MuraveyWeb 0.2 CMS - Ruby on Rails ile içerik yönetimi...

0
anonim
CMS kelimesini görür görmez "Yine bir PHPNuke türevi mi?" diye düşünürek bu haberi okumayacak olanlarınız ciddi bir yanılgıya düşecekler.

Çünkü MuraveyWeb Ruby on Rails teknolojisi ile yazılan ve "Acı çektirmeden site yönetmeyi" vaadeden bir CMS. Üstelik bunu dizayn özgürlüğünüzü de kısıtlamadan yapıyor.
Acelesi olanlar buradan kullanıcı ve buradan da yönetim sayfasının (kulanıcı: admin şifre:admin ) demosuna erişebilir.

Ayırıca en son sürümün duyurusuna da bu sayfadan ulaşılabilir. Bu arada sürüm numarasının 0.2 olması sizi yanıltmasın program projenin ana sayfasında da görebileceğiniz gibi şu an "Production/Stable" düzeyinde. Oldukça detaylı bir dokümantasyona sahip olan CMS pek çok faydalı paketide içinde barındırıyor.

Örneğin dia2code-ruby Dia programı ile çizilmiş UML grafiklerinden Ruby kodu üretirken, PrettyException bu resimde de görülebileceği gibi sitenizdeki kodda oluşan veya oluşabilecek hataları görmenizi sağlıyor.

Daha detaylı özelliklere buradan erişebilirken, topluluk desteği için MurayWeb'in irc.freenode.net deki #MuraveyWeb kanalı veya RubyForge sitesindeki forumları kullanılabilir.

Görüşler

0
tongucyumruk
Birilerinin web programcılığı konusunda PHP'ye şöyle güzel bir alternatif sunmasının zamanı gelmişti artık. Üzülerek söylüyorum halihazırdaki web programlama için müsait bir ton araca rağmen ne yazık ki Python bu konuda biraz geride kaldı.

Ruby gibi Python'la bazı önemli benzerlikleri olan (programcıyı eğlendirmesi, fonksiyonel programlama izleri vs...) bir dilden web programlama konusunda bu kadar başarılı bir araç çıkmasından ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.
0
Nightwalker
Hmm... bu durumda şu [www.rubyonrails.com] resmi gördüğünüzde muhtemelen mutluluktan gözleriniz yaşaracak (bana oldu da :) ). Bu resmin daha uzun ve dataylı bir hikayesi yakında burada. Bizi izlemeye devam edin...
0
ZZombie
Ben sahsen gozlerim yasardi diyemiycem.
Bana daha cok evlat acisi gibi koydu bu resim.

Evet evet, feci acitti.
Bu kod mu be?
Cik cik cik...
Masallah
0
FZ
Java'nın "veciz" bir dil olduğunu zaten kim iddia ediyor ki? En kestirme göründüğü durumlarda bile bir hayli "ağır" bir sözdimi var, kodu uzatıyor, okumayı güçleştiriyor, vs.
0
osmanizbat
Cherrypy [www.cherrypy.org]'yi yabana atmayın. Özellikle 2. versiyonunda ciddi değişiklikler olmuş.
0
tongucyumruk
CherryPY web uygulamaları için güzel bir sistem. Ancak en azından bende kurulu olan 0.10 sürümü hayatta en sevmediğim şeye sahip. cpy dosyaları ile python yazım tarzı üzerinde kafalarına göre değişiklik yapmışlar ki bunu gördüğümden beri CherryPy'den soğudum diyebilirim. Gerçi Web sitesinde gördüğüm kadarıyla sanırım 2.0 sürümünde bu ortadan kalkmış fakat Debian Sarge'a girme şansı pek olmadığından bir süre daha kullanacağımı sanmıyorum.

Bir de Rails'in beni en çok çeken özelliği veritabanına bağlı olarak web arayüzünü otomatik olarak hazırlamasıydı. Gördüğüm kadarıyla CherryPy'de böyle bir özellikte yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Code Jam 2004

mentat

Google Code Jam 2004 için kayıtlar açıldı. 15 Eylül'e kadar kayıtlar sürecek. Yarışma ve ödüller (hemen hemen) herkese açık, Java, C++, C# veya VB.NET kullanılabilen diller, keyifli bir deneyim olabilir gibi. Eleman bulmak için gayet akıllıca bir fikir.

Xynth'i GP32X'e Taşıdık

anhanguera

Selam,

Dün şu çok ses getiren GP32X'den bir tane de ben aldım. Evet güzel bir oyuncak, ama Sony PSP ile kıyaslanamayacak kadar da amatör ;)

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

Hızır Emacs: Her Nev'i Internet Yayın ve Yazı İşleri

FZ

cs-lisp üyelerinden Ahmet Usal, Emacs ile etkili JavaScript, CSS ve PHP kodlamaya yönelik deneyimlerini Emacs Web Geliştirme Ortamı Neler Sağlıyor? başlığı altında paylaşmaya başladı. Usal'ın MEWDE (My Emacs Web Development Enviroment Project) projesi de anlatılanların bir parçası olarak meraklılar tarafından kullanılmayı bekliyor.

IT uzmanlarının bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform

anonim

Stackoverflow ya da experts-exchange gibi yurtdışı kaynakların ülkemizdeki eksikliği genelde forumlarla doldurulmaya çalışılıyor. Ancak çok daha genel amaçlı hazırlanmış olan forum yazılımları ihtiyaca tam cevap veremiyor.

Uzmansorusu.com, puanlama sistemi kullanarak bilgisini diğerleri ile paylaşan üyeleri önplana çıkartarak ödüllendiriyor, sosyal ağlardan alıştığımız "kullanıcı grupları" ile aynı ilgi alanlarını paylaşan kişilerin birbileri ile irtibat halinde olmasına olanak sağlıyor, arşivleme ve detaylı filtreleme özellikleri ile kişiye özgü "bilgi veritabanı" tutmalarını sağlıyor.