Beta olmak ya da olmamak

0
redogre
Ya da bir projeyi Beta olarak yayınlarken yapılmaması gerekenler.

Malum Fm wars büyük bir gazla yayına başladı ama birçok hata yüzünden haftalardır oynayan yok. Ben kısaca yaptığım hataları sıralayacağım, eksik gördüklerinizi eklersek şahane bir "Ne yapmalı ne yapmamalı" olabilir...

1- İnsanlar görmek ister, gelecekte ne kadar "cool" özelliklere sahip olacak bir projeniz olması bu özellikler gözükmüyorsa ancak insanların ilgisini kısa bir süre çekebilir.

2-Güvenlik herşeyden önemlidir. Nasıl olsa iki güne hallederim diye yayınladığınız beta 24 saat içinde kırıldıktan sonra kullandığınız sistem/alt yapı/dilin bu güvenliği %100 sağlayamadığını öğrenirseniz kilitlenip kalabilirsiniz.

3-Her seferinde küçük güncellemeler başta ilgi çekici olabilir ama bir yerden sonra kullanıcı "yeni" şeyler görmek ister.

4-Daha tam sürümü yayınlamadan kullanıcıları sıkarsanız sonuçta gerçekten büyük bir şey yapmanız gerekir.

5-Bence sonuncusu ve en önemlisi, bütün bu şartlar kullanıcıları bezdirirken, sonunda sizi de bezdirip projeden soğutursaaa... İşte o zaman vay halinize.

Not: Ben fmwars dan sıkılmadım, gerçekten büyük değişiklikler yapmayı planlıyorum, sadece iş yoğunluğu, ve programın daha kararlı olması için baştan yazmaya başlamamdan dolayı bir durgunluk içinde.

Görüşler

0
yilmaz
oyunun ne kadar kaliteli kodlandığı veya ne kadar güvenli olduğundan ziyade oyunun oynanışı ve sunuluşu önemli. mesela oyunun hangi tuşlarla oynandığı yada hangi versiyonu olduğu direk karşımıza çıkmamalı zaten boyle bir oyunun joystickle oynanmayacağı ortada. bir buton koyarsınız isteyen butona tıklar nası oynanacağını öğrenir. bunun yerine ilgi çeken bir resim koyarsınız. mesela uzay gemisimidir nedir o şey onun önden görünümü, belki içinde kafayı sıyırmış bi rpenguen. oyundaki kahramanın biz olmadığını hissetmedikten sonra pek de oynamak istemez kimse.
0
redogre
ASlında benim amacım oyun bazlı değil program bazlı bir yazıydı. Konu oyun olunca birçok farklı parametre giriyor işin içine..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Trillian Astra

ercumend

Kullanıcılarının kendisininden vazgeçemediği Trillian uzun bir aradan sonra yeni sürümü Trillian Astra'nın alpha testlerine başladı. Arayüzü yenilenmiş Trillian Astra'nın performans ve kaynak tüketiminde de önemli iyileştirilmeler var. Ayrıca Trillian'ı cebinde taşımak veya herhangi bir yerden hesabına ulaşmak isteyen kullanıcılarda unutulmayarak bir web arayüzü düşünülmüş.

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

butch

Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.

Bilişsel Bilim ve YazBoz: Kelimeler Ağlar Anlamlar (yahut Hadoop ve Lucene)

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Bilişsel Bilim bölümünden arkadaşım Hakan Ünlü'nün bugün yolladığı bir e-postayı paylaşmak istiyorum: "Merhaba Son günlerde Yazboz sitesi çok ilgimi çekiyor. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm için burada duyurmak istedim: http://www.yazboz.com

Site aslında bir serbest çağrışım oyunu. Size bir kelime veriyor ve bunula ilgili aklınıza gelen ilk kelimeyi yazmanızı istiyor. Bunun sonunda tüm oyuncular tarafından girilen kelimeleri 'connectionist' bir yaklaşımla bağlıyor. Sonuçları da görsel olarak izlemek mümkün.

Programlama Dilleri

tongucyumruk

Programlama dilleri, hergün onları kullanıyoruz. Çalışmadığı zaman kötü dil oluyorlar, çalışınca biz yetenekli programcılar oluyoruz. Buna rağmen hepsi de sessiz sakin işini yapıyor. Peki ya bu kadar sessiz, sakin olmasalardı, dile gelselerdi ne olurdu diye düşünenler için Cem Yılmaz'ın deyişiyle burada düşünülmüşü var.

POV-Ray Tanıtımı

FZ

Amiga zamanlarından bu yana, bilgisayar destekli modelleme alanında birçok programlar geldi geçti. Imagine'dı, Lighwave'di, Real 3D'di, 3D Max'di, Blender'dı derken bu alanda birbiri ile kapışan oldukça fazla program var. Fakat bunlardan bir tanesi, gerek arkasındaki düşünce, gerekse başarıları ile diğerlerinden çok daha farklı bir yerde.

Bayanlar baylar, karşınızda Pov Ray