Yahoo yine zararda, çalışanların %12`sine yol gözüktü. Çare pornoda

0
sidar
Yahoo ilk çeyreği yine zararla kapatarak güç kaybetmeye devam ettiğini gösterdi. Geçtiğimiz dönemlerde uluslarası bir çok ülke müdürüne kapıyı göstermek zorunda kalan Yahoo, bu çeyrekte tekrar zarar etmesinden dolayi çalışanlarının %12`sine yol göstereceğini açıkladı. Ayrıca uluslararası operasyonlar müdürünün de haziranda işi bırakacağı belirtildi. Zaten geçtiğimiz ay CEO Timothy Koogle da başarılı bir yeni CEO bulunduğu an istifa edeceğini açıklamıştı. Yeni gelir kaynakları yaratmak için araştırmalarını sürdüren Yahoo ekibi ise çareyi pornoda buldu. Her parmak atanın bala bulandığı porno sektörüne giren Yahoo, artık web sitesinden hard-porno videoları ve DVD`leri satacak.

Benim yorumum: Turk internet yatirimlari durma noktasina geldi ama belli ki bu sadece Türkiye'de olmuyor. Amazon'dan sonra Yahoo da çalışanlarına yol göstermeye devam ediyor, acep internet de mi dibe vurmaya gidiyor? Nandotimes TechWeb Yahoo UK

Görüşler

0
robin
A$iri tepki gelmesi uzerine vazgecmisler ahlaka mugayyir ne$riyat satma i$inden. :)
0
larweda
Nette okuduğum haberlerden anladığım kadarıyla Yahoo iki sene önce Amerika sitesinden pornografik içerikli videoları satışına başlamış ama iki hafta önce bu LA Times gazetesinde haber olana kadar üç beş müşteri dışında (ki onlar da bu tarz ürünleri alanlar olsa gerek) pek fazla kimsenin haberi olmamış.

Ancak olay LA Times`da haber olduğu zaman o kadar çok tepki gelmiş ki, yahoo.com (Amerika Yahoo sitesi) artık pornografik ürünler satmama kararı almış, hatta ilanlarını da diğer pornografik sitelerden çekmeye karar vermiş.

Bu karar Amerika Yahoo için geçerli, diğer ülkelerin Yahoo`ları kendi yönetimleri ile bu kararları kendileri verecekler. Ama yüksek ihtimalle aynı kararı birçok Yahoo aynen uygulayacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

FZ

Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

Dolar gene aldı yürüdü

kuzen

Piyasalardaki çalkantı nedeniyle dövizdeki yükseliş devam ederken, doların satış fiyatı bankalararası piyasada 1 milyon 640 bin liraya kadar yükseldi. Son gerçekleşen işlem 1 milyon 500 civarında gerçekleşti. Kotasyonlar azaldı. Marjlar açıldı. Saat 14:15 itibariyle alış kotasyonu 1 milyon 490 bin, satış kotasyonu 1 milyon 640 bin lira seviyesinde.

(Editörün notu: Şimdi gel de upgrade hayalleri kur! Bu işin de suyu çıktı valla!)

Güzel Siteler - 1: ideefixe

sundance

Internet rezaletlerinin yaşandığı günümüzde dipten ve derinden gidip çok makul altyapılarla güzel işler yapabilenler de var.

www.ideefixe.com işte bunlardan bir tanesi.

Üye olmaktan, sipariş vermeye, kitap yorumları okumaktan, sipariş takibine kadar dört dörtlük bu siteden ilk alışveriş paketim bugün elime ulaştı...

eBay, gittigidiyor.com’a ortak oldu

auselen

eBay yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret platformlarından GittiGidiyor.com’a azınlık hissedarı olarak ortak olduğunu bildirdi. eBay ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ve işbirliği sayesinde, GittiGidiyor kullanıcıları daha geniş bir yelpazede e-ticaret ürün ve hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Geleceğin IT Firmaları için Genel Çağrı

anonim

Eminim Türkiye'de bayağı bir IT çalışanı işsizdir. Günlerdir düşünüyorum, bizleri işten çıkarıyorlar. Peki nasıl iş yapmayı düşünüyorlar?
Acaba diyorum; biz IT çalışanları, hepimiz toplansak, şirketlerimizi kursak, oturup tartışsak aklımızdaki oluşumları...
Neden bizler de o şirketler gibi olamıyalım?

O şirketleri büyük şirket yapanlar bizleriz. Onlar değil.