Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

0
kuzen
Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))

Görüşler

0
FZ
Genellikle son zamanlarda bu gibi durumlar karşısında söylediğim bir şey var:

ABD'yi bırakın, Almanya'yı, Finlandiya'yı, İngiltere'yi falan bırakın, Avrupa'nın en geri kalmış ülkelerinden biri olan Yunanistan'ı, evet komşumuz olan Yunanistan'ı ele alın. Sonra da Yunanistan ile Türkiye'yi kıyaslayın. Kişi başına düşen yıllık gelir, okuma yazma oranı, Internet'in topluma yayılma oranı, bebek ölüm oranları, vs.

Sonra da isterseniz oturun hüngür hüngür ağlayın...

Bilmem bunlar size bir şey ifade ediyor mu?
0
conan
Amerika`da ise durum tam tersi. NASDAQ tepetaklak. Neredeyse 8 ay oldu! Sirketler ozellikle .com`lar dagilinca buyuk sirketleri de suruklediler. Ongoruler eylul ekim civarinda ABD`nin yeni bir teknolojik yukselise (borsa bazinda) gececegini yonunde. Izleyip gorelim.
0
sundance
Valla ben Veritas hisseleri alacam, herkese de öneririm :)) Ah bir şu ATA yurtdışı borsa ortamına girse ;))
0
FZ
Istanbul Bilgi Üniversitesi hocalarından Soli Özel'in koordinatörlüğünde Türkçe çıkan FP (Foreign Policy) dergisinin Nisan-Mayıs saysında Internet ve ekonomi ile gayet soğukkanlı ve aklı başında bir şekilde yapılmış bir değerlendirme vardı, hararetle tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dilbert´in maaş teoremi

omniheurist

Dilbert'in maaş teoremi hiçbir zaman mühendislerin ve bilim adamlarının yöneticiler ve satış elemanları kadar kazanamayacağını ifade eder.
Bu teorem artık şu iki postulata dayanan ispatla desteklenebilir:

Postulat 1: Bilgi güçtür.
Postulat 2: Zaman paradır. Diğer bir deyişle vakit nakittir.

Dolar gene aldı yürüdü

kuzen

Piyasalardaki çalkantı nedeniyle dövizdeki yükseliş devam ederken, doların satış fiyatı bankalararası piyasada 1 milyon 640 bin liraya kadar yükseldi. Son gerçekleşen işlem 1 milyon 500 civarında gerçekleşti. Kotasyonlar azaldı. Marjlar açıldı. Saat 14:15 itibariyle alış kotasyonu 1 milyon 490 bin, satış kotasyonu 1 milyon 640 bin lira seviyesinde.

(Editörün notu: Şimdi gel de upgrade hayalleri kur! Bu işin de suyu çıktı valla!)

Güzel Siteler - 1: ideefixe

sundance

Internet rezaletlerinin yaşandığı günümüzde dipten ve derinden gidip çok makul altyapılarla güzel işler yapabilenler de var.

www.ideefixe.com işte bunlardan bir tanesi.

Üye olmaktan, sipariş vermeye, kitap yorumları okumaktan, sipariş takibine kadar dört dörtlük bu siteden ilk alışveriş paketim bugün elime ulaştı...

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.

FM'ye soralım: Türkiye'de Startup, Nasıl?

lifesdkver0_1

Dünya genelinde internete dayalı iş girişimciliği rüzgarları, ilk patlamadan sonra, tekrar efil efil esmeye başladı. Büyüklü küçüklü bir çok firma, bir çok kişi; yarattıkları servis veya ürünü bir gün Google'ın, Yahoo'nun satın alacağı hayalleri ile harıl harıl çalışıyor. Bu hayal yerine, derdi "fark yaratmak" olanlar aradan sıyrılıp, yine Google, Yahoo tarafından satın alınıyor.

Peki girişimciliği yerel pazara yöneltmek, Türkiye'de startup olarak başlayıp iyi paralar kazanmak, "fark yaratmak" ne kadar mümkün?