Java(TM) 2 SDK, Standard Edition sürüm 1.4.0 çıktı

0
conan
En son Ocak sonunda Release Candidate (Sürüm adayı?) haberini gördüğüm J2SE`nin son sürümü olan 1.4.0 çıkmış. (Ya sessiz sedasız çıktı ya da sağırım :) Çıkış bildirisini buradan, dökümanlara buradan, yeni özelliklerine tam buradan, karar verdim indireceğim diyorsanız da buradan ulaşabilirsiniz. ;)

Windows sürümü yaklaşık 9MB, Linux RPM`i 21,2 MB, tar topu ise 21,8 MB. Bunların hepsi Runtime Environment (JRE). SDK indirmek istiyorsanız işler biraz daha kızışıyor. Windows versiyonu 37 MB, Linux RPM/tar topu yaklaşık 40 MB kadar. Bunların yanında da eğer döükman da isterim diyorsanız o da 32 MB.

Minik bir tavsiye. Eğer siz de benim gibi her an nerede Java`ya ihtiyaç duyacağınızı bilemeyenlerdenseniz tavsiyem bütün bunları indirip, açıp, bir CDye tıkmanız. Özellikle dökümanları bu şekilde yapabiliyorsanız çok yardımcı oluyor. Ben bunların yanına bir de forte`nin, J Builderin filan birer windows/unix sürümlerini ekliyorum ki hani geliştirme yaptığım makinada vi filan olmaz... aman diyeyim hehehehe :PPPP

Görüşler

0
omniheurist
haklısın RC den production release e geçiş sessiz sedeasız oldu(yaklaşık 1.5 ay önce!), hatta indirirken ben de acaba bu RC mi diye her tarafta RC ibaresi aramıştım :)
Java Toolbox hazırlamaktan bahsetmişken, IntelliJ ve CodeGuide editorlerini tavsiye etmeden geçemiyeceğim. Özellikle Xtreme Programming i benimseyenler için bir kere kullandıktan sonra vazgeçilmez hale geliyor bu editorler.

J2SDK1.4 te yaşadığım bir sorun, Swing tabanlı uygulamaların Linux altında (XFree 4) çok yavaş çalışması. Bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
0
SHiBuMi
İlgimi çekti, Xtreme ile neler yaptınız şimdiye kadar?
0
omniheurist
sanırım genel çoğunluk gibi ben de şimdilik gerçek bir projede XP''yi deneme aşamasına gelmedim. Fakat okulda verilen bir projede(generic client server architecture) XP''yi kullandık. Hernekadar XP''nin tüm prensiplerini hakkıyla uygulayamasak da şu prinsiplerin çok işimize yaradığını söyleyebilirim:

- Write test before you write code
- Release early & release often
- Continuous integration
- Write simplest system that satisfies requirements
- Refactor

Denemediğimiz ilkelerin başında pair programming geliyor. Bu konularla ilgilenen arkadaşlara www.extremeprogramming.com sitesini tavsiye ediyorum.

Yukarıda saydığım prensiplere uyarak geliştirdiğimiz sistemin daha öncekilere kıyasla çok daha çabuk geliştirildiğini ve sağlam olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim.

