Steganografide Yeni Ufuklar

0
FZ
Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.
Steganografi konusunda kayda değer bir gelişme olan bu yazılım, benzerlerinin aksine, gizli mesajı saklamak için JPG gibi görüntü dosyalarını ya da MP3 gibi ses dosyalarını değil doğrudan çalıştırılabilir dosyaları kullanıyor.

Veri depolama kapasitesi olarak yaklaşık 1/150 oranına sahip olan Hydan benzerlerine kıyasla bu bakımdan biraz daha güçsüz görünüyor. Ancak bu yazılım yine de ABD Anayasası'nı ve Bağımsızlık Bildirgesini, Microsoft Word programının içine gömebilecek kadar becerikli (biri bloatware mi dedi? :).

Mesaj gizlemenin yanı sıra bu program ile uygulamaların sayısal olarak imzalanmasının ve sayısal olarak işaretlenmesinin (virtual watermark) mümkün olduğu belirtiliyor.

Mesajı gizlemeden önce kullanıcıdan aldığı bir parola cümlesini de kullanarak Blowfish ile şifreleyen Hydan'ın şu platformları desteklediğini belirtmekte fayda var:
  • {Net, Free}BSD i386 ELF
  • Linux i386 ELF
  • Windows XP PE/COFF
Kaynak: securityfocus

Görüşler

0
Nightwalker
Haberde kafama takılan nokta sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor aynı boya sahip olma işi nasıl yapılıyor acaba ?Bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan var mı ?
0
FZ
Kaynak makaleye bakarsan (securityfocus) orada açıklama var.
0
Nightwalker
Security focus u okudum aslında adam gayet basit açıklamış gibi gözüküyor ama ben kriptolojiye okuduğum bir kaç makale dışında yabancı olduğum için herhalde tam olarak anlayamadım. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
0
tongucyumruk
Amerikan anayasasının hepi topu 7 maddeden oluştuğu düşünülürse sığdırmak o kadarda zor olmamalı...
0
FZ
Peki ya Bağımsızlık Bildirgesi?
0
oktay
http://www.archives.gov/exhibit_hall/charters_of_freedom/images/us_declaration_preview.jpg

O da topu topu bir sayfa
0
FZ
securityfocus´ta yorum yazan snowdog bir şeye dikkat çekmiş:

Antivirüs programları programın MD5 koduna bakar bakmaz alarm vermez mi?

Benzer şekilde kullanıcı bu şekilde programın değişip değişmediğini anlamaz mı?

Evet bu şekilde şüpheli bir durum olduğu anlaşılabilir ancak Blowfish ile şifrelenmiş bir mesajın çözülmesi epey zor olacaktır. Gene de bir şeylerin gizlendiğinin anlaşılması duruma göre hoş olmayabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FINDIK - Herkese Açık Filtre

anonim

İçerik analizi ve filtreleme alanında yeni bir enerji yiyeceği, yolculuğuna başladı. Bugün 0.2g sürümüyle erişebileceğiniz FINDIK, benzer kapsamdaki diğer yazılımlar ile çekişmeli bir yarış içerisine girmeye hazırlanırken, Türkiye’deki açık kaynak gönüllülerinin yardımlarını bekliyor.

Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

FZ

Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.

Bir Türk Programcısı Sinirlenirse: CORSIS - Açık Kodlu Derlem Analiz Yazılımı

FZ

Stallman bir yazıcı sürücüsünün kapalı olması yüzünden çıldırıp işe girişmişti. Linus, okulda eğitim için kullandığı Sun Solaris işletim sistemini evde kullanamayacağını görünce Linux çekirdeğini yazmaya başlamıştı. Ian Murdock Linux kurmanın uzman olmayanlar için hiç de kolay olmayacağını fark edip Debian dağıtımını geliştirmeye başlamıştı. Bilgisayar tarihi sinirli programcıların başlarının çaresine bakarken çevreye de epey fayda sağlamalarının örnekleri ile dolu. Şimdi böyle bir örneğin haberini okuyacaksınız:

Çetin Sert, Almanya'da bilgisayarla dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konusunda çalışan 23 yaşında genç bir araştırmacı. Sert, Mike Scott tarafından geliştirilmiş ve dil işleme bağlamında sık kullanılan bir yazılım olan Wordsmith'in kısıtlayıcı lisansını, ödenmesi gereken paraları ve bunu evindeki PC'de rahatça kullanamayacağını görüp bu konuda profesörlerinin uyarıları ile karşılaşınca...

Teknoloji Sivrisineğe karşı!

conan

Tayland'lı bir yazılımcı kardeşimiz sivrisinekleri bilgisayarımızdan 2 metre uzaklıkta tutan bir program yazmış. Yüksek frekansta ses üreten bu program'ın bir çok OS için sürümü mevcut. Yazın bilgisayar başında kaşınmaktan deliriyorsanız bir de bu programı deneyin ;)