Güzel Siteler - 1: ideefixe

0
sundance
Internet rezaletlerinin yaşandığı günümüzde dipten ve derinden gidip çok makul altyapılarla güzel işler yapabilenler de var.

www.ideefixe.com işte bunlardan bir tanesi.

Üye olmaktan, sipariş vermeye, kitap yorumları okumaktan, sipariş takibine kadar dört dörtlük bu siteden ilk alışveriş paketim bugün elime ulaştı...
Herne kadar bir arkadaşım ideefixe`de çalışıyor olsa da, Garanti Bankası`yla ortak düzenledikleri kampanyaya kadar hiç şöyle alıcı gözle bakmamıştım siteye.

Bu kampanya doğrultusunda ideefix'ten yaptiginiz alisveriste Sanal Kart`tan odeme yapıyorsanız, ilk alışverişe mahsus olmak uzere 10 milyonun altındaki alisverislerin yarısı, 10 milyonun üstündeki alışverişlerin se beş milyonu indirim kapsamına girmektedir.

Herşeyden önce bu çok güzel bir şey ve bütün sanal kart sahiplerine tavsiye ederim, gidip hemen alışveriş yapsınlar :)

Bunun güzel bir kampanya olması bir yana normalde hemen her ürününde indirim olan ideefix`in böyle bir kampanya yapması özellikle de bu kriz zamanında oldukça büyük bir özveri.

Bu kampanya ile siteye çekildikten sonra farkedeceksiniz ki, karşınızda oldukça güzel tasarlanmış, ciddi bir site var. Uzun uzun anlatmayacağım ama benim gördüğüm hemen her şey sorunsuzdu.

Siparişimi verdim, bana hemen bir e-mail atıp haberdar ettiler. Ertesi gün bir e-mail daha geldi, burada kredi kartımla ilgili bir problem olduğunu eğer telefon edebilirsem yardımcı olabileceklerini söylediler. Telefon ettim, telefondaki bayan gayet nazik bir şekilde yardımcı oldu, hatta sanal kartımın limitinin yeterli olduğunda ısrar etmeme karşılık bile metanetini korudu (beş dakika sonra özür diledim :).

Sipariş onaylandıktan ve kredi kartımdan para çekildikten sonra, kitapların bir kısmının bulunduğunu, bunların en kısa zamanda bana yollanacağını, bulunamayan kitaplar için de aramanın sürdürüldüğünü ve bulunur bulunmaz hiçbir ek nakliye masrafı alınmadan yollanacağını belirtti. Ardından gelen bir mail ise bütün siparişlerimin tedarik edilip yollandığını en geç bir gün içinde elime geçeceğini söylüyordu.

Gerçekten de öyle oldu.

Bütün bu süreç içinde beni tek rahatsız eden şey, kredi kartı numaramın birileri tarafından bilinmesiydi ki, sanal kart kullandığımdan o bile çok fazla bir dert teşkil etmiyordu.

Herkese tavsiye ederim. www.ideefixe.com

Görüşler

0
hasan
oldukça uzun zamandır alışveriş yapıyorum artık tanıyorlar :)) Mükemmel indirimleri var eşsiz benzersiz.. Kredi kartımla ilgili çıkan sorunları usanmadan sıkılmadan düzeltmemi bekliyolar ve alışverişimi iptal etmiyorlar.

Başımdan çok fazla tatlı ve sonucu beni mutlu eden olaylar yaşadım son bir tanesini paylaşmak istiyorum bu siteye güven duymayan yada çekinenler için..

Şu son krizden önce Exorcist ve I Still Know What You Did Last Summer DVDlerini sipariş ettim.

E-mail atarak kredi kartından parayı tahsil edemediklerini söylediler. Bankayla görüştüm 10gün uzadı bu olay ve ben kesim tarihide yaklaştığı inin 8 gün daha geç aradım. Benim işime geldi ve iptal etmemişlerdi. Telefonla görüştüm ama yine sorun çıktı bankayla ilgili genel bir problem sözkonusuymuş ve yine parayı tahsil edemediler. Buna benzer 1-2 aksalık sonucu 40 gün süre geçti ve arada şu son krizi yaşadık dolar 1.300 e fırladı.

Telefonla onayı aldım ve 2 gün sonra paketimi teslim aldım. 2DVD yi kargo parası dahil 28.395.340 TL''sı karşığı teslim aldım.

Siparişi kriz nedeniyle fırlayan doları neden sürerek iptal edebilirlerdi ve haklılardı ama yapmadılar.

Bu fiyata almamda etki 1 ideefixe''in uyguladığı arasıra olasada ınanılmaz indirimler 2. etken olarak ta kullandığım bankanın kredi kartı ile anlaşmalı olup belli bir indirim uygulaması oldu.

25 milyonluk alışverişleri geçen herkese kitapta yolluyorlar onuda unutmadan eklemek isterim.

Bu anlattıklarımdan sonra ben daha da ne desem boş saygılar :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1 YTL = 1.000.000 TL? Ne Yazık Ki Bu Kadar Basit Değil!

FZ

Abone olduğum bilişsel bilim (cognitive science) e-posta listelerinden birinde okuduğum enteresan bir e-postayı paylaşmak istiyorum. Gönderen kişi Ulaş Başar Gezgin, Canterbury University'de ve ODTÜ'de bilişsel bilim doktorası yapan bir araştırmacı. Söz konusu yazı yayınlanmak üzere olan bir makalenin ana temasını yansıtıyor ve özet niteliğinde.

YTL'ye geçişin psikolojik olarak basit bir matematiksel eşitlikten çok farklı olduğuna dair bazı deney verileri mevcut ve şaşırtıcı sonuçlar söz konusu...

Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

kuzen

Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))

Intel’den 50 Milyon Dolarlık Risk Sermayesi Fonu

FZ

Intel, Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde yenilikçi donanım, yazılım ve servisler geliştiren teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için 50 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu oluşturdu. Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett tarafından Cidde’de yapılan fon duyurusu, bölgeyi bu hafta ziyaret etmekte olan Barrett’ın duyurduğu Türkiye ve Orta Doğu’daki bir dizi Intel etkinliğin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Bilişim sektöründe tırpan

sundance

Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

FZ

Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.