Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

0
kuzen
Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))

Görüşler

0
FZ
Genellikle son zamanlarda bu gibi durumlar karşısında söylediğim bir şey var:

ABD'yi bırakın, Almanya'yı, Finlandiya'yı, İngiltere'yi falan bırakın, Avrupa'nın en geri kalmış ülkelerinden biri olan Yunanistan'ı, evet komşumuz olan Yunanistan'ı ele alın. Sonra da Yunanistan ile Türkiye'yi kıyaslayın. Kişi başına düşen yıllık gelir, okuma yazma oranı, Internet'in topluma yayılma oranı, bebek ölüm oranları, vs.

Sonra da isterseniz oturun hüngür hüngür ağlayın...

Bilmem bunlar size bir şey ifade ediyor mu?
0
conan
Amerika`da ise durum tam tersi. NASDAQ tepetaklak. Neredeyse 8 ay oldu! Sirketler ozellikle .com`lar dagilinca buyuk sirketleri de suruklediler. Ongoruler eylul ekim civarinda ABD`nin yeni bir teknolojik yukselise (borsa bazinda) gececegini yonunde. Izleyip gorelim.
0
sundance
Valla ben Veritas hisseleri alacam, herkese de öneririm :)) Ah bir şu ATA yurtdışı borsa ortamına girse ;))
0
FZ
Istanbul Bilgi Üniversitesi hocalarından Soli Özel'in koordinatörlüğünde Türkçe çıkan FP (Foreign Policy) dergisinin Nisan-Mayıs saysında Internet ve ekonomi ile gayet soğukkanlı ve aklı başında bir şekilde yapılmış bir değerlendirme vardı, hararetle tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biraz Politika: Yabancı Sermaye ve BT Sektörü

elrond

Ne zamandır yazamıyordum son günlerde gelen bazı haberlerden sonra biraz içimi dökeyim istedim açıkçası.

Öncelikle Firefox ve Thunderbird'le gelen Live Bookmark ve RSS Feed olayı Internet kullanımımı biraz renksiz hale getirdi. Ne zamandır herhangi bir siteye ana sayfa hiti yapamıyoruz. Kınıyorum ;-)

Bu feedlerde son zamanlarda çok sık rastlanan bir konu var: Bazı devlerin Hindistan, Malezya vs. gibi ülkelere yaptıkları anormal direk sermaye ve insan yatırımları. Bizim sorumuz da neden Türkiye değil sorusu oluyor haliyle.

Intel’den 50 Milyon Dolarlık Risk Sermayesi Fonu

FZ

Intel, Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde yenilikçi donanım, yazılım ve servisler geliştiren teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için 50 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu oluşturdu. Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett tarafından Cidde’de yapılan fon duyurusu, bölgeyi bu hafta ziyaret etmekte olan Barrett’ın duyurduğu Türkiye ve Orta Doğu’daki bir dizi Intel etkinliğin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Bilişim sektöründe tırpan

sundance

Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.

Özgür Yazılım Ekonomisi

anonim

Bu araştırma özellikle son on senede gelişimi hız kazanan ve kullanım alanı genişleyen özgür yazılımların ekonomik boyutu hakkındadır. Özgür yazılımlar; mikro ve makro ölçüde incelenmiştir.

Mikro ölçüde özgür yazılım üretiminin ve kullanımının firmalar üzerindeki ekonomik etkileri araştırılmıştır...