GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

0
FZ
Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.
Emden R. Gansner'in 24 Ağustos Cuma günü GraphViz e-posta listesindeki duyurusuna göre bu paketle GraphViz'in UNIX sürümündeki özellikler MS Windows sürümüne de aktarıldı ve yeni pakette:

- statik kitaplıkların yanısıra dinamik kitaplıklar
- fontconfig ve cairo kitaplıkları kullanım imkanı
- gvpr isimli genel bir DOT çizge işleyicisi mevcut

Ayrıca pakette GVedit isimli bir grafik kullanıcı arayüzü de yer alıyor.

Görüşler

0
Tarık
Bu paketi C/C++ programlama dillerinde fonksiyonlar için nasıl kullanabileceğimizi bilen birileri varmıdır acaba? Ben siteyi hızlıca inceledim fakat pek birşey bulamadım.
0
FZ
Bağımlılık analizi yapıp mesela bunun sonucunu DOT formatında bir çizge olarak üreten bir yazılım varsa ya da siz böyle bir şey yazarsanız o zaman GraphViz kullanarak hangi fonksiyonun neyi çağırdığını yahut sınıflararası bağımlılık gibi şeyleri inceleyebilirsiniz. GraphViz'in yaptığı tek şey kendisine metin dosyası olarak verilmiş bir çizgeyi görsel halde dökmek.
0
Tarık
Halihazırda GraphViz, C/C++ kaynak kodu üzerinde bu analizleri kendisi yapamıyor diyorsunuz. Ki bunun için oluşturulmuş bir yazılım değil.

Bu isteğimizi sağlamak için ufak bir beyin fırtınası gerçekleştirdiğimizi farzetsek, çalışma hangi yönde olmalı?, karakter katarı okuyarak belli ölçütlere göre çalışan bir çevirici yapmak mı uygun olur yoksa bu yazılımın sadece c/c++ fonksiyon analizini yapabilen bir gerçeklemesi mi daha uygun olur. En basit halde nasıl düşünülebilir?

Daha öncesinde istediğim işi yapan bir yazılım varmıdır onada bakmak gerek tabii.
0
anhanguera
selam,

bu istediginizi yapabilen turden bir programi 2005 senesinde yazdim ben [1], program i incelerseniz her hangi bir dili destekleyebilecek sekilde yazilmisti. ancak sadece C dili icin backend'ini hazirlamistim, her hangi baska bir dil icin parser ekleme sansiniz var.

program sadece eglence icin ve xynth [2] kod yapisini gorebilmek icin yazildi. bu yuzden belki diger kodlarda sorun cikabilir, ama duzeltilemeyecek seyler degildir.

[1] source parser http://gsulinux.org/~distch/projects/srcprs
[2] xynth http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

dilerim isinize yarar
alper akcan.
0
Tarık
Teşekkürler, inceleyip görmek isterim en azından fikir edinmek açısından. Belki azcık daha geliştirir debian/ubuntu deposuna felan sokarız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Interbench: Linux Etkileşim Testi

Soulblighter

Daha önce bu haberde Linux çekirdeğindeki performans farklarından ve Intel işlemcilerin Linux çekirdeğinin performansına etkisini ölçen bir projeden bahsetmiştim.

Eğer siz de yeni bir çekirdeğe geçecekseniz veya sisteminizdeki donanımları güncelleyecekseniz ve oluşacak performans farkını merak ediyorsanız Interbench tam size göre...

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Piyasada!

anonim

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Kullanıma Sunuldu!

MultiServis Türkçe Web Server 'NuSphere® MySQLTM',
Başlarken ürünü web uygulamaları yapmak için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, güvenilir ve maliyetsiz bir MySQL, Apache web server, PHP ve Perl tümleştirilmiş yazılım ailesinin birleşik halidir.

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

Yapay Zekâ ve Müzik Üstüne

FZ

Bu makale sizi müzik ve yapay zekâ alanlarının arakesitinde kısa bir yolculuğa çıkaracaktır. Uygulamalar, yöntemler ve algoritmalar kısaca sunulacak ve tarihsel gelişim ele alınacaktır. Makale içindeki bağları verilmiş olan örnek müzik dosyaları ve videoları, günümüzde varılan noktaya dair ipuçları içermektedir.

Makale, 2004-2005 eğitim dönemi, güz yarıyılında, Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Müh. yüksek lisansı programında Doç. Dr. Levent Akın tarafından verilmiş olan Principles Of Artificial Intelligence (Yapay Zekâ Prensipleri) dersi için bir literatür taraması (literature survey report) olarak hazırlanmış olan makalenin Türk diline çevrilmiş, kısaltılmış ve düzenlenmiş halidir. Makalenin hazırlanmasında eleştirileri ile bana destek veren kardeşim Ergin Sevinç'e, Bülent Murtezaoğlu'na ve comp.ai sakinlerine teşekkürü bir borç bilirim. Makalenin orjinali http://ileriseviye.org/arasayfa.php?inode=ai-music.html adresindedir.

Yeni Wiksis 1.1, Wiki İçeriği Oluşturma Yazılımı

anonim

CyrocomGPL'd tarafından GPL lisansı ile sunulan Türkçe Wiki yazılımının yeni sürümü çıktı.Yeni özellikleri:tablo desteği, yönetim alanı, şifre koruması olarak sıralayabiliriz. Şifre koruması desteğiyle artık içerik değiştirme işlemini wiki modunda (şifre girmeden) ve kişisel mod'da (şifre girerek) yapabileceksiniz. Şifre sistemi ile wiksis, artık kişisel sitelerin yapımında dahi kullanılabilecek!