Bundan sonraki aşama XP''yi gerçek bir yazılım geliştirme projesinde kullanmak. Bu konuda deneyimi olan arkaşların yorumları benim için çok değerli...
0
conan
sanirim link www.extremeprogramming.org olacak. cunku .com sitesinde bir web hosting firmasi var :)
0
m1a2
XP inceleme listem de şu an. Tabii bunlar yoğun konseptler, içini doldurmak ancak çok pratik yapmakla oluyor. Arkadaşlar bu konudaki tecrübelerini, ilk intibalarını, `a ha!`larını paylaşırlarsa sevinirim. XP camiasından Ron Jefries diye bir adam var. Ruby`nin ana forum alanı olan ruby-talk`ta bu zevat fazlasıyla görülüyor. Özellikle unit-test`ler üzerinde çok duruyor. unit-test`i gerçeklemek nesne yönelimli dillerde çok daha kolay. Ruby`de bu şekilde gerçeklenmiş bir unit test framework var: RubyUnit. Ruby-talk`ta geçen ay bu konuyla ilgili bir örnek okumuştum. Şuraya da kaydetmişim. Örnek Java`da olmamakla beraber mantığı anlamak açısından link`ini vereyim, faydası olur belki. Hatırladığım kadarıyla -bir yerlerde görmüştüm- Java`da da böyle bir unit-test var. Dur bakayım bi aratayım... Hah, buldum işte. XP üzerinde şöyle bir kavramsal gezinti yapmak isterseniz bu link`ten iyisini bilmiyorum :) Biraz da şu belki.
0
conan
ok omniheurist`in degindiklerine hemen bir ekleme yapayim. Ben de applet derlerken browserlararasi uyusmazliga rastladim. 1.4.0 ile derlenen appletim Netscape`de sorun cikariyordu, tekrardan 1.3.1`e donup onunla tekrardan derleyince sorun ortadan kalkti. Sanirim Netscape icin yeni JRE kurmamistim, ama onemli olan herkeslerde calisabilmesiydi. Dolayisiyla simdilik ilk denemem basarisiz oldu hehe ;)
0
elrond
1.4.5.6.3.41 versyonunu bekleyelim, daha stabil olacakmış.


Vurdum kaçarım, bulamazsınız izimi :-))
0
anonim
Biraz troll gibi ama, uzatmadan edemeyecegim. JVM'de stabilite sorunuyla karsilasan oldu mu? hangi kosullarda?
0
SHiBuMi
Stabilite değil ama uyumluluk problemi ile karşılaştım, örneğin paragaranti.com da 1.4.0 ile çakılıyor, ama 1.4.0 yüzünden mi tamamen onu bilmiyorum. Bunun haricinde birkaç sitede daha problem çıktı, ama openoffice de herhangi bir problem yaşamadım (şimdilik).
0
FZ
Burada eXtreme Programming metodolojisinden bahsedildiğini gördüm ya, ölsem de gam yemem! fazlamesai.net farkı ve seviyesi bir kez daha ortaya çıktı!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dijital Resmi Belge Yönetim Sistemi: BelgeTurk

dilencikahin

Aranan dosyaların bulunamadığı evrak depoları ve tozlu arşivler tarihe karışıyor. Bunun yerine tıpkı arama motoru Google gibi tek tık'la yıllar öncesine ait her türlü yazılı evrak ve belgeye ulaşılabilecek bir sistem hazırlanıyor.

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu

anonim

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu 3-5 Eylül tarihlerinde Floransa'da başlıyor, Türk yazılımcıları da oralarda görmek isteriz, umarım katılan olur. Detaylı bilgi için: http://cristal.inria.fr/ICFP2001/prog-contest/
(Editörün notu: ICPF, International Conference on Functional Programming 2001 bünyesinde bir de programlama yarışması var.)

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

StarLogo programının yeni sürümü duyuruldu

ahmetozdemir

MIT Media Lab tarafından geliştirilen simulasyon dili StarLogonun son sürümü Preview 4.1 duyuruldu. Açıklamaya burdan ulaşabilirsiniz.

Lego MindStorms Uzaktan Kumanda Projesi

FZ

Lego MindStorms setlerinin en büyük dezavantajlarından biri, RCX'de bulunan hafızanın (32 KB) ileri düzey projeler geliştirmek için yetersiz olmasıdır. Bu sorunu önlemenin yolu ise RCX'de çalışması planlanan algoritmaların bilgisayarda çalıştırılıp, algoritmanın çıktısı olan motor, sensör hareketlerinin RCX`e gönderilmesidir.

Lego MindStorms Setlerinin bu amaç için kızıl ötesi donanımı ve LeJOS'un Lego Kulesi ile RCX arasında haberleşmeyi sağlayan APIleri mevcuttur fakat haberleşme için kızıl ötesinin kullanılıyor olması kısıtlayıcıdır çünkü kızıl ötesi haberleşmesi 1-2 metre mesafe ile sınırlı kalmakla beraber kızıl ötesi alıcı/verici ledlerinin birbirlerini görme zorunluluğu olmaktadır.