Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

0
FZ
Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

Görüşler

0
101
Tam da, Yenilikçi iş fikri yarışması haberini eklediğim zamana denk geldi, tırstım :p
http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=4108
0
robertosmix
Çok güzel bir çalışma. FZ'ye de bu haberden dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum.
0
FZ
Ben de bm'ye teşekkür ederim bu yorum ile dikkatimizi çektiği için. Benim tek yaptığım bunu anasayfaya taşımak oldu.
0
darkhunter
ayrıntı isteyenler için.
0
FZ
Detay için teşekkürler.
0
anlamarama
Dünya'nın her yerinde iş kurmak büyük stress, risk işi. Bir makale okumuştum Amerika'da açılan bir çok şirket ilk yılın sonunda kapanıyor/iflas ediyor. Ama ülkemizin o özelliği bir farklı. Bir çok yeni şirkette bulundum/ortak oldum. Fakat artık pes ettim o amca dayı ilişkilerini gördükçe, o anlamsız zorlukları gördükçe. Bir sunum yapmaya gidersin, alakasız adam benim payım ne olacak der? Yok başkasına gidersin , fiyatı düşürmek için sürekli burun kıvırır. Amaaan dersin.
Sydney'deyim 5.5 aydır öğrenci olarak. Ve burada da yeni açılan bir yazılım şirketinde çalışıyorum. İşler o kadar kolaymış ki aslında insanlar emeğinin karşılığını veriyor şirketine, bir şeyi beğendikleri zaman beğendiklerini söylüyorlar, şirketini kolaylıkla övebiliyolar. Bu övmenin karşılığında, şirkette karşı tarafı sömürmeye çalışmıyor bari yazılımım bunların hayatını kurtarıyorsa diye..

Dediklerim bütün Türkiye piyasasında hakim olan birşey değil tabii, zaten olsa ticaret diye birşey olmaz. Ha 5.5 ayda da çıkarımlarda yapmak doğru olmaz ama burada insan ticaretten zevk alır ya. Devlet seni sonuna kadar destekliyor zaten IT sektöründe olunca.

Amaan, bende dertliymişim. Uzun lafın kısası bu sonuçlar çok doğru çıkmış....
0
bm
Devlet seni sonuna kadar destekliyor zaten IT sektöründe olunca.

Burada mevzu oldu bu yakin zamanda. Vaktiniz varsa genel ortamin is yapmaya elverisli olmasinin disinda ozellikle bu sektor icin ne devlet destegi var orada ozetleyebilir misiniz?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Teknolojide küresel kriz

FZ

Felaket tacirliği yapmak istemem ama hafta sonu okuduğum bir iki haber beni epey rahatsız etti:

1) Cisco şirketi yaklaşık %30 değer kaybetti.
2) Philips şirketi yaklaşık 7000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.
3) Ericcson 6000 kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor.
4) Aldığım bir emaile göre xxxcell müşteri destek bölümünde çalışan çalışanlarına insanlık dışı muamelelerde bulunuyor.

Galiba heyecanlı ve amatör bir şekilde bilgisayarla, bilgi teknolojileri ile uğraştığımız günler epey geride kaldı.

Bilişim sektöründe tırpan

sundance

Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

Tanrı ile Larry Ellison Arasındaki Fark Nedir?

FZ

ABD’deki Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden iki araştırmacı, 105 teknoloji ve yazılım şirketinin patronunu "narsist" olup olmadıklarını anlamak için inceledi. Sonuçta ortaya bir liste çıktı. Liste gizli tutuluyor. Herkesin aklına Oracle’ın patronu Larry Ellison geliyor. Ancak "Economist"e göre, listenin birinci sırasında o değil başka bir CEO var. Şimdi herkes bu listeyi merak ediyor.

Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

kuzen

Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))

Sosyal Network Sitesi: 2.000.000.000$

FZ

CNN'in haberine göre MySpace'in en ciddi rakiplerinden Facebook, 2006'daki inanılmaz büyümesinin ardından bir süredir Yahoo'yla görüşüyor. Mart ayında yapılan 750 milyon $lık teklifi reddeden şirket, 2 milyar $ hedeflediğini belirtmiş. Yazıya göre Facebook 1 milyar $ karşılığında Yahoo'ya satılabilir.