Corel, Winzip'i satın almış

0
anonim
Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.
Konu ile ilgili bildiriye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu arada Winzip'in sayfasındaki haberde yer alan bir satır benim çok hoşuma gitti.

"What's changed? Nothing."

Görüşler

0
realist

Konu dışına çıkmak istremezdim fakat merakımı yenemiyorum. Corel'in Linux dağıtımı hazırladığını hatta bir sürüm çıkardığını hatırlıyorum. Efsane WordPerfect ve CorelDraw'ın sadece bu dağıtıma göre paketlenmiş Linux sürümleri çıktığını ancak performans sorunları bulunduğunu da görmüştüm.

Derken Microsoft Corel'e yatırım yaptı ya da tamamen yuttu şeklinde bir haber yayıldı. Şirketin Linux atağı da o gün bitti. Şimdi Corel-Microsoft bağlantısı ne durumdadır? Haberler uydurma mıydı? Bilgisi olanlar bizi de aydınlatsa çok iyi olur.

0
ebola
Corelde o günden bu yana defalarca CEO ve ortak değişimleri yaşandı. Takibi çok zor. Linux denemesini yapan CEO daha sora ayrılıp kendi şirketini kurdu. Bugünki Xandros eski Corel Linux projesinin devamıdır. Debian temelli bir dağıtım. Corel yanlışım yoksa o dönem Draw'ın değil PhotoPaint'in sürümünü çıkartmıştı. Bu pakette native Linux uyugulaması değil wine altında çalışan bir uygulama idi. Benim bildiğim kadarı ile Corel'de şu anda Microsoft ortaklığı yok. Corel yazılım firması satın almak konusunda çok maymun iştahlıdır. Arada Micrografix, Bryce, DRAWings, Softquad (Hotmetal XML), Painter, PaintShop Pro ve hatırlayamadığım pek çok firmayı daha satın aldı.
0
haticesur
Evet, Microsoft bundan birkaç yıl önce Corel'in hisselerinin %30'unu satın aldı, Linux ve Linux ürünleri geliştirimini durdurdu, o sırada Corel'de olan XML teknolojisini kopyaladı sonra da hisselerini yok parasına sattı. Bu yüzden maddi sıkıntıya giren Corel hisse senedi değeri 1$'ın altına düşünce atılmadan önce kendisi Nasdaq'dan ayrıldı ve kendini bir Amerikan finans şirketine sattı. Corel kısa sürede yine toparlandı ve Nasdaq'a girdi. Ama Linux konusunda herhangi bir çalışmaları yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ch: C/C++ Yorumlayıcısı

Tarık

Ne kadar başarılı olduğu tartışılır fakat C/C++ programlama dillerini kullanarak yorumlanabilir programlar yaratma fikri oldukça ilginç olsa gerek. Zira birçok yorumlanabilir dilin C dilinden esinlenerek geliştirildiğini ama C dilinin yapı itibariyle yerli çalıştırılabilir dosya (native executable) üretmeye daha yatkın olduğunu düşünürsek.

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

İşleri bir yerde tutmak bu kadar zor mu?

huseyin

Elimde MS Windows ve GNU/Linux yüklü bir makina, Ericsson R520M ve IPAQ PDA var.
Tek istediğim, bir şekilde bunlardan birkaçıyla senkronize çalışıp, yapılacak işler, proje ve ajanda'yı yönetecek bir program.
Bugüne kadar denediklerim aşağıda yazıyor. Biriniz çıkar bir yol söylesin, yoksa bi ajanda alıp hepsini çöpe atacağım.

MonoDevelop 1.0 yayınlandı

anonim

Uzun bir beklemeden sonra nihayet MonoDevelop 1.0 yayınlandı. MS Windows ortamında .NET ile uygulama yazanlar artık çok az çaba harcayarak ya da belki kodlarını olduğu gibi alıp derleyerek uygulamalarını GNU/Linux ve Mac OS X üzerine taşıyabilecekler.

Neden D?

FZ

C++'nın en büyük ustalarından olan Andrei Alexandrescu, şimdilerde enerjisini Walter Bright tarafından tasarlanmış olan D programlama dilini geliştirmeye harcıyor. Alexandrescu, çeşitli nedenlerle C++'ya eklenemeyen çoğu dil olanağının D'ye eklenmesine yardım ederek, bir anlamda D'yi C++'nın olmayı başaramadığı dil haline getiriyor.

Kendisine özgü heyecanlı tarzını içeren bu yazısında Alexandrescu, D dilinin neden önemli olduğunu ve belki de sizin için de uygun bir dil olabileceğini göstermeye çalışıyor.