MuraveyWeb 0.2 CMS - Ruby on Rails ile içerik yönetimi...

0
anonim
CMS kelimesini görür görmez "Yine bir PHPNuke türevi mi?" diye düşünürek bu haberi okumayacak olanlarınız ciddi bir yanılgıya düşecekler.

Çünkü MuraveyWeb Ruby on Rails teknolojisi ile yazılan ve "Acı çektirmeden site yönetmeyi" vaadeden bir CMS. Üstelik bunu dizayn özgürlüğünüzü de kısıtlamadan yapıyor.
Acelesi olanlar buradan kullanıcı ve buradan da yönetim sayfasının (kulanıcı: admin şifre:admin ) demosuna erişebilir.

Ayırıca en son sürümün duyurusuna da bu sayfadan ulaşılabilir. Bu arada sürüm numarasının 0.2 olması sizi yanıltmasın program projenin ana sayfasında da görebileceğiniz gibi şu an "Production/Stable" düzeyinde. Oldukça detaylı bir dokümantasyona sahip olan CMS pek çok faydalı paketide içinde barındırıyor.

Örneğin dia2code-ruby Dia programı ile çizilmiş UML grafiklerinden Ruby kodu üretirken, PrettyException bu resimde de görülebileceği gibi sitenizdeki kodda oluşan veya oluşabilecek hataları görmenizi sağlıyor.

Daha detaylı özelliklere buradan erişebilirken, topluluk desteği için MurayWeb'in irc.freenode.net deki #MuraveyWeb kanalı veya RubyForge sitesindeki forumları kullanılabilir.

Görüşler

0
tongucyumruk
Birilerinin web programcılığı konusunda PHP'ye şöyle güzel bir alternatif sunmasının zamanı gelmişti artık. Üzülerek söylüyorum halihazırdaki web programlama için müsait bir ton araca rağmen ne yazık ki Python bu konuda biraz geride kaldı.

Ruby gibi Python'la bazı önemli benzerlikleri olan (programcıyı eğlendirmesi, fonksiyonel programlama izleri vs...) bir dilden web programlama konusunda bu kadar başarılı bir araç çıkmasından ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.
0
Nightwalker
Hmm... bu durumda şu [www.rubyonrails.com] resmi gördüğünüzde muhtemelen mutluluktan gözleriniz yaşaracak (bana oldu da :) ). Bu resmin daha uzun ve dataylı bir hikayesi yakında burada. Bizi izlemeye devam edin...
0
ZZombie
Ben sahsen gozlerim yasardi diyemiycem.
Bana daha cok evlat acisi gibi koydu bu resim.

Evet evet, feci acitti.
Bu kod mu be?
Cik cik cik...
Masallah
0
FZ
Java'nın "veciz" bir dil olduğunu zaten kim iddia ediyor ki? En kestirme göründüğü durumlarda bile bir hayli "ağır" bir sözdimi var, kodu uzatıyor, okumayı güçleştiriyor, vs.
0
osmanizbat
Cherrypy [www.cherrypy.org]'yi yabana atmayın. Özellikle 2. versiyonunda ciddi değişiklikler olmuş.
0
tongucyumruk
CherryPY web uygulamaları için güzel bir sistem. Ancak en azından bende kurulu olan 0.10 sürümü hayatta en sevmediğim şeye sahip. cpy dosyaları ile python yazım tarzı üzerinde kafalarına göre değişiklik yapmışlar ki bunu gördüğümden beri CherryPy'den soğudum diyebilirim. Gerçi Web sitesinde gördüğüm kadarıyla sanırım 2.0 sürümünde bu ortadan kalkmış fakat Debian Sarge'a girme şansı pek olmadığından bir süre daha kullanacağımı sanmıyorum.

Bir de Rails'in beni en çok çeken özelliği veritabanına bağlı olarak web arayüzünü otomatik olarak hazırlamasıydı. Gördüğüm kadarıyla CherryPy'de böyle bir özellikte yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

FZ

Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Wiki motoru Wikepage'in 2006.1 sürümü çıktı!

fox

Wikepage, bir Türk tarafından kodlanmakta olan 25Kb boyunda MySQL veritabanı gerektirmeyen, çokludilli, çoklusite destekli, şifre korumalı, dosya yükleme destekli, belkide FTP kullanmaniza gerek kalmadan site yapmanin en kolay yolu. "Ulusal" wikimiz olmasada (ulusallık bu sıralar çok tartışılınca dayanamadım) yine de bizi temsil eden bu ufak yazılıma bir bakın. Wikepage'e bu siteden ulaşabilirsiniz.

Emerge: Bir StarLogo Videosu

FZ

Animasyon konusunda uzmanlaşan James Mortensen'in, StarLogo kullanarak hazırlamış olduğu Emerge videosu, çok basit kurallara göre hareket eden etmenlerin (agent), çok etmenli sistemde (mutliagent system) ne tür düzenlere yol açtıklarını gösteriyor.

Müziklerle de zenginleştirilmiş bu videoda her kuralın önce ismi ardından da yol açtığı örüntü (pattern) canlı bir şekilde görüntüleniyor. Karmaşık sistemlerin, toplumsal örüntülerin, vb. fenomenlerin modellenmesi ile uğraşanların ve "hacker" amblemi olarak seçilmiş "Game of Life"ın başka şeylerle bağlantısını görmek isteyen meraklı "hacker"ların ilgisini çekebilecek bir video.

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.