2008 Krizi ve İşten Çıkarmalar

0
auselen
İçinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız krizin uluslararası bilişim şirketlerinde çalışanları nasıl etkilediğini takip ediyor musunuz? Krizin iyice rahatsız edici olmaya başladığı bugünlerde bazı büyük firmaların bu duruma nasıl tepki verdiğini araştırmaya çalıştım. Ortaya çıkan tabloyu buradan inceleyebilirsiniz.

Görüşler

0
fkoksal
Az önce İsveç'te Ericsson firmasında çalışan bir arkadaşımın söylediğine göre telekom firmaları pek etkilenmezken araba üreticileri ciddi yara almış. Hergün gazateler yüzlerce insanın işten çıkarıldığını yayınlıyorlarmış.

Söylediğine göre Türkiye'deki kriz (şimdilik) kriz değilmiş.
0
auselen
Telekom firmalarinda araba ureticileri kadar insan calismiyor.

Telekom firmalarinin bu ceyrekteki aciklamalarina bakarsaniz (uzak dogu ulkeleri yani Samsung, LG haric) uzun vadede eleman sayilarini azaltacaklarini acikladiklarini gorurusunuz.

Beni en sasirtan SUN'in durumu oldu acikcasi.
0
anonim
Bu krizin sonucu olarak verimliliğin tekrar ön plana çıkacağını tahmin ediyorum, işten çıkartmalar da daha verimli çalışabilir hale gelmek adına yapılabilecek en basit hareket.

Geçtiğimiz birkaç yıllık hızlı büyüme trendinde büyük patronlar proje seçiminde "satış arttırma" vaadinde bulunan projeleri "maliyet düşürme ve verimlilik sağlama" vaadinde bulunan projelerden üstün tutuyordu. Kriz ile birlikte denge tersine dönecek ve bu dönüşüme hızlı bir şekilde ayak uyduramayan firmalar da çok zorlanacak diye düşünüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar İşinden Kaça Para Kazanıyorsunuz?

FZ

Şuradaki Joel tartışma adresinde Salaries - what do you get? başlıklı bir araştırma mevcut.

ABD, AB'den, Avustralya, Hindistan gibi yerlerden yazan bilgisiyarcılar, aldıkları eğitim, sektördeki deneyimleri ve bunun sonucunda aldıkları maaşları belirtmişler. Yıllık maaşlar 270,000$ ile 25.000$ arasında değişiyor gibi görünüyor.

Acaba Türkiye'nin bilgi işlem sektöründeki manzara nasıldır?

Bir Veri Madenciliği Çalışması: Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi

FZ

Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi (TESE) Türkiye'de çıkabilecek bir ekonomik krizi 6-7 ay önceden tahmin edebilen bileşik öncü göstergenin adıdır. TESE, yapay zeka ve veri madenciliği yöntemleri kullanılarak tarafımızdan geliştirilmiştir. TESE'nin en önemli özelliği Türkiye'nin öndegelen makroekonomik değerlerine bakıp ekonomik stabiliteyi tek bir rakamla göstermesidir. Bu rakamın sıfırın altına düşmesi, eğer ekonomimizde ciddi yapısal değişiklikler yapılmazsa, Türkiye'de 6-7 ay içinde bir kriz meydana gelebilecegi anlamına gelir.

Barack Obama, iPod ve Pazarlamada Yem Etkisi - Decoy Effect

FZ

Başkanlık seçimleri, iPod pazarlama, ekonomi, bilişsel bilimler ve NUMB3RS dizisi aynı yazıda yer alabilir mi? Basit ve eğlenceli bir senaryo ile bu soruya cevap verelim:

MP3 pazarlamaya çalışıyorsunuz, potansiyel müşterileriniz genellikle yüksek depolama kapasitesi ve düşük fiyat özelliklerini olumlu özellikler olarak algılıyorlar ancak bazı müşteriler daha çok şarkı depolamayı isterken bazı müşteriler az para harcamayı istiyor. Müşterilerinize A ve B gibi iki MP3 çalar seçeneği sunuyorsunuz:

Dolar gene aldı yürüdü

kuzen

Piyasalardaki çalkantı nedeniyle dövizdeki yükseliş devam ederken, doların satış fiyatı bankalararası piyasada 1 milyon 640 bin liraya kadar yükseldi. Son gerçekleşen işlem 1 milyon 500 civarında gerçekleşti. Kotasyonlar azaldı. Marjlar açıldı. Saat 14:15 itibariyle alış kotasyonu 1 milyon 490 bin, satış kotasyonu 1 milyon 640 bin lira seviyesinde.

(Editörün notu: Şimdi gel de upgrade hayalleri kur! Bu işin de suyu çıktı valla!)

Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

kuzen

Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))