MuraveyWeb 0.2 CMS - Ruby on Rails ile içerik yönetimi...

0
anonim
CMS kelimesini görür görmez "Yine bir PHPNuke türevi mi?" diye düşünürek bu haberi okumayacak olanlarınız ciddi bir yanılgıya düşecekler.

Çünkü MuraveyWeb Ruby on Rails teknolojisi ile yazılan ve "Acı çektirmeden site yönetmeyi" vaadeden bir CMS. Üstelik bunu dizayn özgürlüğünüzü de kısıtlamadan yapıyor.
Acelesi olanlar buradan kullanıcı ve buradan da yönetim sayfasının (kulanıcı: admin şifre:admin ) demosuna erişebilir.

Ayırıca en son sürümün duyurusuna da bu sayfadan ulaşılabilir. Bu arada sürüm numarasının 0.2 olması sizi yanıltmasın program projenin ana sayfasında da görebileceğiniz gibi şu an "Production/Stable" düzeyinde. Oldukça detaylı bir dokümantasyona sahip olan CMS pek çok faydalı paketide içinde barındırıyor.

Örneğin dia2code-ruby Dia programı ile çizilmiş UML grafiklerinden Ruby kodu üretirken, PrettyException bu resimde de görülebileceği gibi sitenizdeki kodda oluşan veya oluşabilecek hataları görmenizi sağlıyor.

Daha detaylı özelliklere buradan erişebilirken, topluluk desteği için MurayWeb'in irc.freenode.net deki #MuraveyWeb kanalı veya RubyForge sitesindeki forumları kullanılabilir.

Görüşler

0
tongucyumruk
Birilerinin web programcılığı konusunda PHP'ye şöyle güzel bir alternatif sunmasının zamanı gelmişti artık. Üzülerek söylüyorum halihazırdaki web programlama için müsait bir ton araca rağmen ne yazık ki Python bu konuda biraz geride kaldı.

Ruby gibi Python'la bazı önemli benzerlikleri olan (programcıyı eğlendirmesi, fonksiyonel programlama izleri vs...) bir dilden web programlama konusunda bu kadar başarılı bir araç çıkmasından ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.
0
Nightwalker
Hmm... bu durumda şu [www.rubyonrails.com] resmi gördüğünüzde muhtemelen mutluluktan gözleriniz yaşaracak (bana oldu da :) ). Bu resmin daha uzun ve dataylı bir hikayesi yakında burada. Bizi izlemeye devam edin...
0
ZZombie
Ben sahsen gozlerim yasardi diyemiycem.
Bana daha cok evlat acisi gibi koydu bu resim.

Evet evet, feci acitti.
Bu kod mu be?
Cik cik cik...
Masallah
0
FZ
Java'nın "veciz" bir dil olduğunu zaten kim iddia ediyor ki? En kestirme göründüğü durumlarda bile bir hayli "ağır" bir sözdimi var, kodu uzatıyor, okumayı güçleştiriyor, vs.
0
osmanizbat
Cherrypy [www.cherrypy.org]'yi yabana atmayın. Özellikle 2. versiyonunda ciddi değişiklikler olmuş.
0
tongucyumruk
CherryPY web uygulamaları için güzel bir sistem. Ancak en azından bende kurulu olan 0.10 sürümü hayatta en sevmediğim şeye sahip. cpy dosyaları ile python yazım tarzı üzerinde kafalarına göre değişiklik yapmışlar ki bunu gördüğümden beri CherryPy'den soğudum diyebilirim. Gerçi Web sitesinde gördüğüm kadarıyla sanırım 2.0 sürümünde bu ortadan kalkmış fakat Debian Sarge'a girme şansı pek olmadığından bir süre daha kullanacağımı sanmıyorum.

Bir de Rails'in beni en çok çeken özelliği veritabanına bağlı olarak web arayüzünü otomatik olarak hazırlamasıydı. Gördüğüm kadarıyla CherryPy'de böyle bir özellikte yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

anonim

OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Türkçe Inkspace Belgesi

talat

Inkspace hakkında genel bir bilgi veren Türkçe ilk belge yayınlandı. Belgede genel anlamda Inkspace kullanımı anlatılırken aynı zamanda bir tane İsvec bayrağı yapılıyor. Belgeye http://uyarer.com/blog sayfasından ulaşabilirsiniz

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

http://www.temizyazilim.org/

ieski

İnternet katlanarak artan büyüme hızıyla ve sağladığı özgürlükle büyük bir bilgi çöplüğüne dönüşüyor.

Bilinçsiz internet kullanıcıları ve art niyetli kullanıcıların yarattığı anarşi internet aracılığıyla coğrafyadan bağımsız olarak hepimizin hayatını olumsuz yönde etkiliyor.