OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

0
anonim
OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Görüşler

0
conan
Bence asagidaki cumle OpenBSD`nin yayginlasmasina (Linux kadar yayginlasmasina diyelim) oldukca buyuk bir engel.

3.1.2 - Does OpenBSD provide an ISO image available for download? You can`t. The official OpenBSD CD-ROM layout is copyright Theo de Raadt, as an incentive for people to buy the CD set. Note that only the layout is copyrighted, OpenBSD itself is free. Nothing precludes someone else to just grab OpenBSD and make their own CD.

0
anonim
bencede
ayrica cogu openbsd kullanan bu kurali bilmiyordur bile!
0
Max
Bu konuda haklisin Linux kadar yayginlasamiyor. Ama ulkemize baktigimiz da yayginlasan Linux surumlerinin guvenliklerine ve kullanim alanina gore aslinda zaten ulkemiz de yayginlasmamasi normal, yurtdisinda ise bu daha farkli adamlar guvenlige onem veriyor ve lisans konusunda olsun diger telif konularinda olsun daha hassas davraniyorlar. Ulkemiz de aliyorsun Mandrake veya RedHat kuruyorsun artik benimde Linux um var bende saglamim netde bende bir hacker olma yolunda ilerliyorum derken biri cikiyor cakiyor Linux una tcpstack flood ve lack dan gidiyorsun netden , tamam makinan resetlenmiyor ama net den ucuyorsun :)) ama bu bir FreeBSD veya OpenBSD de olmuyor (NetBSD deneyemedim) belki konunun disina cikacam ama, Mandrake kuran biri inanin OpenBSD yada FreeBSD kurulumunda harbiden cok cok zorlanir feci halde dimi Sundance (biz bunlari yasadikda :) )
0
anonim
Valla bilemiycem ;) şu flood dediğin naneyi bir yolla bakalım, Linux`dan linuxa fark varmıymış, benim 2.4.14 kernel de yiyor mu acaba bu naneyi, tabi 2.2.x firewall'dan gectikten sonra ;)
0
anonim
bunu bende istiyorum (flood nanesinden bir tutam =)
bir de su mdk olayina katiliyorum
artik linux kurmak windows kurmaktan kat kat daha kolay
tamam windowslasmiyoruz ama ondan da esinlenmiyoruz degil
ben sahsen herkesin linux kullanmasini istemem
toplumda windowsda karsisina mavi ekran cikinca ne yapacagini bilemeyen ama hayati kafelerde cs vs oynamak ile gecen kisilerde linux kurabiliyor
bu bana cok buyuk bir haksizlikmiscasina geliyor
ama buda bir gercek bsd icin x linuxda oldugu kadar gelismis degil
yani masaustunde linuxu tercih ederim....
0
Max
OpenBSD ve Freebsd de masa ustunun Linux dan bir farki yok, baktigin zaman hic bir farki yok Linux saniyorsun ama BSD :)
0
Max
bu kernel ile alakali degil, Linux un tum cekirdeklerinde oluyor cunki bu tcpstack ile alakali eger firewall un de linux uzerinde ise yer, Freebsd lerde yememesi icin openbsd tcpstack i ni kuruyorsun linux da da onu kurabilirsen bisi olmaz bi ara adresini veririm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yapay Zeka ve GAWK

FZ

Neden Yapay Zekâ için GAWK?

YZ programlama sınıfında kullandığımız programlama dilinin GAWK olduğunu duyan insanların çoğu epey şaşırıyor. Bunu anlayabiliyorum. Evet, GAWK kullanıyoruz. GAWK, Aho, Weinberger ve Kerninghan tarafından geliştirilmiş ve pek çok kişi tarafından programlama dili olarak bile kabul edilmeyen şu eski kalıp tanıma dilinin Gnu versiyonudur. PERL veya TCL örneklerinde olduğu gibi pek çok kişi bu dili "scripting dili" olarak ele alır. İçinde nesneler yoktur, fonksiyonel değildir, gömülü olarak mantık programlama öğelerini barındırmaz. İnsanların şaşkınlığı şunları duyunca tam bir kafa karışıklığına dönüşüyor: (a) her ne kadar öğrenciler projelerinde istedikleri dili kullanma hakkına sahip olsalar da; (b) sadece tek bir istisna hariç, en iyi sonuca ulaşan öğrenciler GAWK ile proje geliştirenler (not: söz konusu istisnanın sahibi PASCAL kullanmış olan bir programcı, kendisi şu anda NSF bursu ile Harvard'da matematik doktorası yapıyor.) C, C++ ve LISP programcıları GAWK ile çalışanların performanslarına yaklaşamadılar (PROLOG ve JAVA kullanarak proje yapan bir öğrencimiz çıkmadı henüz).

Haiku OS R1 Alfa 1 duyuruldu

madanadam

Openbeos'un devamı olan ve BeOS işletim sistemini geliştirmek amaçlı kurulan Haiku işletim sisteminin ilk resmi sürümü duyuruldu.

Böyle bir sunum izlemediniz: gapminder ve dünyanın gidişatı

FZ

Bir sunum bu kadar mı çarpıcı olur, bunca bilgi bu kadar mı net, güzel ve etkili şekilde iki boyutlu ekrana sığdırılır. Görsellik ve animasyon bu kadar mı güzel kullanılır. İstatistik ve geleceğe yönelik bakış açısı bu kadar mı eğlenceli ortaya konur!

Adaptec Easy CD Creator sürprizi!

larweda

Adaptec`in kardeş firması Roxio`nun CD yazma programı Easy CD Creator`un yeni versiyonu (5.0) Windows 2000 işletim sürümü üzerinde tam kurulum yapıldığı zaman İşletim sistemini kurtarılamaz bir şekilde dağıtıyormuş.

Logo'nun 40. Yılı ve StarLogo TNG: The Next Generation

FZ

40 sene önce bu günlerde Lisp dilinden türetilen LOGO dili özellikle gençlere geometri ve bilgisayar kodlama yeteneklerinin kolayca kazandırılması için tasarlanmıştı. LOGO programlama dili pek çok nesildeki çocuğun ilk bilgisayar deneyimi olmuş pek çok okulda kullanılmıştı. Slashdot ve WIRED'ın 40. yıl haberleri geçtiği günlerde MIT'deki StarLogo ekibi de StarLogo TNG: The Next Generation Beta 1'i duyurdu.