Corel, Winzip'i satın almış

0
anonim
Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.
Konu ile ilgili bildiriye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu arada Winzip'in sayfasındaki haberde yer alan bir satır benim çok hoşuma gitti.

"What's changed? Nothing."

Görüşler

0
realist

Konu dışına çıkmak istremezdim fakat merakımı yenemiyorum. Corel'in Linux dağıtımı hazırladığını hatta bir sürüm çıkardığını hatırlıyorum. Efsane WordPerfect ve CorelDraw'ın sadece bu dağıtıma göre paketlenmiş Linux sürümleri çıktığını ancak performans sorunları bulunduğunu da görmüştüm.

Derken Microsoft Corel'e yatırım yaptı ya da tamamen yuttu şeklinde bir haber yayıldı. Şirketin Linux atağı da o gün bitti. Şimdi Corel-Microsoft bağlantısı ne durumdadır? Haberler uydurma mıydı? Bilgisi olanlar bizi de aydınlatsa çok iyi olur.

0
ebola
Corelde o günden bu yana defalarca CEO ve ortak değişimleri yaşandı. Takibi çok zor. Linux denemesini yapan CEO daha sora ayrılıp kendi şirketini kurdu. Bugünki Xandros eski Corel Linux projesinin devamıdır. Debian temelli bir dağıtım. Corel yanlışım yoksa o dönem Draw'ın değil PhotoPaint'in sürümünü çıkartmıştı. Bu pakette native Linux uyugulaması değil wine altında çalışan bir uygulama idi. Benim bildiğim kadarı ile Corel'de şu anda Microsoft ortaklığı yok. Corel yazılım firması satın almak konusunda çok maymun iştahlıdır. Arada Micrografix, Bryce, DRAWings, Softquad (Hotmetal XML), Painter, PaintShop Pro ve hatırlayamadığım pek çok firmayı daha satın aldı.
0
haticesur
Evet, Microsoft bundan birkaç yıl önce Corel'in hisselerinin %30'unu satın aldı, Linux ve Linux ürünleri geliştirimini durdurdu, o sırada Corel'de olan XML teknolojisini kopyaladı sonra da hisselerini yok parasına sattı. Bu yüzden maddi sıkıntıya giren Corel hisse senedi değeri 1$'ın altına düşünce atılmadan önce kendisi Nasdaq'dan ayrıldı ve kendini bir Amerikan finans şirketine sattı. Corel kısa sürede yine toparlandı ve Nasdaq'a girdi. Ama Linux konusunda herhangi bir çalışmaları yok.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Bilimleri Eğitimi ve Birleştirici Dil

cayfer

slashdot'da gördüğüm bir kitap kritiğinden esinlenerek Birleştirici Dil'in (Assembly dili) bilişimci eğitimindeki yerini tartışmaya açmak istiyorum

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.

R-Project ve Uygulamalı İstatistik

vst

R-Project istatistiksel hesaplama ve grafik işleme için geliştirilmiş bir dil ve programdır. AT&T Laboratuarlarında geliştirilen ve şu anda Lucent Technologies'e ait olan S-Plus'a benzer bu özgür yazılım, dünyanın önde gelen üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve kurumları tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanı ise finanstan sosyolojiye, psikolojiden meteorolojiye, tıptan ekonometriye uygulamalı istatistik biliminin kullanıldığı hemen heryerdir.

YZC Sözlük v0.0.6 Çıktı

anonim

YZC Sözlük, GNU/Linux için GPL lisanslı sözlük uygulamamız 0.0.6 sürümüne ulaşmıştır.

Bu sürümdeki en önemli özellik, programa dahil edilen sınavcı ve -- festival ses sentezleme programını kullanılarak -- kelime seslendirme özelliğidir.

Sözlüğe kaynak kodları ile http://www.yzcsozluk.info adresinden ulaşabilirsiniz.

300 YTL Ödüllü Metin Seslendirme Programı Yarışması

anonim

www.delphiturk.com sitesinden alıntılanmıştır :

Merhaba,

Uzun süredir Delphi ile ilgilenen ve DelphiTurk' ün kıdemli bir üyesi olarak bir program yarışması başlatmak istiyorum. ( Bu fikrimi sitenin kurucusu sayın Tansu TÜRKOĞLU Bey’ le paylaştığımda oldukça sıcak karşıladı ve yarışma için -gerektiğinde- destek verebileceklerini bildirdi. )

Yeni ve eski birçok programlama meraklısının takip ettiği sitemizde böyle bir yarışmanın mütevazi ödülünün şimdilik 300 ytl. Ödül küçük ama duyuru yapılınca katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar çıkabilir diye düşündüm. Belki güzel bir başlangıç olur.