Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

0
FZ
Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

Görüşler

0
101
Tam da, Yenilikçi iş fikri yarışması haberini eklediğim zamana denk geldi, tırstım :p
http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=4108
0
robertosmix
Çok güzel bir çalışma. FZ'ye de bu haberden dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum.
0
FZ
Ben de bm'ye teşekkür ederim bu yorum ile dikkatimizi çektiği için. Benim tek yaptığım bunu anasayfaya taşımak oldu.
0
darkhunter
ayrıntı isteyenler için.
0
FZ
Detay için teşekkürler.
0
anlamarama
Dünya'nın her yerinde iş kurmak büyük stress, risk işi. Bir makale okumuştum Amerika'da açılan bir çok şirket ilk yılın sonunda kapanıyor/iflas ediyor. Ama ülkemizin o özelliği bir farklı. Bir çok yeni şirkette bulundum/ortak oldum. Fakat artık pes ettim o amca dayı ilişkilerini gördükçe, o anlamsız zorlukları gördükçe. Bir sunum yapmaya gidersin, alakasız adam benim payım ne olacak der? Yok başkasına gidersin , fiyatı düşürmek için sürekli burun kıvırır. Amaaan dersin.
Sydney'deyim 5.5 aydır öğrenci olarak. Ve burada da yeni açılan bir yazılım şirketinde çalışıyorum. İşler o kadar kolaymış ki aslında insanlar emeğinin karşılığını veriyor şirketine, bir şeyi beğendikleri zaman beğendiklerini söylüyorlar, şirketini kolaylıkla övebiliyolar. Bu övmenin karşılığında, şirkette karşı tarafı sömürmeye çalışmıyor bari yazılımım bunların hayatını kurtarıyorsa diye..

Dediklerim bütün Türkiye piyasasında hakim olan birşey değil tabii, zaten olsa ticaret diye birşey olmaz. Ha 5.5 ayda da çıkarımlarda yapmak doğru olmaz ama burada insan ticaretten zevk alır ya. Devlet seni sonuna kadar destekliyor zaten IT sektöründe olunca.

Amaan, bende dertliymişim. Uzun lafın kısası bu sonuçlar çok doğru çıkmış....
0
bm
Devlet seni sonuna kadar destekliyor zaten IT sektöründe olunca.

Burada mevzu oldu bu yakin zamanda. Vaktiniz varsa genel ortamin is yapmaya elverisli olmasinin disinda ozellikle bu sektor icin ne devlet destegi var orada ozetleyebilir misiniz?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biraz Politika: Yabancı Sermaye ve BT Sektörü

elrond

Ne zamandır yazamıyordum son günlerde gelen bazı haberlerden sonra biraz içimi dökeyim istedim açıkçası.

Öncelikle Firefox ve Thunderbird'le gelen Live Bookmark ve RSS Feed olayı Internet kullanımımı biraz renksiz hale getirdi. Ne zamandır herhangi bir siteye ana sayfa hiti yapamıyoruz. Kınıyorum ;-)

Bu feedlerde son zamanlarda çok sık rastlanan bir konu var: Bazı devlerin Hindistan, Malezya vs. gibi ülkelere yaptıkları anormal direk sermaye ve insan yatırımları. Bizim sorumuz da neden Türkiye değil sorusu oluyor haliyle.

FM'ye soralım: Türkiye'de Startup, Nasıl?

lifesdkver0_1

Dünya genelinde internete dayalı iş girişimciliği rüzgarları, ilk patlamadan sonra, tekrar efil efil esmeye başladı. Büyüklü küçüklü bir çok firma, bir çok kişi; yarattıkları servis veya ürünü bir gün Google'ın, Yahoo'nun satın alacağı hayalleri ile harıl harıl çalışıyor. Bu hayal yerine, derdi "fark yaratmak" olanlar aradan sıyrılıp, yine Google, Yahoo tarafından satın alınıyor.

Peki girişimciliği yerel pazara yöneltmek, Türkiye'de startup olarak başlayıp iyi paralar kazanmak, "fark yaratmak" ne kadar mümkün?

eBay, gittigidiyor.com’a ortak oldu

auselen

eBay yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret platformlarından GittiGidiyor.com’a azınlık hissedarı olarak ortak olduğunu bildirdi. eBay ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ve işbirliği sayesinde, GittiGidiyor kullanıcıları daha geniş bir yelpazede e-ticaret ürün ve hizmetlerinden faydalanabilecekler.

1 YTL = 1.000.000 TL? Ne Yazık Ki Bu Kadar Basit Değil!

FZ

Abone olduğum bilişsel bilim (cognitive science) e-posta listelerinden birinde okuduğum enteresan bir e-postayı paylaşmak istiyorum. Gönderen kişi Ulaş Başar Gezgin, Canterbury University'de ve ODTÜ'de bilişsel bilim doktorası yapan bir araştırmacı. Söz konusu yazı yayınlanmak üzere olan bir makalenin ana temasını yansıtıyor ve özet niteliğinde.

YTL'ye geçişin psikolojik olarak basit bir matematiksel eşitlikten çok farklı olduğuna dair bazı deney verileri mevcut ve şaşırtıcı sonuçlar söz konusu...

Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

kuzen

Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))