OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

0
anonim
OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Görüşler

0
conan
Bence asagidaki cumle OpenBSD`nin yayginlasmasina (Linux kadar yayginlasmasina diyelim) oldukca buyuk bir engel.

3.1.2 - Does OpenBSD provide an ISO image available for download? You can`t. The official OpenBSD CD-ROM layout is copyright Theo de Raadt, as an incentive for people to buy the CD set. Note that only the layout is copyrighted, OpenBSD itself is free. Nothing precludes someone else to just grab OpenBSD and make their own CD.

0
anonim
bencede
ayrica cogu openbsd kullanan bu kurali bilmiyordur bile!
0
Max
Bu konuda haklisin Linux kadar yayginlasamiyor. Ama ulkemize baktigimiz da yayginlasan Linux surumlerinin guvenliklerine ve kullanim alanina gore aslinda zaten ulkemiz de yayginlasmamasi normal, yurtdisinda ise bu daha farkli adamlar guvenlige onem veriyor ve lisans konusunda olsun diger telif konularinda olsun daha hassas davraniyorlar. Ulkemiz de aliyorsun Mandrake veya RedHat kuruyorsun artik benimde Linux um var bende saglamim netde bende bir hacker olma yolunda ilerliyorum derken biri cikiyor cakiyor Linux una tcpstack flood ve lack dan gidiyorsun netden , tamam makinan resetlenmiyor ama net den ucuyorsun :)) ama bu bir FreeBSD veya OpenBSD de olmuyor (NetBSD deneyemedim) belki konunun disina cikacam ama, Mandrake kuran biri inanin OpenBSD yada FreeBSD kurulumunda harbiden cok cok zorlanir feci halde dimi Sundance (biz bunlari yasadikda :) )
0
anonim
Valla bilemiycem ;) şu flood dediğin naneyi bir yolla bakalım, Linux`dan linuxa fark varmıymış, benim 2.4.14 kernel de yiyor mu acaba bu naneyi, tabi 2.2.x firewall'dan gectikten sonra ;)
0
anonim
bunu bende istiyorum (flood nanesinden bir tutam =)
bir de su mdk olayina katiliyorum
artik linux kurmak windows kurmaktan kat kat daha kolay
tamam windowslasmiyoruz ama ondan da esinlenmiyoruz degil
ben sahsen herkesin linux kullanmasini istemem
toplumda windowsda karsisina mavi ekran cikinca ne yapacagini bilemeyen ama hayati kafelerde cs vs oynamak ile gecen kisilerde linux kurabiliyor
bu bana cok buyuk bir haksizlikmiscasina geliyor
ama buda bir gercek bsd icin x linuxda oldugu kadar gelismis degil
yani masaustunde linuxu tercih ederim....
0
Max
OpenBSD ve Freebsd de masa ustunun Linux dan bir farki yok, baktigin zaman hic bir farki yok Linux saniyorsun ama BSD :)
0
Max
bu kernel ile alakali degil, Linux un tum cekirdeklerinde oluyor cunki bu tcpstack ile alakali eger firewall un de linux uzerinde ise yer, Freebsd lerde yememesi icin openbsd tcpstack i ni kuruyorsun linux da da onu kurabilirsen bisi olmaz bi ara adresini veririm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.

İşte geleceğin bilgisayarının arayüzü

nehuse

Sun'ın bilgisayar masaüstü ortamı kavramında devrim yaratacak bu yeniliği henüz geliştirme aşamasında.

Bu yeni kavram, iki boyutlu olarak kullandığımız masaüstünün yerine, üç boyutlu, içinde dolaşabildiğimiz, simgelerimizi, pencerelerimizi, nesnelerimizi yerleştirebildiğimiz sanal bir ortam sunuyor.

"Looking Glass" adı verilen bu projenin yalnız Linux sistemler üzerinde çalışan prototipi mevcut. 2004 yılı ortalarında ilk beta sürümün çıkması planlanıyor.

Sun LGP sayfası:
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/index.html

Basın toplantısının videosu: (quickTime)
http://webcast-east.sun.com/archives/GSN-1312/GSN-1312_forjds.mov

NumSum , Web Tabanlı Hesap Tablosu

anonim

Tamam excel yada open office calc kadar yetenekli değil ama ufak tefek hesap tabloları hazırlamak ve arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız numsum işinize yarayabilir.

Örnek bir sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

GNU/Linux Üzerinde Cinelerra Profesyonel Video Düzenleme

FZ

Mac ustaları Final Cut Pro, Windows çılgınları Adobe Premiere kullanırken elbet GNU/Linux´a gönül veren videocuların da eli boş durmadı. 1996 yılında ilk kez kamuoyuna sunulan Cinerella halen geliştirilmeye olanca hızı ile devam ediyor. Yazılımın profesyonel özelliklerinin arasında gerçek zamanlı görsel etkiler, FireWire G/Ç, render-farm, HDTV, OggVorbis desteği, vs. bulunuyor.

GNU/Linux´un ortaya çıkışından önceki karanlık çağlarda bu tür bir yazılım ve donanım sistemi için 100.000$ civarı bir parayı gözden çıkarmanız gerekirdi. Oysa projenin anonim programcılarından Jack Crossfire takma isimli yazılımcıya göre artık bu kadar harcama yapmanıza gerek yok.

Bu usta programcı ile yapılan bir röportajın da yer aldığı O´Reilly makalesinde belki de en ilginç kısım yazının başında Jack Crossfire´ın kimlikleri saklamak konusunda söylediği sözler: "Bizimki gibi küçülen bir sektörde, yöneticiler şimdilik yetenekli mühendislerin günlük işleri haricinde harika uygulamalar geliştirmelerine hazır değiller. Bu tür yöneticiler sistemi görmezden gelen mühendislerden kurtulmak konusunda bir an bile tereddüt etmezler, sizi kapının önüne koyarlar. Bu ve benzeri sebeplerden ötürü yazılımınızı kendi isminiz altında insanlara sunamazsınız dolayısı ile `Heroine Virtual Ltd.´ tüm geliştirdiğimiz araçları bünyesinde barındıran kuruluşun ismi oldu. Bu özgür yazılım kurumunun arkasında kaç kişinin ne ölçüde emeği olduğunu ise hayalgücünüze bırakıyoruz."

Mono ve .NET

raistlinthewiz

Bugün osnews.com da görmüş olduğum bir makalenin giriş yazısı hayli ilgimi çekti. Makaleyi okudum ve beğendim. Giriş yazısını aynen paste ediyorum:

"In the Brazilian martial art capoeira, it can be hard to tell if the participants are fighting or dancing. Players cooperate and compete, and spend as much energy trying to impress the crowd and one-up each other as they do in combat"

Makalenin tamamı için: http://techupdate.zdnet.com/techupdate/stories/main/0,14179,2907356,00.html