GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

0
FZ
Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.
Emden R. Gansner'in 24 Ağustos Cuma günü GraphViz e-posta listesindeki duyurusuna göre bu paketle GraphViz'in UNIX sürümündeki özellikler MS Windows sürümüne de aktarıldı ve yeni pakette:

- statik kitaplıkların yanısıra dinamik kitaplıklar
- fontconfig ve cairo kitaplıkları kullanım imkanı
- gvpr isimli genel bir DOT çizge işleyicisi mevcut

Ayrıca pakette GVedit isimli bir grafik kullanıcı arayüzü de yer alıyor.

Görüşler

0
Tarık
Bu paketi C/C++ programlama dillerinde fonksiyonlar için nasıl kullanabileceğimizi bilen birileri varmıdır acaba? Ben siteyi hızlıca inceledim fakat pek birşey bulamadım.
0
FZ
Bağımlılık analizi yapıp mesela bunun sonucunu DOT formatında bir çizge olarak üreten bir yazılım varsa ya da siz böyle bir şey yazarsanız o zaman GraphViz kullanarak hangi fonksiyonun neyi çağırdığını yahut sınıflararası bağımlılık gibi şeyleri inceleyebilirsiniz. GraphViz'in yaptığı tek şey kendisine metin dosyası olarak verilmiş bir çizgeyi görsel halde dökmek.
0
Tarık
Halihazırda GraphViz, C/C++ kaynak kodu üzerinde bu analizleri kendisi yapamıyor diyorsunuz. Ki bunun için oluşturulmuş bir yazılım değil.

Bu isteğimizi sağlamak için ufak bir beyin fırtınası gerçekleştirdiğimizi farzetsek, çalışma hangi yönde olmalı?, karakter katarı okuyarak belli ölçütlere göre çalışan bir çevirici yapmak mı uygun olur yoksa bu yazılımın sadece c/c++ fonksiyon analizini yapabilen bir gerçeklemesi mi daha uygun olur. En basit halde nasıl düşünülebilir?

Daha öncesinde istediğim işi yapan bir yazılım varmıdır onada bakmak gerek tabii.
0
anhanguera
selam,

bu istediginizi yapabilen turden bir programi 2005 senesinde yazdim ben [1], program i incelerseniz her hangi bir dili destekleyebilecek sekilde yazilmisti. ancak sadece C dili icin backend'ini hazirlamistim, her hangi baska bir dil icin parser ekleme sansiniz var.

program sadece eglence icin ve xynth [2] kod yapisini gorebilmek icin yazildi. bu yuzden belki diger kodlarda sorun cikabilir, ama duzeltilemeyecek seyler degildir.

[1] source parser http://gsulinux.org/~distch/projects/srcprs
[2] xynth http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

dilerim isinize yarar
alper akcan.
0
Tarık
Teşekkürler, inceleyip görmek isterim en azından fikir edinmek açısından. Belki azcık daha geliştirir debian/ubuntu deposuna felan sokarız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.

xynth-0.8.00 Çıktı!

anhanguera

Selam,

Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.

DOS: Henüz Ölmedi!

FZ

DOS. Yani MS-DOS. Bugünkü gençlerin büyük bir kısmının dahi bilmediği kadar düşük işlemcili bilgisayarlarda çalışabilen, pek çok öncü yazılımın geliştirilmesine yol açmış, bazılarımızın kolayca küçümseyip aşağılayabileceği bir işletim sistemi. Çoktan öldü, cenazesini kaldırdık diye düşünedurun bazıları pek de öyle düşünmüyor.

Bu makale DOS´a yazılmış bir güzelleme şeklinde ;-) FreeDOS gibi açıkkodlu açık kodlu bir alternatifi bulunan bu ilkel ortamda (!) artık Python ile program yazmanız, MP3 dinlemeniz ve tabii en önemlisi tüm zamanların en güzel oyunlarını oynamanız mümkün ;-) Meraklısı DOSbox ve Interesting DOS Programs sitelerine bir göz atabilir.

Relink: Temiz Bir Sistem, Temiz Bir Dünya

FZ

Relink her türlü UNIX ve uyumlu sistem üzerinde yazılım paketleriyle boğuşan yazılımcılar, sistem yöneticileri ve kullanıcılar için geliştirilmiştir. Evet bazı paketleme sistemleri iyidir (RPM), bazıları çok iyidir (DEB), bazıları ise değildir. Bazıları, yazılımı kaldırdığınıza ya da güncellediğinizde ortada bir sürü çöplük bırakır. Bazılarının betik dosyaları rezalettir. Bazıları ise kendi içinde bile eski sürümlerle uyumsuzluk gösterir. make uninstall her zaman mükemmel çalışmaz. Bazı kişiler zaten paket yönetim sistemleri ile uğraşmak istemez... Ama üzülmeyin çünkü Relink var, bunalımdaki ruhları içine düştükleri kaostan çıkarmaya aday bir yazılım!

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)