Beta olmak ya da olmamak

0
redogre
Ya da bir projeyi Beta olarak yayınlarken yapılmaması gerekenler.

Malum Fm wars büyük bir gazla yayına başladı ama birçok hata yüzünden haftalardır oynayan yok. Ben kısaca yaptığım hataları sıralayacağım, eksik gördüklerinizi eklersek şahane bir "Ne yapmalı ne yapmamalı" olabilir...

1- İnsanlar görmek ister, gelecekte ne kadar "cool" özelliklere sahip olacak bir projeniz olması bu özellikler gözükmüyorsa ancak insanların ilgisini kısa bir süre çekebilir.

2-Güvenlik herşeyden önemlidir. Nasıl olsa iki güne hallederim diye yayınladığınız beta 24 saat içinde kırıldıktan sonra kullandığınız sistem/alt yapı/dilin bu güvenliği %100 sağlayamadığını öğrenirseniz kilitlenip kalabilirsiniz.

3-Her seferinde küçük güncellemeler başta ilgi çekici olabilir ama bir yerden sonra kullanıcı "yeni" şeyler görmek ister.

4-Daha tam sürümü yayınlamadan kullanıcıları sıkarsanız sonuçta gerçekten büyük bir şey yapmanız gerekir.

5-Bence sonuncusu ve en önemlisi, bütün bu şartlar kullanıcıları bezdirirken, sonunda sizi de bezdirip projeden soğutursaaa... İşte o zaman vay halinize.

Not: Ben fmwars dan sıkılmadım, gerçekten büyük değişiklikler yapmayı planlıyorum, sadece iş yoğunluğu, ve programın daha kararlı olması için baştan yazmaya başlamamdan dolayı bir durgunluk içinde.

Görüşler

0
yilmaz
oyunun ne kadar kaliteli kodlandığı veya ne kadar güvenli olduğundan ziyade oyunun oynanışı ve sunuluşu önemli. mesela oyunun hangi tuşlarla oynandığı yada hangi versiyonu olduğu direk karşımıza çıkmamalı zaten boyle bir oyunun joystickle oynanmayacağı ortada. bir buton koyarsınız isteyen butona tıklar nası oynanacağını öğrenir. bunun yerine ilgi çeken bir resim koyarsınız. mesela uzay gemisimidir nedir o şey onun önden görünümü, belki içinde kafayı sıyırmış bi rpenguen. oyundaki kahramanın biz olmadığını hissetmedikten sonra pek de oynamak istemez kimse.
0
redogre
ASlında benim amacım oyun bazlı değil program bazlı bir yazıydı. Konu oyun olunca birçok farklı parametre giriyor işin içine..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.

DeepBlue, IBM ve GO

redial

... “Ne istiyorsanız kullanın. 250 paralel işlemci yetmezse 500 tanesini kullanın, o da yetmediyse bin tane. Eğer o da yetmiyorsa benim `laptop´ıma ve oğlumun `PlayStation´ına el koyabilirsiniz. İşe yarayacak her insanı işe alın, eğer tanrı Zeus size fikir verecekse Yunanların ne dediğini umursamadan ben gidip onu Olimpos’tan sizin için getiririm ama bir büyük GO ustasını yenin yoksa...”

Tamamı için...

Editörün Notu: Mükemmel bir yazı, yazarın eline ve ruhuna sağlık.

NVU - web tasarım aracı

anonim

Artık Linux için de Frontpage ve Dreamwever gibi WYSIWYG web sitesi hazırlamayı sağlayan bir program var. Kahramanımızın adı NVU.
Her ne kadar henüz download aşamasına bile gelememiş olsa da GPL olması açısından önemli bir adım.

Not: Ben yine de Quanta'yı öneririm. :)

Patoloji Bilgi Sistemi.. Geliştiricisi bir Türk.. veee GPL!

ykarslioglu

Türkiye'de görenlerin koltuklarını kabartan çalışmalar yapılıyor. PATHOS-WEB FREE adlı Anatomik Patoloji ve Sitoloji Bilgi sistemi tamamen patoloji uzmanlarının ihtiyaçları düşünülerek tasarlanmış bir sistem. Mart 2005 tarihinden itibaren SourceForge'da açık kaynak kodlu, GPL lisanslı bir proje olarak Türkçe ve İngilizce versiyonları ile Patoloji Bölümlerinin hizmetine sunuldu. Yazılım, Türkiye'de, aralarında büyük üniversite hastanelerinin de bulunduğu 20'den fazla merkezde, yıllardır büyük bir başarı ile ve güvenle kullanılıyor.

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).