GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

0
FZ
Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.
Emden R. Gansner'in 24 Ağustos Cuma günü GraphViz e-posta listesindeki duyurusuna göre bu paketle GraphViz'in UNIX sürümündeki özellikler MS Windows sürümüne de aktarıldı ve yeni pakette:

- statik kitaplıkların yanısıra dinamik kitaplıklar
- fontconfig ve cairo kitaplıkları kullanım imkanı
- gvpr isimli genel bir DOT çizge işleyicisi mevcut

Ayrıca pakette GVedit isimli bir grafik kullanıcı arayüzü de yer alıyor.

Görüşler

0
Tarık
Bu paketi C/C++ programlama dillerinde fonksiyonlar için nasıl kullanabileceğimizi bilen birileri varmıdır acaba? Ben siteyi hızlıca inceledim fakat pek birşey bulamadım.
0
FZ
Bağımlılık analizi yapıp mesela bunun sonucunu DOT formatında bir çizge olarak üreten bir yazılım varsa ya da siz böyle bir şey yazarsanız o zaman GraphViz kullanarak hangi fonksiyonun neyi çağırdığını yahut sınıflararası bağımlılık gibi şeyleri inceleyebilirsiniz. GraphViz'in yaptığı tek şey kendisine metin dosyası olarak verilmiş bir çizgeyi görsel halde dökmek.
0
Tarık
Halihazırda GraphViz, C/C++ kaynak kodu üzerinde bu analizleri kendisi yapamıyor diyorsunuz. Ki bunun için oluşturulmuş bir yazılım değil.

Bu isteğimizi sağlamak için ufak bir beyin fırtınası gerçekleştirdiğimizi farzetsek, çalışma hangi yönde olmalı?, karakter katarı okuyarak belli ölçütlere göre çalışan bir çevirici yapmak mı uygun olur yoksa bu yazılımın sadece c/c++ fonksiyon analizini yapabilen bir gerçeklemesi mi daha uygun olur. En basit halde nasıl düşünülebilir?

Daha öncesinde istediğim işi yapan bir yazılım varmıdır onada bakmak gerek tabii.
0
anhanguera
selam,

bu istediginizi yapabilen turden bir programi 2005 senesinde yazdim ben [1], program i incelerseniz her hangi bir dili destekleyebilecek sekilde yazilmisti. ancak sadece C dili icin backend'ini hazirlamistim, her hangi baska bir dil icin parser ekleme sansiniz var.

program sadece eglence icin ve xynth [2] kod yapisini gorebilmek icin yazildi. bu yuzden belki diger kodlarda sorun cikabilir, ama duzeltilemeyecek seyler degildir.

[1] source parser http://gsulinux.org/~distch/projects/srcprs
[2] xynth http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

dilerim isinize yarar
alper akcan.
0
Tarık
Teşekkürler, inceleyip görmek isterim en azından fikir edinmek açısından. Belki azcık daha geliştirir debian/ubuntu deposuna felan sokarız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

Yeni ve Akıllı Bir Paket Yöneticisi: Smart Package Manager

FZ

smart: (programming) Said of a program that does the Right Thing in a wide variety of complicated circumstances.

Yukarıdaki alıntı Free Online Dictionary of Computing'den ve Smart Package Manager sistemini tavrını vurguluyor.

Smart Paket Yöneticisi projesi yazılım güncelleme ve kurulum konusuna akıllıca ve taşınabilir algoritmalarla yeni bir yaklaşım getirme iddiasında. Araç şu anda pek çok büyük GNU/Linux dağıtımı ile çalışıyor ve APT, APT-RPM, YUM, URPMI gibi yerel paket yöneticilerine kıyasla bazı avantajlar getiriyor. Smart, diğer dağıtımlardaki paket yöneticilerinden daha iyi bir yönetici olmak iddiasında

YZC Sözlük v0.0.4 Çıktı

anonim

YZC Sözlük yapısal birkaç iyileştirme ile 0.0.4 versiyona ulaşmıştır. Bu versiyonda:

+ Ezberletici kullanılabilir duruma gelmiştir, detaylı ayarlamalar ile.
+ Harf duyarlı kelime arama özelliği eklenmiştir. SQLite veritabanın gücü ile arama fonksiyonlarımız ilerleyen sürümlerde güçlendirilecektir.
+ Sınavcı çalışmalarına başlanmıştır.

Tüm bunlara ek Web Sitesi çalışmalarımızda devam etmektedir. Sözlüğün güncel versiyonuna, ve kaynak kodlarına sitemiz, http://yzcsozluk.yaz-ar.com/'dan ulaşabilirsiniz.