Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

0
FZ
Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

Görüşler

0
101
Tam da, Yenilikçi iş fikri yarışması haberini eklediğim zamana denk geldi, tırstım :p
http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=4108
0
robertosmix
Çok güzel bir çalışma. FZ'ye de bu haberden dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum.
0
FZ
Ben de bm'ye teşekkür ederim bu yorum ile dikkatimizi çektiği için. Benim tek yaptığım bunu anasayfaya taşımak oldu.
0
darkhunter
ayrıntı isteyenler için.
0
FZ
Detay için teşekkürler.
0
anlamarama
Dünya'nın her yerinde iş kurmak büyük stress, risk işi. Bir makale okumuştum Amerika'da açılan bir çok şirket ilk yılın sonunda kapanıyor/iflas ediyor. Ama ülkemizin o özelliği bir farklı. Bir çok yeni şirkette bulundum/ortak oldum. Fakat artık pes ettim o amca dayı ilişkilerini gördükçe, o anlamsız zorlukları gördükçe. Bir sunum yapmaya gidersin, alakasız adam benim payım ne olacak der? Yok başkasına gidersin , fiyatı düşürmek için sürekli burun kıvırır. Amaaan dersin.
Sydney'deyim 5.5 aydır öğrenci olarak. Ve burada da yeni açılan bir yazılım şirketinde çalışıyorum. İşler o kadar kolaymış ki aslında insanlar emeğinin karşılığını veriyor şirketine, bir şeyi beğendikleri zaman beğendiklerini söylüyorlar, şirketini kolaylıkla övebiliyolar. Bu övmenin karşılığında, şirkette karşı tarafı sömürmeye çalışmıyor bari yazılımım bunların hayatını kurtarıyorsa diye..

Dediklerim bütün Türkiye piyasasında hakim olan birşey değil tabii, zaten olsa ticaret diye birşey olmaz. Ha 5.5 ayda da çıkarımlarda yapmak doğru olmaz ama burada insan ticaretten zevk alır ya. Devlet seni sonuna kadar destekliyor zaten IT sektöründe olunca.

Amaan, bende dertliymişim. Uzun lafın kısası bu sonuçlar çok doğru çıkmış....
0
bm
Devlet seni sonuna kadar destekliyor zaten IT sektöründe olunca.

Burada mevzu oldu bu yakin zamanda. Vaktiniz varsa genel ortamin is yapmaya elverisli olmasinin disinda ozellikle bu sektor icin ne devlet destegi var orada ozetleyebilir misiniz?

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Veri Madenciliği Çalışması: Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi

FZ

Türkiye Ekonomik Stabilite Endeksi (TESE) Türkiye'de çıkabilecek bir ekonomik krizi 6-7 ay önceden tahmin edebilen bileşik öncü göstergenin adıdır. TESE, yapay zeka ve veri madenciliği yöntemleri kullanılarak tarafımızdan geliştirilmiştir. TESE'nin en önemli özelliği Türkiye'nin öndegelen makroekonomik değerlerine bakıp ekonomik stabiliteyi tek bir rakamla göstermesidir. Bu rakamın sıfırın altına düşmesi, eğer ekonomimizde ciddi yapısal değişiklikler yapılmazsa, Türkiye'de 6-7 ay içinde bir kriz meydana gelebilecegi anlamına gelir.

eBay, gittigidiyor.com’a ortak oldu

auselen

eBay yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret platformlarından GittiGidiyor.com’a azınlık hissedarı olarak ortak olduğunu bildirdi. eBay ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ve işbirliği sayesinde, GittiGidiyor kullanıcıları daha geniş bir yelpazede e-ticaret ürün ve hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Intel’den 50 Milyon Dolarlık Risk Sermayesi Fonu

FZ

Intel, Türkiye ve Orta Doğu bölgesinde yenilikçi donanım, yazılım ve servisler geliştiren teknoloji şirketlerine yatırım yapmak için 50 milyon dolarlık bir risk sermayesi fonu oluşturdu. Intel Yönetim Kurulu Başkanı Craig Barrett tarafından Cidde’de yapılan fon duyurusu, bölgeyi bu hafta ziyaret etmekte olan Barrett’ın duyurduğu Türkiye ve Orta Doğu’daki bir dizi Intel etkinliğin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Biraz Politika: Yabancı Sermaye ve BT Sektörü

elrond

Ne zamandır yazamıyordum son günlerde gelen bazı haberlerden sonra biraz içimi dökeyim istedim açıkçası.

Öncelikle Firefox ve Thunderbird'le gelen Live Bookmark ve RSS Feed olayı Internet kullanımımı biraz renksiz hale getirdi. Ne zamandır herhangi bir siteye ana sayfa hiti yapamıyoruz. Kınıyorum ;-)

Bu feedlerde son zamanlarda çok sık rastlanan bir konu var: Bazı devlerin Hindistan, Malezya vs. gibi ülkelere yaptıkları anormal direk sermaye ve insan yatırımları. Bizim sorumuz da neden Türkiye değil sorusu oluyor haliyle.

Teknolojide küresel kriz

FZ

Felaket tacirliği yapmak istemem ama hafta sonu okuduğum bir iki haber beni epey rahatsız etti:

1) Cisco şirketi yaklaşık %30 değer kaybetti.
2) Philips şirketi yaklaşık 7000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.
3) Ericcson 6000 kişiyi daha işten çıkarmayı planlıyor.
4) Aldığım bir emaile göre xxxcell müşteri destek bölümünde çalışan çalışanlarına insanlık dışı muamelelerde bulunuyor.

Galiba heyecanlı ve amatör bir şekilde bilgisayarla, bilgi teknolojileri ile uğraştığımız günler epey geride kaldı.