Güzel Siteler - 1: ideefixe

0
sundance
Internet rezaletlerinin yaşandığı günümüzde dipten ve derinden gidip çok makul altyapılarla güzel işler yapabilenler de var.

www.ideefixe.com işte bunlardan bir tanesi.

Üye olmaktan, sipariş vermeye, kitap yorumları okumaktan, sipariş takibine kadar dört dörtlük bu siteden ilk alışveriş paketim bugün elime ulaştı...
Herne kadar bir arkadaşım ideefixe`de çalışıyor olsa da, Garanti Bankası`yla ortak düzenledikleri kampanyaya kadar hiç şöyle alıcı gözle bakmamıştım siteye.

Bu kampanya doğrultusunda ideefix'ten yaptiginiz alisveriste Sanal Kart`tan odeme yapıyorsanız, ilk alışverişe mahsus olmak uzere 10 milyonun altındaki alisverislerin yarısı, 10 milyonun üstündeki alışverişlerin se beş milyonu indirim kapsamına girmektedir.

Herşeyden önce bu çok güzel bir şey ve bütün sanal kart sahiplerine tavsiye ederim, gidip hemen alışveriş yapsınlar :)

Bunun güzel bir kampanya olması bir yana normalde hemen her ürününde indirim olan ideefix`in böyle bir kampanya yapması özellikle de bu kriz zamanında oldukça büyük bir özveri.

Bu kampanya ile siteye çekildikten sonra farkedeceksiniz ki, karşınızda oldukça güzel tasarlanmış, ciddi bir site var. Uzun uzun anlatmayacağım ama benim gördüğüm hemen her şey sorunsuzdu.

Siparişimi verdim, bana hemen bir e-mail atıp haberdar ettiler. Ertesi gün bir e-mail daha geldi, burada kredi kartımla ilgili bir problem olduğunu eğer telefon edebilirsem yardımcı olabileceklerini söylediler. Telefon ettim, telefondaki bayan gayet nazik bir şekilde yardımcı oldu, hatta sanal kartımın limitinin yeterli olduğunda ısrar etmeme karşılık bile metanetini korudu (beş dakika sonra özür diledim :).

Sipariş onaylandıktan ve kredi kartımdan para çekildikten sonra, kitapların bir kısmının bulunduğunu, bunların en kısa zamanda bana yollanacağını, bulunamayan kitaplar için de aramanın sürdürüldüğünü ve bulunur bulunmaz hiçbir ek nakliye masrafı alınmadan yollanacağını belirtti. Ardından gelen bir mail ise bütün siparişlerimin tedarik edilip yollandığını en geç bir gün içinde elime geçeceğini söylüyordu.

Gerçekten de öyle oldu.

Bütün bu süreç içinde beni tek rahatsız eden şey, kredi kartı numaramın birileri tarafından bilinmesiydi ki, sanal kart kullandığımdan o bile çok fazla bir dert teşkil etmiyordu.

Herkese tavsiye ederim. www.ideefixe.com

Görüşler

0
hasan
oldukça uzun zamandır alışveriş yapıyorum artık tanıyorlar :)) Mükemmel indirimleri var eşsiz benzersiz.. Kredi kartımla ilgili çıkan sorunları usanmadan sıkılmadan düzeltmemi bekliyolar ve alışverişimi iptal etmiyorlar.

Başımdan çok fazla tatlı ve sonucu beni mutlu eden olaylar yaşadım son bir tanesini paylaşmak istiyorum bu siteye güven duymayan yada çekinenler için..

Şu son krizden önce Exorcist ve I Still Know What You Did Last Summer DVDlerini sipariş ettim.

E-mail atarak kredi kartından parayı tahsil edemediklerini söylediler. Bankayla görüştüm 10gün uzadı bu olay ve ben kesim tarihide yaklaştığı inin 8 gün daha geç aradım. Benim işime geldi ve iptal etmemişlerdi. Telefonla görüştüm ama yine sorun çıktı bankayla ilgili genel bir problem sözkonusuymuş ve yine parayı tahsil edemediler. Buna benzer 1-2 aksalık sonucu 40 gün süre geçti ve arada şu son krizi yaşadık dolar 1.300 e fırladı.

