Beta olmak ya da olmamak

0
redogre
Ya da bir projeyi Beta olarak yayınlarken yapılmaması gerekenler.

Malum Fm wars büyük bir gazla yayına başladı ama birçok hata yüzünden haftalardır oynayan yok. Ben kısaca yaptığım hataları sıralayacağım, eksik gördüklerinizi eklersek şahane bir "Ne yapmalı ne yapmamalı" olabilir...

1- İnsanlar görmek ister, gelecekte ne kadar "cool" özelliklere sahip olacak bir projeniz olması bu özellikler gözükmüyorsa ancak insanların ilgisini kısa bir süre çekebilir.

2-Güvenlik herşeyden önemlidir. Nasıl olsa iki güne hallederim diye yayınladığınız beta 24 saat içinde kırıldıktan sonra kullandığınız sistem/alt yapı/dilin bu güvenliği %100 sağlayamadığını öğrenirseniz kilitlenip kalabilirsiniz.

3-Her seferinde küçük güncellemeler başta ilgi çekici olabilir ama bir yerden sonra kullanıcı "yeni" şeyler görmek ister.

4-Daha tam sürümü yayınlamadan kullanıcıları sıkarsanız sonuçta gerçekten büyük bir şey yapmanız gerekir.

5-Bence sonuncusu ve en önemlisi, bütün bu şartlar kullanıcıları bezdirirken, sonunda sizi de bezdirip projeden soğutursaaa... İşte o zaman vay halinize.

Not: Ben fmwars dan sıkılmadım, gerçekten büyük değişiklikler yapmayı planlıyorum, sadece iş yoğunluğu, ve programın daha kararlı olması için baştan yazmaya başlamamdan dolayı bir durgunluk içinde.

Görüşler

0
yilmaz
oyunun ne kadar kaliteli kodlandığı veya ne kadar güvenli olduğundan ziyade oyunun oynanışı ve sunuluşu önemli. mesela oyunun hangi tuşlarla oynandığı yada hangi versiyonu olduğu direk karşımıza çıkmamalı zaten boyle bir oyunun joystickle oynanmayacağı ortada. bir buton koyarsınız isteyen butona tıklar nası oynanacağını öğrenir. bunun yerine ilgi çeken bir resim koyarsınız. mesela uzay gemisimidir nedir o şey onun önden görünümü, belki içinde kafayı sıyırmış bi rpenguen. oyundaki kahramanın biz olmadığını hissetmedikten sonra pek de oynamak istemez kimse.
0
redogre
ASlında benim amacım oyun bazlı değil program bazlı bir yazıydı. Konu oyun olunca birçok farklı parametre giriyor işin içine..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Python 2.3 çıktı

tongucyumruk

Python'un birçok yenilik içeren 2.3 sürümü çıktı. Özellikle "iteration" konusundaki yeniliklerin göze çarptığı yeni sürümdeki değişikliklerden bazıları şöyle:
  • Kaynak kodu dosyalarında karakter seti belirtilebiliyor
  • Evrensel yeni satır karakteri desteği eklendi
  • Zip dosyalarından modül alabilme yeteneği
  • Windows sistemlerde Unicode dosya isimlerine erişim
  • Jeneratör desteği
  • Gerçek bir boolean veri tipi
  • enumerate() ve sum() fonksiyonları

Photoshop Arayüzlü GIMP

ebola

Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.

Skype'ye rakip: Gizmo Projesi

Soulblighter

40 milyon kişi tarafından kullanılan Skype'ye ciddi bir rakip geliyor: Gizmo Projesi.

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.

Musonya Translator

muratdicle

Geçtiğimiz günlerde Google'ın Türkçe çeviri hizmetinin devreye girmesiyle artık bizimde bu servisten sonuna kadar faydalanmamız gerektiğini düşündük. Ve "Musonya Translator" adında yeni ve ücretsiz bir ürün geliştirdik.