PMX: Pixel Mixer

0
lazarus
PMX, bir grafik canlandırma , kompozisyon (motion graphics) yazılımıdır. Prensip olarak Adobe Photoshop benzeri katmanlı (layered) grafikler üzerinde çalışır.
Var olan motion-graphics programlarına nispeten daha kolay ve daha kontrollü bir arabirimde gerçek zamanlı , etkileşimli veya geçeklenmiş (rendered) animasyon üretmek amacıyla Korhan Kaya tarafindan geliştiriliyor.

Adobe Photoshop’un PSD uzantılı dolsyalarını, katmanları, “alpha channel” ve “pixel blending” gibi layer özellikleriyle aktif projenize aktarabiliyorsunuz. Dolayısıyla Photoshop da hazırladığınız herhangi bir çalışmadan oldukça kolay bir şekilde animasyon üretebiliyorsunuz:

http://pmx.2ka.org

Görüşler

0
bio
"Pixer Mixer" degil "Pixel Mixer" olacak.
0
FZ
Düzeltildi. Teşekkürler.
0
katelibby
Download linki çalışmıyor. Başka bir adres bilen var mı?
0
lazarus
http://2ka.org/pmx/pmx.0.7.449.zip
0
katelibby
teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

OpenBSD 3.0 Hazır

anonim

4 yıldır standart kurulumumda hiç bir açığı olmayan işletim sistemi ve openssh´ın yaratıcısı olan OpenBSD'nin son sürümü 3.0 1 Aralık'ta satışa sunuluyor. Şu an için pre-order kabul eden OpenBSD 3.0 hakkında detaylı bilgi için http://www.openbsd.org

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak?

SHiBuMi

Türkiyedeki gruplarda ya da sitelerde - fazlamesai hariç ;) - pek bahsini göremesem de, bilişim dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi Web Services. Bu alanda şu anda kapışan iki dev var: Sun ve Microsoft; Microsoft, geçtiğimiz haftalar içinde .Net için geliştirme platformu olacak Studio.Net`in final sürümünü çıkarttı. Ancak Aralık ayında yapılan bir araştırmanın verilerine göre J2EE platformu Web Services geliştiricileri arasında Microsoft tabanlı sistemlere göre açık ara önde (%78-%22).

Palm için miniGL sürücüsü

redogre

http://www.dsbox.com/minigl.html adresinde Palm için OpenGL projesi ile ilgili bilgiler var. Digital Sandbox firmasının Source Forge sitesinin de desteğiyle yürüttüğü projede şu anda 0.4 versiyonuna gelinmiş durumda. Ama Sandbox kullanıcıları uyarıyor, program henüz çok stabil değil. Dsbox sitesinde çok "şirin" screen shot lar var... En azından Palm ekranında vektör grafikler şirin gözüküyor bence.