanan büyümesini teşvik edecek. Teknolojinin yerel kullanımını hızlandırmak ve bölgede uygulama potansiyeli olan eşsiz ve yenilikçi teknolojilerin ve içeriğin geliştirilmesini teşvik etmek için şirketlere yatırım yapacağız” diyor.

Kaynak: http://turk.internet.com

İlgili Yazılar

FM'ye soralım: Türkiye'de Startup, Nasıl?

lifesdkver0_1

Dünya genelinde internete dayalı iş girişimciliği rüzgarları, ilk patlamadan sonra, tekrar efil efil esmeye başladı. Büyüklü küçüklü bir çok firma, bir çok kişi; yarattıkları servis veya ürünü bir gün Google'ın, Yahoo'nun satın alacağı hayalleri ile harıl harıl çalışıyor. Bu hayal yerine, derdi "fark yaratmak" olanlar aradan sıyrılıp, yine Google, Yahoo tarafından satın alınıyor.

Peki girişimciliği yerel pazara yöneltmek, Türkiye'de startup olarak başlayıp iyi paralar kazanmak, "fark yaratmak" ne kadar mümkün?

Bad Boys; What You Gonna Do When They Come For You ?

sundance

Yaklaşık 12 saat kadar sonra insan kaynaklarından bir arkadaş gelip, benle çalıştıkları 21 aylık süre içinde ne kadar memnun olduklarını fakat ekonomik zorluklar nedeniyle bulunduğum departmanın kapatılacağını söyleyecek...

Sanırım IT sektöründeki birçok insanın korkulu rüyası benim de başıma geliyor. Ama ben diyorum ki, boşverin hepsini, gelin hep beraber istifa edelim. Korkumuz onlarınki kadar büyük olamaz belki ama coşkumuz eminim daha büyük olacaktır. Ve eğer GNU`nun babası Richard Stallman hala hayattaysa, biz neden aç kalalım ki :))

eBay, gittigidiyor.com’a ortak oldu

auselen

eBay yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret platformlarından GittiGidiyor.com’a azınlık hissedarı olarak ortak olduğunu bildirdi. eBay ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ve işbirliği sayesinde, GittiGidiyor kullanıcıları daha geniş bir yelpazede e-ticaret ürün ve hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Bilgisayar İşinden Kaça Para Kazanıyorsunuz?

FZ

Şuradaki Joel tartışma adresinde Salaries - what do you get? başlıklı bir araştırma mevcut.

ABD, AB'den, Avustralya, Hindistan gibi yerlerden yazan bilgisiyarcılar, aldıkları eğitim, sektördeki deneyimleri ve bunun sonucunda aldıkları maaşları belirtmişler. Yıllık maaşlar 270,000$ ile 25.000$ arasında değişiyor gibi görünüyor.

Acaba Türkiye'nin bilgi işlem sektöründeki manzara nasıldır?

Geleceğin IT Firmaları için Genel Çağrı

anonim

Eminim Türkiye'de bayağı bir IT çalışanı işsizdir. Günlerdir düşünüyorum, bizleri işten çıkarıyorlar. Peki nasıl iş yapmayı düşünüyorlar?
Acaba diyorum; biz IT çalışanları, hepimiz toplansak, şirketlerimizi kursak, oturup tartışsak aklımızdaki oluşumları...
Neden bizler de o şirketler gibi olamıyalım?

O şirketleri büyük şirket yapanlar bizleriz. Onlar değil.