MuraveyWeb 0.2 CMS - Ruby on Rails ile içerik yönetimi...

0
anonim
CMS kelimesini görür görmez "Yine bir PHPNuke türevi mi?" diye düşünürek bu haberi okumayacak olanlarınız ciddi bir yanılgıya düşecekler.

Çünkü MuraveyWeb Ruby on Rails teknolojisi ile yazılan ve "Acı çektirmeden site yönetmeyi" vaadeden bir CMS. Üstelik bunu dizayn özgürlüğünüzü de kısıtlamadan yapıyor.
Acelesi olanlar buradan kullanıcı ve buradan da yönetim sayfasının (kulanıcı: admin şifre:admin ) demosuna erişebilir.

Ayırıca en son sürümün duyurusuna da bu sayfadan ulaşılabilir. Bu arada sürüm numarasının 0.2 olması sizi yanıltmasın program projenin ana sayfasında da görebileceğiniz gibi şu an "Production/Stable" düzeyinde. Oldukça detaylı bir dokümantasyona sahip olan CMS pek çok faydalı paketide içinde barındırıyor.

Örneğin dia2code-ruby Dia programı ile çizilmiş UML grafiklerinden Ruby kodu üretirken, PrettyException bu resimde de görülebileceği gibi sitenizdeki kodda oluşan veya oluşabilecek hataları görmenizi sağlıyor.

Daha detaylı özelliklere buradan erişebilirken, topluluk desteği için MurayWeb'in irc.freenode.net deki #MuraveyWeb kanalı veya RubyForge sitesindeki forumları kullanılabilir.

Görüşler

0
tongucyumruk
Birilerinin web programcılığı konusunda PHP'ye şöyle güzel bir alternatif sunmasının zamanı gelmişti artık. Üzülerek söylüyorum halihazırdaki web programlama için müsait bir ton araca rağmen ne yazık ki Python bu konuda biraz geride kaldı.

Ruby gibi Python'la bazı önemli benzerlikleri olan (programcıyı eğlendirmesi, fonksiyonel programlama izleri vs...) bir dilden web programlama konusunda bu kadar başarılı bir araç çıkmasından ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.
0
Nightwalker
Hmm... bu durumda şu [www.rubyonrails.com] resmi gördüğünüzde muhtemelen mutluluktan gözleriniz yaşaracak (bana oldu da :) ). Bu resmin daha uzun ve dataylı bir hikayesi yakında burada. Bizi izlemeye devam edin...
0
ZZombie
Ben sahsen gozlerim yasardi diyemiycem.
Bana daha cok evlat acisi gibi koydu bu resim.

Evet evet, feci acitti.
Bu kod mu be?
Cik cik cik...
Masallah
0
FZ
Java'nın "veciz" bir dil olduğunu zaten kim iddia ediyor ki? En kestirme göründüğü durumlarda bile bir hayli "ağır" bir sözdimi var, kodu uzatıyor, okumayı güçleştiriyor, vs.
0
osmanizbat
Cherrypy [www.cherrypy.org]'yi yabana atmayın. Özellikle 2. versiyonunda ciddi değişiklikler olmuş.
0
tongucyumruk
CherryPY web uygulamaları için güzel bir sistem. Ancak en azından bende kurulu olan 0.10 sürümü hayatta en sevmediğim şeye sahip. cpy dosyaları ile python yazım tarzı üzerinde kafalarına göre değişiklik yapmışlar ki bunu gördüğümden beri CherryPy'den soğudum diyebilirim. Gerçi Web sitesinde gördüğüm kadarıyla sanırım 2.0 sürümünde bu ortadan kalkmış fakat Debian Sarge'a girme şansı pek olmadığından bir süre daha kullanacağımı sanmıyorum.

Bir de Rails'in beni en çok çeken özelliği veritabanına bağlı olarak web arayüzünü otomatik olarak hazırlamasıydı. Gördüğüm kadarıyla CherryPy'de böyle bir özellikte yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

SPAM savaşları - SPAM tarama

cayfer

Kendi gözlemlerimize ve çeşitli kaynaklara göre e-posta trafiğinin yarısından fazlasını SPAM mesajlar oluşturuyor. Buna katlanmak gittikçe zorlaşıyor. SPAM ile savaşta çok çeşitli yöntemler kullanılıyor. İşte size bir yöntem daha...

Sistem yöneticileri için Açık Kodlu Hesap Yöneticisi

hakankucuk

Sistem yöneticilerinin çoğunun problemidir; yüzlerce kullanıcıya ait kullanıcı adlarını yada şifrelerini bir yerlerde depolamak. Ve bu depodan istenildiği anda istenilen hesaba ait kaydı bulmak. Hatta tüm şirketin (şubeler dahil) kullandığı server, router, switch, network yazıcı vb. cihazların şifrelerini kayıt altına almak. Bu program tüm bu problemlere çözüm olabiliyor.

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.