OpenBSD 3.0, 1 Aralıkta resmi olarak çıkıyor

0
anonim
OpenBSD 3.0 , 1 Aralık`ta resmi olarak çıkıyor. Güvenliği ön plana çıkartan OpenBSD , her 6 ayda bir yeni bir sürüm çıkartıyor. Sürümlerinde yeni özelliklerden çok sistemin düzgün ve sağlam çalışmasına yönelik geliştirmelere yer veren işletim sistemi 3.0 sürümünde 10 farklı donanım mimarisini destekliyor: i386, alpha, macppc, amiga, hp300, mvme68k, mac68k, vax, sparc ve sparc64. http://www.openbsd.org

Görüşler

0
conan
Bence asagidaki cumle OpenBSD`nin yayginlasmasina (Linux kadar yayginlasmasina diyelim) oldukca buyuk bir engel.

3.1.2 - Does OpenBSD provide an ISO image available for download? You can`t. The official OpenBSD CD-ROM layout is copyright Theo de Raadt, as an incentive for people to buy the CD set. Note that only the layout is copyrighted, OpenBSD itself is free. Nothing precludes someone else to just grab OpenBSD and make their own CD.

0
anonim
bencede
ayrica cogu openbsd kullanan bu kurali bilmiyordur bile!
0
Max
Bu konuda haklisin Linux kadar yayginlasamiyor. Ama ulkemize baktigimiz da yayginlasan Linux surumlerinin guvenliklerine ve kullanim alanina gore aslinda zaten ulkemiz de yayginlasmamasi normal, yurtdisinda ise bu daha farkli adamlar guvenlige onem veriyor ve lisans konusunda olsun diger telif konularinda olsun daha hassas davraniyorlar. Ulkemiz de aliyorsun Mandrake veya RedHat kuruyorsun artik benimde Linux um var bende saglamim netde bende bir hacker olma yolunda ilerliyorum derken biri cikiyor cakiyor Linux una tcpstack flood ve lack dan gidiyorsun netden , tamam makinan resetlenmiyor ama net den ucuyorsun :)) ama bu bir FreeBSD veya OpenBSD de olmuyor (NetBSD deneyemedim) belki konunun disina cikacam ama, Mandrake kuran biri inanin OpenBSD yada FreeBSD kurulumunda harbiden cok cok zorlanir feci halde dimi Sundance (biz bunlari yasadikda :) )
0
anonim
Valla bilemiycem ;) şu flood dediğin naneyi bir yolla bakalım, Linux`dan linuxa fark varmıymış, benim 2.4.14 kernel de yiyor mu acaba bu naneyi, tabi 2.2.x firewall'dan gectikten sonra ;)
0
anonim
bunu bende istiyorum (flood nanesinden bir tutam =)
bir de su mdk olayina katiliyorum
artik linux kurmak windows kurmaktan kat kat daha kolay
tamam windowslasmiyoruz ama ondan da esinlenmiyoruz degil
ben sahsen herkesin linux kullanmasini istemem
toplumda windowsda karsisina mavi ekran cikinca ne yapacagini bilemeyen ama hayati kafelerde cs vs oynamak ile gecen kisilerde linux kurabiliyor
bu bana cok buyuk bir haksizlikmiscasina geliyor
ama buda bir gercek bsd icin x linuxda oldugu kadar gelismis degil
yani masaustunde linuxu tercih ederim....
0
Max
OpenBSD ve Freebsd de masa ustunun Linux dan bir farki yok, baktigin zaman hic bir farki yok Linux saniyorsun ama BSD :)
0
Max
bu kernel ile alakali degil, Linux un tum cekirdeklerinde oluyor cunki bu tcpstack ile alakali eger firewall un de linux uzerinde ise yer, Freebsd lerde yememesi icin openbsd tcpstack i ni kuruyorsun linux da da onu kurabilirsen bisi olmaz bi ara adresini veririm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kızgın Programcılar Ordusuna Bir Üye Daha

TiberiusKirk

CNET news.com'dan...
"Gnutella author Justin Frankel is considering quitting Nullsoft, the company he founded and sold to America Online, following repeated clashes with his corporate parent over software projects."

Justin Frankel, kendi sitesinden yaptığı açıklamada, Nullsoft'tan ayrılma kararı aldığını açıkladı. Geliştirdiği WASTE adlı kriptolu chat ve P2P yazılımının Nulsoft'un sitesinden kaldırılmasını, kararının nedeni olarak açıklayan Frankel, AOL tarafından özgürlüğünün kısıtlandığını belirtti...

Frankel'in açıklaması:
http://www.1014.org

ikiwiki: Bir Wiki Daha Mı? Yoksa Daha Fazlası Mı?

FZ

ikiwiki alışageldiğimiz wiki tarzı içerik yönetim sistemlerinden biraz daha farklı. Veriyi depolamak için Subversion ve Git kullanan ikiwiki, sözdizim olarak Markdown'ı benimsemiş durumda. Blog olarak da kullanılabilme özelliğine sahip ikiwiki sistemi favori editörünüzle "offline" olarak çalışıp istediğiniz zaman wikiyi güncellemenize de izin veriyor. Detaylı özellik listesi burada.

Not: Haber verdiği için roktas'a teşekkürler.

İşletim Sistemleri Videoları

DemensMagnet

Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

Özgür Dünya ve Müzik Eğitimi: GNU Solfege

FZ

Son kiii üç dört!

GNU Solfege, GNU/Linux ve MS Windows sistemler üzerinde çalışan bir solfej ve kulak eğitimi yazılımı.

Melodik ve armonik aralıklarını tanımak, aralık boylarını kıyaslamak, bilgisayarın gösterdiği aralıkları söylemek, akorları tanımak, akorları söylemek gibi konularda kullanıcıyı eğitmeyi amaçlayan program sonsuz sabırlı bir müzik eğitmeni olarak görevini yerine getirmeye çalışıyor.

Yazılımın dokümantasyonunu okuyup daha çok bilgi sahibi olabilir, ekran görüntülerine bakabilir ya da UNIX Review dergisinden Marcel Gagné'nin GNU Solfege eleştirisine göz atabilirsiniz.