GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

0
FZ
Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.
Emden R. Gansner'in 24 Ağustos Cuma günü GraphViz e-posta listesindeki duyurusuna göre bu paketle GraphViz'in UNIX sürümündeki özellikler MS Windows sürümüne de aktarıldı ve yeni pakette:

- statik kitaplıkların yanısıra dinamik kitaplıklar
- fontconfig ve cairo kitaplıkları kullanım imkanı
- gvpr isimli genel bir DOT çizge işleyicisi mevcut

Ayrıca pakette GVedit isimli bir grafik kullanıcı arayüzü de yer alıyor.

Görüşler

0
Tarık
Bu paketi C/C++ programlama dillerinde fonksiyonlar için nasıl kullanabileceğimizi bilen birileri varmıdır acaba? Ben siteyi hızlıca inceledim fakat pek birşey bulamadım.
0
FZ
Bağımlılık analizi yapıp mesela bunun sonucunu DOT formatında bir çizge olarak üreten bir yazılım varsa ya da siz böyle bir şey yazarsanız o zaman GraphViz kullanarak hangi fonksiyonun neyi çağırdığını yahut sınıflararası bağımlılık gibi şeyleri inceleyebilirsiniz. GraphViz'in yaptığı tek şey kendisine metin dosyası olarak verilmiş bir çizgeyi görsel halde dökmek.
0
Tarık
Halihazırda GraphViz, C/C++ kaynak kodu üzerinde bu analizleri kendisi yapamıyor diyorsunuz. Ki bunun için oluşturulmuş bir yazılım değil.

Bu isteğimizi sağlamak için ufak bir beyin fırtınası gerçekleştirdiğimizi farzetsek, çalışma hangi yönde olmalı?, karakter katarı okuyarak belli ölçütlere göre çalışan bir çevirici yapmak mı uygun olur yoksa bu yazılımın sadece c/c++ fonksiyon analizini yapabilen bir gerçeklemesi mi daha uygun olur. En basit halde nasıl düşünülebilir?

Daha öncesinde istediğim işi yapan bir yazılım varmıdır onada bakmak gerek tabii.
0
anhanguera
selam,

bu istediginizi yapabilen turden bir programi 2005 senesinde yazdim ben [1], program i incelerseniz her hangi bir dili destekleyebilecek sekilde yazilmisti. ancak sadece C dili icin backend'ini hazirlamistim, her hangi baska bir dil icin parser ekleme sansiniz var.

program sadece eglence icin ve xynth [2] kod yapisini gorebilmek icin yazildi. bu yuzden belki diger kodlarda sorun cikabilir, ama duzeltilemeyecek seyler degildir.

[1] source parser http://gsulinux.org/~distch/projects/srcprs
[2] xynth http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

dilerim isinize yarar
alper akcan.
0
Tarık
Teşekkürler, inceleyip görmek isterim en azından fikir edinmek açısından. Belki azcık daha geliştirir debian/ubuntu deposuna felan sokarız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SystemImager ile Linux'unuzu kopyalayın

Soulblighter

SystemImager, Linux kurulumlarını, yazılım ve veri paylaşımlarını, ayar değişimlerini ve güncellemeleri otomatik hale getiren bir uygulama.

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.

Zemberek 0.5 çıktı!

FZ

Açık kodlu ve özgür yazılım olarak geliştirilen Türkçe imla denetim sistemi Zemberek yazılımının son sürümü Zemberek 0.5 kamuya sunuldu. Değişiklik listesine göre sistem epey geliştirilmiş durumda. Zemberek projesinin yan ürünlerinden ve damardan Java hackerlarıyla dilbilimciler haricindeki hemen herkesi ilgilendiren Zemberek OpenOffice.org eklentisi 0.5 numaralı sürüm de kamuya sunuldu. Zemberek aynı zamanda ULUDAĞ ulusal GNU/Linux dağıtımı projesi kapsamında da Zemberek Pardus ismi ile kullanılmaya ve pek çok masaüstü programına otomatik imla denetimci olarak eklenmeye başlandı. Zemberek, LKD tarafından En İyi Özgür Yazılım kategorisinde de aday gösterilen yazılımlar arasında. Sistemin çalışma prensiplerini açıklayan geliştirici kılavuzuna ise bu adresten erişmek mümkün.

Türkçe Inkspace Belgesi

talat

Inkspace hakkında genel bir bilgi veren Türkçe ilk belge yayınlandı. Belgede genel anlamda Inkspace kullanımı anlatılırken aynı zamanda bir tane İsvec bayrağı yapılıyor. Belgeye http://uyarer.com/blog sayfasından ulaşabilirsiniz

Google Programlama Yarışması

FZ

Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.