Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

0
conan
En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Windows sürümü yaklaşık 9MB, Linux RPM`i 21,2 MB, tar topu ise 21,8 MB. Bunların hepsi Runtime Environment (JRE). SDK indirmek istiyorsanız işler biraz daha kızışıyor. Windows versiyonu 37 MB, Linux RPM/tar topu yaklaşık 40 MB kadar. Bunların yanında da eğer döükman da isterim diyorsanız o da 32 MB.

Minik bir tavsiye. Eğer siz de benim gibi her an nerede Java`ya ihtiyaç duyacağınızı bilemeyenlerdenseniz tavsiyem bütün bunları indirip, açıp, bir CDye tıkmanız. Özellikle dökümanları bu şekilde yapabiliyorsanız çok yardımcı oluyor. Ben bunların yanına bir de forte`nin, J Builderin filan birer windows/unix sürümlerini ekliyorum ki hani geliştirme yaptığım makinada vi filan olmaz... aman diyeyim hehehehe :PPPP

Görüşler

0
omniheurist
haklısın RC den production release e geçiş sessiz sedeasız oldu(yaklaşık 1.5 ay önce!), hatta indirirken ben de acaba bu RC mi diye her tarafta RC ibaresi aramıştım :)
Java Toolbox hazırlamaktan bahsetmişken, IntelliJ ve CodeGuide editorlerini tavsiye etmeden geçemiyeceğim. Özellikle Xtreme Programming i benimseyenler için bir kere kullandıktan sonra vazgeçilmez hale geliyor bu editorler.

J2SDK1.4 te yaşadığım bir sorun, Swing tabanlı uygulamaların Linux altında (XFree 4) çok yavaş çalışması. Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
0
SHiBuMi
İlgimi çekti, Xtreme ile neler yaptınız şimdiye kadar?
0
omniheurist
sanırım genel çoğunluk gibi ben de şimdilik gerçek bir projede XP''yi deneme aşamasına gelmedim. Fakat okulda verilen bir projede(generic client server architecture) XP''yi kullandık. Hernekadar XP''nin tüm prensiplerini hakkıyla uygulayamasak da şu prinsiplerin çok işimize yaradığını söyleyebilirim:

- Write test before you write code
- Release early & release often
- Continuous integration
- Write simplest system that satisfies requirements
- Refactor

Denemediğimiz ilkelerin başında pair programming geliyor. Bu konularla ilgilenen arkadaşlara www.extremeprogramming.com sitesini tavsiye ediyorum.

Yukarıda saydığım prensiplere uyarak geliştirdiğimiz sistemin daha öncekilere kıyasla çok daha çabuk geliştirildiğini ve sağlam olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

Bundan sonraki aşama XP''yi gerçek bir yazılım geliştirme projesinde kullanmak. Bu konuda deneyimi olan arkaşların yorumları benim için çok değerli...
0
conan
sanirim link www.extremeprogramming.org olacak. cunku .com sitesinde bir web hosting firmasi var :)
0
m1a2
XP inceleme listem de şu an. Tabii bunlar yoğun konseptler, içini doldurmak ancak çok pratik yapmakla oluyor. Arkadaşlar bu konudaki tecrübelerini, ilk intibalarını, `a ha!`larını paylaşırlarsa sevinirim. XP camiasından Ron Jefries diye bir adam var. Ruby`nin ana forum alanı olan ruby-talk`ta bu zevat fazlasıyla görülüyor. Özellikle unit-test`ler üzerinde çok duruyor. unit-test`i gerçeklemek nesne yönelimli dillerde çok daha kolay. Ruby`de bu şekilde gerçeklenmiş bir unit test framework var: RubyUnit. Ruby-talk`ta geçen ay bu konuyla ilgili bir örnek okumuştum. Şuraya da kaydetmişim. Örnek Java`da olmamakla beraber mantığı anlamak açısından link`ini vereyim, faydası olur belki. Hatırladığım kadarıyla -bir yerlerde görmüştüm- Java`da da böyle bir unit-test var. Dur bakayım bi aratayım... Hah, buldum işte. XP üzerinde şöyle bir kavramsal gezinti yapmak isterseniz bu link`ten iyisini bilmiyorum :) Biraz da şu belki.
0
conan
ok omniheurist`in degindiklerine hemen bir ekleme yapayim. Ben de applet derlerken browserlararasi uyusmazliga rastladim. 1.4.0 ile derlenen appletim Netscape`de sorun cikariyordu, tekrardan 1.3.1`e donup onunla tekrardan derleyince sorun ortadan kalkti. Sanirim Netscape icin yeni JRE kurmamistim, ama onemli olan herkeslerde calisabilmesiydi. Dolayisiyla simdilik ilk denemem basarisiz oldu hehe ;)
0
elrond
1.4.5.6.3.41 versyonunu bekleyelim, daha stabil olacakmış.


Vurdum kaçarım, bulamazsınız izimi :-))
0
anonim
Biraz troll gibi ama, uzatmadan edemeyecegim. JVM'de stabilite sorunuyla karsilasan oldu mu? hangi kosullarda?
0
SHiBuMi
Stabilite değil ama uyumluluk problemi ile karşılaştım, örneğin paragaranti.com da 1.4.0 ile çakılıyor, ama 1.4.0 yüzünden mi tamamen onu bilmiyorum. Bunun haricinde birkaç sitede daha problem çıktı, ama openoffice de herhangi bir problem yaşamadım (şimdilik).
0
FZ
Burada eXtreme Programming metodolojisinden bahsedildiğini gördüm ya, ölsem de gam yemem! fazlamesai.net farkı ve seviyesi bir kez daha ortaya çıktı!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden frameworklerden nefret ediyorum!

anonim

Bir baharat rafı yapmak için tahta, biraz çivi, çekiç, testere vb. birkaç alet mi edinmeliyim, yoksa "yüksek kaliteli", "endüstriyel üretim" bir baharat rafı için bir "general-purpose tool-building factory factory factory"ye mi ihtiyacım var?

Frameworkler, libraryler, middleware platformlar üzerine eğlencelibir yazı : Why I Hate Frameworks

OS X ile Windows XP Yarışıyor

Soulblighter

www.XvsXP.com adresinde OS X ile Windows XP'nin karşılaştırılması yapılıyor. Karşılaştırmanın ayrıntıları ve verilen puanlar bir tabloda belirtilmiş.

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

Göz hareketleri ile yazı yazmak

anonim

Ingilterede geliştirilen bir GPL projeden bahsetmek istiyorum, Dasher yazılımı göz hareketlerinizi takip ederek yazı yazmanıza olanak veriyor, demo'larını izledim gerçekten çok güzel, eylül ayı içinde 3.0 versiyonu çıkacak olan yazılımın, 1.6.8 versiyonunu ücretsiz olarak internet sitelerinden download edebilirsiniz. Adres:www.inference.phy.cam.ac.uk

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.