Steganografide Yeni Ufuklar

0
FZ
Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.
Steganografi konusunda kayda değer bir gelişme olan bu yazılım, benzerlerinin aksine, gizli mesajı saklamak için JPG gibi görüntü dosyalarını ya da MP3 gibi ses dosyalarını değil doğrudan çalıştırılabilir dosyaları kullanıyor.

Veri depolama kapasitesi olarak yaklaşık 1/150 oranına sahip olan Hydan benzerlerine kıyasla bu bakımdan biraz daha güçsüz görünüyor. Ancak bu yazılım yine de ABD Anayasası'nı ve Bağımsızlık Bildirgesini, Microsoft Word programının içine gömebilecek kadar becerikli (biri bloatware mi dedi? :).

Mesaj gizlemenin yanı sıra bu program ile uygulamaların sayısal olarak imzalanmasının ve sayısal olarak işaretlenmesinin (virtual watermark) mümkün olduğu belirtiliyor.

Mesajı gizlemeden önce kullanıcıdan aldığı bir parola cümlesini de kullanarak Blowfish ile şifreleyen Hydan'ın şu platformları desteklediğini belirtmekte fayda var:
  • {Net, Free}BSD i386 ELF
  • Linux i386 ELF
  • Windows XP PE/COFF
Kaynak: securityfocus

Görüşler

0
Nightwalker
Haberde kafama takılan nokta sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor aynı boya sahip olma işi nasıl yapılıyor acaba ?Bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan var mı ?
0
FZ
Kaynak makaleye bakarsan (securityfocus) orada açıklama var.
0
Nightwalker
Security focus u okudum aslında adam gayet basit açıklamış gibi gözüküyor ama ben kriptolojiye okuduğum bir kaç makale dışında yabancı olduğum için herhalde tam olarak anlayamadım. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
0
tongucyumruk
Amerikan anayasasının hepi topu 7 maddeden oluştuğu düşünülürse sığdırmak o kadarda zor olmamalı...
0
FZ
Peki ya Bağımsızlık Bildirgesi?
0
oktay
http://www.archives.gov/exhibit_hall/charters_of_freedom/images/us_declaration_preview.jpg

O da topu topu bir sayfa
0
FZ
securityfocus´ta yorum yazan snowdog bir şeye dikkat çekmiş:

Antivirüs programları programın MD5 koduna bakar bakmaz alarm vermez mi?

Benzer şekilde kullanıcı bu şekilde programın değişip değişmediğini anlamaz mı?

Evet bu şekilde şüpheli bir durum olduğu anlaşılabilir ancak Blowfish ile şifrelenmiş bir mesajın çözülmesi epey zor olacaktır. Gene de bir şeylerin gizlendiğinin anlaşılması duruma göre hoş olmayabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bloguna Bıraktığım Konuşmayı Gördün Mü?

FZ

Kötü bir hafızanız mı var? Daha demokratik bir Internet mi arzuluyorsunuz? Internet'i kendiniz mi yapmak istiyorsunuz?

İsveç'li bir start-up tarafından geliştirilen ve şu anda BETA aşamasında olan http://stix.to/ kendini bu sloganlarla tanıtıyor ve herhangi bir web sayfasına chat kutuları, sesli mesajlar yahut yazılı notlar bırakmanızı sağlıyor. Ve tabii bunları diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyorsunuz (örnek videoyu buradan izleyebilirsiniz).

Firebird v1.5 kararlı sürüm duyuruldu.

anonim

ANSI SQL-92 ve gelişmiş RDBMS özellikleri sunan multiplatform open source veritabanı sunucusu Firebird v1.5 duyuruldu. www.firebirdsql.org

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...

OpenBSD 3.1 Çıktı!

Wookiert

Default kurulum yapıldığında bile en güvenli işletim sistemlerinden biri olan OpenBSD 3.1 sürümüyle planlanan tarihte hayranlarına kavuştu.

Kriptografi konusunda tam teşekküllü -ve yasal- bir sisteme sahip olarak gelmesi de OpenBSD'nin en çok tercih edilme sebeplerinden. İsteyenler hemen yansılardan birinden download'a başlayabilir.

Bu arada bootable cd yapmak için .iso dosyaları arayanlar biraz hayal kırıklığına uğrayacak, çünkü resmi cdleri daha çok satılması için bootable iso'ları online olarak konulmamış. Yine de dağıtımda gelen cdrom31.fs dosyasını floppy image olarak gösterip cd'nizi bootable yapmanız mümkün.

Türkçe CMS yazılımı : Websis

anonim

Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.