Steganografide Yeni Ufuklar

0
FZ
Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.
Steganografi konusunda kayda değer bir gelişme olan bu yazılım, benzerlerinin aksine, gizli mesajı saklamak için JPG gibi görüntü dosyalarını ya da MP3 gibi ses dosyalarını değil doğrudan çalıştırılabilir dosyaları kullanıyor.

Veri depolama kapasitesi olarak yaklaşık 1/150 oranına sahip olan Hydan benzerlerine kıyasla bu bakımdan biraz daha güçsüz görünüyor. Ancak bu yazılım yine de ABD Anayasası'nı ve Bağımsızlık Bildirgesini, Microsoft Word programının içine gömebilecek kadar becerikli (biri bloatware mi dedi? :).

Mesaj gizlemenin yanı sıra bu program ile uygulamaların sayısal olarak imzalanmasının ve sayısal olarak işaretlenmesinin (virtual watermark) mümkün olduğu belirtiliyor.

Mesajı gizlemeden önce kullanıcıdan aldığı bir parola cümlesini de kullanarak Blowfish ile şifreleyen Hydan'ın şu platformları desteklediğini belirtmekte fayda var:
  • {Net, Free}BSD i386 ELF
  • Linux i386 ELF
  • Windows XP PE/COFF
Kaynak: securityfocus

Görüşler

0
Nightwalker
Haberde kafama takılan nokta sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor aynı boya sahip olma işi nasıl yapılıyor acaba ?Bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan var mı ?
0
FZ
Kaynak makaleye bakarsan (securityfocus) orada açıklama var.
0
Nightwalker
Security focus u okudum aslında adam gayet basit açıklamış gibi gözüküyor ama ben kriptolojiye okuduğum bir kaç makale dışında yabancı olduğum için herhalde tam olarak anlayamadım. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
0
tongucyumruk
Amerikan anayasasının hepi topu 7 maddeden oluştuğu düşünülürse sığdırmak o kadarda zor olmamalı...
0
FZ
Peki ya Bağımsızlık Bildirgesi?
0
oktay
http://www.archives.gov/exhibit_hall/charters_of_freedom/images/us_declaration_preview.jpg

O da topu topu bir sayfa
0
FZ
securityfocus´ta yorum yazan snowdog bir şeye dikkat çekmiş:

Antivirüs programları programın MD5 koduna bakar bakmaz alarm vermez mi?

Benzer şekilde kullanıcı bu şekilde programın değişip değişmediğini anlamaz mı?

Evet bu şekilde şüpheli bir durum olduğu anlaşılabilir ancak Blowfish ile şifrelenmiş bir mesajın çözülmesi epey zor olacaktır. Gene de bir şeylerin gizlendiğinin anlaşılması duruma göre hoş olmayabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak?

SHiBuMi

Türkiyedeki gruplarda ya da sitelerde - fazlamesai hariç ;) - pek bahsini göremesem de, bilişim dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi Web Services. Bu alanda şu anda kapışan iki dev var: Sun ve Microsoft; Microsoft, geçtiğimiz haftalar içinde .Net için geliştirme platformu olacak Studio.Net`in final sürümünü çıkarttı. Ancak Aralık ayında yapılan bir araştırmanın verilerine göre J2EE platformu Web Services geliştiricileri arasında Microsoft tabanlı sistemlere göre açık ara önde (%78-%22).

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.

Google Programlama Yarışması

FZ

Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.