Steganografide Yeni Ufuklar

0
FZ
Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.
Steganografi konusunda kayda değer bir gelişme olan bu yazılım, benzerlerinin aksine, gizli mesajı saklamak için JPG gibi görüntü dosyalarını ya da MP3 gibi ses dosyalarını değil doğrudan çalıştırılabilir dosyaları kullanıyor.

Veri depolama kapasitesi olarak yaklaşık 1/150 oranına sahip olan Hydan benzerlerine kıyasla bu bakımdan biraz daha güçsüz görünüyor. Ancak bu yazılım yine de ABD Anayasası'nı ve Bağımsızlık Bildirgesini, Microsoft Word programının içine gömebilecek kadar becerikli (biri bloatware mi dedi? :).

Mesaj gizlemenin yanı sıra bu program ile uygulamaların sayısal olarak imzalanmasının ve sayısal olarak işaretlenmesinin (virtual watermark) mümkün olduğu belirtiliyor.

Mesajı gizlemeden önce kullanıcıdan aldığı bir parola cümlesini de kullanarak Blowfish ile şifreleyen Hydan'ın şu platformları desteklediğini belirtmekte fayda var:
  • {Net, Free}BSD i386 ELF
  • Linux i386 ELF
  • Windows XP PE/COFF
Kaynak: securityfocus

Görüşler

0
Nightwalker
Haberde kafama takılan nokta sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor aynı boya sahip olma işi nasıl yapılıyor acaba ?Bu konuda daha ayrıntılı bilgisi olan var mı ?
0
FZ
Kaynak makaleye bakarsan (securityfocus) orada açıklama var.
0
Nightwalker
Security focus u okudum aslında adam gayet basit açıklamış gibi gözüküyor ama ben kriptolojiye okuduğum bir kaç makale dışında yabancı olduğum için herhalde tam olarak anlayamadım. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.
0
tongucyumruk
Amerikan anayasasının hepi topu 7 maddeden oluştuğu düşünülürse sığdırmak o kadarda zor olmamalı...
0
FZ
Peki ya Bağımsızlık Bildirgesi?
0
oktay
http://www.archives.gov/exhibit_hall/charters_of_freedom/images/us_declaration_preview.jpg

O da topu topu bir sayfa
0
FZ
securityfocus´ta yorum yazan snowdog bir şeye dikkat çekmiş:

Antivirüs programları programın MD5 koduna bakar bakmaz alarm vermez mi?

Benzer şekilde kullanıcı bu şekilde programın değişip değişmediğini anlamaz mı?

Evet bu şekilde şüpheli bir durum olduğu anlaşılabilir ancak Blowfish ile şifrelenmiş bir mesajın çözülmesi epey zor olacaktır. Gene de bir şeylerin gizlendiğinin anlaşılması duruma göre hoş olmayabilir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ustasından Flash dersleri

Soulblighter

Flash'la uğraşan ve ya ben bunu nasıl yaparım acaba diyenler için çok güzel bir site: gotoAndLearn.com

Curl Programlama Dili Yarışması Sonuçlandı

FZ

Friedger Mueffke ve Nikhil Damle Curl programlama dili yarışmasında en iyi dereceleri aldılar. Söz konusu yarışma Curl Corp. tarafından destekleniyordu.

Mueffke etkileşimli bir web form elementi, Damle ise bir alışveriş arabası tasarladı. Programlar basit olmakla birlikte her iki yazılımcı da dilin çok kullanışlı ve öğrenilmesinin de çok kolay olduğunu belirttiler.

Gmail´i Genel Depolama Alanı Olarak Kullanın!

FZ

GmailFS size Gmail hesabınız için ayrılmış Gmail disk alanını "mount" etmenizi sağlayıp sonra da bunu genel bir disk alanı gibi kullanmanıza izin veren bir tür sanal dosya sistemi sunar. GmailFS bir Python uygulaması olup FUSE isimli altyapıdan ve libgmail fonksiyon kitaplığından faydalanmaktadır.

GmailFS, "read", "write", "open", "close", "stat", "symlink", "link", "unlink", "truncate" ve "rename" gibi işlemleri destekler. Bu da şu demektir, Gmail hesabınız için size ayrılmış uzaktaki disk alanı sanki kendi makinanızdaymışçasına ve sanki normal bir disk alanı gibiymişçesine " cp", "ls", "mv", "rm", "ln", "grep", vb. komutları çalıştırabilirsiniz.

Meraklısı GmailFS ana sitesine bakabilir.

Bu yazılıma dikkatimi çeken Can Burak Çilingiroğlu'na teşekkürler.

Mobil Dünyanın Yeni İşletim Sistemi: Samsung BADA

cderici

Samsung yeni mobil işletim sistemi BADA ile seneye hızlı bir giriş yaptı. Geçen senenin sonlarına doğru ilk SDK'sı çıkan bu genç sistem, şimdilerde büyük kardeşleri Android ve iOS ile yarışır oldu. Peki nasıl oldu bu iş? Gelin birlikte bakalım..

OpenOffice.org 1.0

tongucyumruk

OpenOffice.org geliştirme takımı yazılımın 1.0 sürümünü duyurdu. MS Office ailesine güçlü bir alternatif olan OpenOffice.org Sun Microsystems'ın kaynak kodunu açtığı StarOffice temel alınarak geliştirilmiş bir ofis yazılımı. Yazılım paketinin içinde kelime işlemci, tablolama, sunum ve çizim gibi araçlar geliyor. Programın içinden StarOffice'teki en sinir bozucu olay olan integrated desktop'ın çıkarılmış olması güzel birşey. Ayrıca ekranda gösterdiği türkçe karakterler Linux altında pek iyi gözükmüyorsa da bastığınızda kağıda çok güzel geçiyor...