Telefonla onayı aldım ve 2 gün sonra paketimi teslim aldım. 2DVD yi kargo parası dahil 28.395.340 TL''sı karşığı teslim aldım.

Siparişi kriz nedeniyle fırlayan doları neden sürerek iptal edebilirlerdi ve haklılardı ama yapmadılar.

Bu fiyata almamda etki 1 ideefixe''in uyguladığı arasıra olasada ınanılmaz indirimler 2. etken olarak ta kullandığım bankanın kredi kartı ile anlaşmalı olup belli bir indirim uygulaması oldu.

25 milyonluk alışverişleri geçen herkese kitapta yolluyorlar onuda unutmadan eklemek isterim.

Bu anlattıklarımdan sonra ben daha da ne desem boş saygılar :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bad Boys; What You Gonna Do When They Come For You ?

sundance

Yaklaşık 12 saat kadar sonra insan kaynaklarından bir arkadaş gelip, benle çalıştıkları 21 aylık süre içinde ne kadar memnun olduklarını fakat ekonomik zorluklar nedeniyle bulunduğum departmanın kapatılacağını söyleyecek...

Sanırım IT sektöründeki birçok insanın korkulu rüyası benim de başıma geliyor. Ama ben diyorum ki, boşverin hepsini, gelin hep beraber istifa edelim. Korkumuz onlarınki kadar büyük olamaz belki ama coşkumuz eminim daha büyük olacaktır. Ve eğer GNU`nun babası Richard Stallman hala hayattaysa, biz neden aç kalalım ki :))

Yahoo yine zararda, çalışanların %12`sine yol gözüktü. Çare pornoda

sidar

Yahoo ilk çeyreği yine zararla kapatarak güç kaybetmeye devam ettiğini gösterdi. Geçtiğimiz dönemlerde uluslarası bir çok ülke müdürüne kapıyı göstermek zorunda kalan Yahoo, bu çeyrekte tekrar zarar etmesinden dolayi çalışanlarının %12`sine yol göstereceğini açıkladı. Ayrıca uluslararası operasyonlar müdürünün de haziranda işi bırakacağı belirtildi. Zaten geçtiğimiz ay CEO Timothy Koogle da başarılı bir yeni CEO bulunduğu an istifa edeceğini açıklamıştı. Yeni gelir kaynakları yaratmak için araştırmalarını sürdüren Yahoo ekibi ise çareyi pornoda buldu. Her parmak atanın bala bulandığı porno sektörüne giren Yahoo, artık web sitesinden hard-porno videoları ve DVD`leri satacak.

Benim yorumum: Turk internet yatirimlari durma noktasina geldi ama belli ki bu sadece Türkiye'de olmuyor. Amazon'dan sonra Yahoo da çalışanlarına yol göstermeye devam ediyor, acep internet de mi dibe vurmaya gidiyor? Nandotimes TechWeb Yahoo UK

Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

kuzen

Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))

Bilişim sektöründe tırpan

sundance

Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

FM'ye soralım: Türkiye'de Startup, Nasıl?

lifesdkver0_1

Dünya genelinde internete dayalı iş girişimciliği rüzgarları, ilk patlamadan sonra, tekrar efil efil esmeye başladı. Büyüklü küçüklü bir çok firma, bir çok kişi; yarattıkları servis veya ürünü bir gün Google'ın, Yahoo'nun satın alacağı hayalleri ile harıl harıl çalışıyor. Bu hayal yerine, derdi "fark yaratmak" olanlar aradan sıyrılıp, yine Google, Yahoo tarafından satın alınıyor.

Peki girişimciliği yerel pazara yöneltmek, Türkiye'de startup olarak başlayıp iyi paralar kazanmak, "fark yaratmak" ne kadar mümkün?