OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

0
anonim
OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Görüşler

0
conan
Bence asagidaki cumle OpenBSD`nin yayginlasmasina (Linux kadar yayginlasmasina diyelim) oldukca buyuk bir engel.

3.1.2 - Does OpenBSD provide an ISO image available for download? You can`t. The official OpenBSD CD-ROM layout is copyright Theo de Raadt, as an incentive for people to buy the CD set. Note that only the layout is copyrighted, OpenBSD itself is free. Nothing precludes someone else to just grab OpenBSD and make their own CD.

0
anonim
bencede
ayrica cogu openbsd kullanan bu kurali bilmiyordur bile!
0
Max
Bu konuda haklisin Linux kadar yayginlasamiyor. Ama ulkemize baktigimiz da yayginlasan Linux surumlerinin guvenliklerine ve kullanim alanina gore aslinda zaten ulkemiz de yayginlasmamasi normal, yurtdisinda ise bu daha farkli adamlar guvenlige onem veriyor ve lisans konusunda olsun diger telif konularinda olsun daha hassas davraniyorlar. Ulkemiz de aliyorsun Mandrake veya RedHat kuruyorsun artik benimde Linux um var bende saglamim netde bende bir hacker olma yolunda ilerliyorum derken biri cikiyor cakiyor Linux una tcpstack flood ve lack dan gidiyorsun netden , tamam makinan resetlenmiyor ama net den ucuyorsun :)) ama bu bir FreeBSD veya OpenBSD de olmuyor (NetBSD deneyemedim) belki konunun disina cikacam ama, Mandrake kuran biri inanin OpenBSD yada FreeBSD kurulumunda harbiden cok cok zorlanir feci halde dimi Sundance (biz bunlari yasadikda :) )
0
anonim
Valla bilemiycem ;) şu flood dediğin naneyi bir yolla bakalım, Linux`dan linuxa fark varmıymış, benim 2.4.14 kernel de yiyor mu acaba bu naneyi, tabi 2.2.x firewall'dan gectikten sonra ;)
0
anonim
bunu bende istiyorum (flood nanesinden bir tutam =)
bir de su mdk olayina katiliyorum
artik linux kurmak windows kurmaktan kat kat daha kolay
tamam windowslasmiyoruz ama ondan da esinlenmiyoruz degil
ben sahsen herkesin linux kullanmasini istemem
toplumda windowsda karsisina mavi ekran cikinca ne yapacagini bilemeyen ama hayati kafelerde cs vs oynamak ile gecen kisilerde linux kurabiliyor
bu bana cok buyuk bir haksizlikmiscasina geliyor
ama buda bir gercek bsd icin x linuxda oldugu kadar gelismis degil
yani masaustunde linuxu tercih ederim....
0
Max
OpenBSD ve Freebsd de masa ustunun Linux dan bir farki yok, baktigin zaman hic bir farki yok Linux saniyorsun ama BSD :)
0
Max
bu kernel ile alakali degil, Linux un tum cekirdeklerinde oluyor cunki bu tcpstack ile alakali eger firewall un de linux uzerinde ise yer, Freebsd lerde yememesi icin openbsd tcpstack i ni kuruyorsun linux da da onu kurabilirsen bisi olmaz bi ara adresini veririm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

Quantum bilgisayarlar için programlama dili...

lalapoo

Bilim Teknik ya da herhangi bir bilgisayar dergisinde mutlaka quantum bilgisayarlarla ilgili bir yazı okumuş bir fikir sahibi olmuşuzdur.

Mesela bit kavramı yerine Qubitlerin kullanıldığı,şimdiki bilgisayarlardan 1,000,000,000 kez daha hızlı olacağı, çok daha az enerji harcayacağı ve bunun gibi daha birçok şey.Ama bütün bu bilgiler havada duruyor ve quantum bilgisayar kavramı bizim için soyut olmaktan öteye geçemiyor.Bu yetmezmiş gibi şu sıralarda quantum bilgisayarlar için bir de programlama dili geliştiriliyor.

Quantum Computation Language

Gmail´i Genel Depolama Alanı Olarak Kullanın!

FZ

GmailFS size Gmail hesabınız için ayrılmış Gmail disk alanını "mount" etmenizi sağlayıp sonra da bunu genel bir disk alanı gibi kullanmanıza izin veren bir tür sanal dosya sistemi sunar. GmailFS bir Python uygulaması olup FUSE isimli altyapıdan ve libgmail fonksiyon kitaplığından faydalanmaktadır.

GmailFS, "read", "write", "open", "close", "stat", "symlink", "link", "unlink", "truncate" ve "rename" gibi işlemleri destekler. Bu da şu demektir, Gmail hesabınız için size ayrılmış uzaktaki disk alanı sanki kendi makinanızdaymışçasına ve sanki normal bir disk alanı gibiymişçesine " cp", "ls", "mv", "rm", "ln", "grep", vb. komutları çalıştırabilirsiniz.

Meraklısı GmailFS ana sitesine bakabilir.

Bu yazılıma dikkatimi çeken Can Burak Çilingiroğlu'na teşekkürler.

Garip Bir Hata Mesajı

PCW

Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

Zemberek Web Hizmeti

FZ

Zemberek Türkçe NLP projesi artık web tabanlı olarak da hizmet veriyor.

Zemberek e-postasındaki son e-postalardan birine göre Zemberek işlevselliğine artık http://pisi.uludag.org.tr:8080/zemberek_web/ adresinden erişmek mümkün. Yazılanlara göre "işin aslı tüm proje sadece zemberek.jar, bir tane sınıf ve iki jsp dosyasından oluşuyor" (bu son cümleyi o sayfadaki Ascii->Tr işlevselliği ile halletim! ;)

Zemberek ve Uludağ ekibine teşekkür eder, söz konusu sayfanın en kısa sürede daha da işlevsel hale gelmesini temenni ederiz.