Magento 1.0 Kararlı Sürümü Yayında

0
sempsteen
Oldukça başarılı bir geliştirme süreci geçiren, Zend Framework üzerine kurulu, piyasadaki rakiplerine uzak ara fark atan, açık kaynak kodlu e-ticaret platformu Magento'nun uzun süredir beklenen 1.0 kararlı sürümü bugün (10 dk önce) yayınlandı.

Görüşler

0
tguclu
Merhaba

Henüz indirip kurmadım ama temelinde mambo,joomla tarzı CMS mevcut sanırım.

Eğer içerisinde SSL , kredi kartı ile alışveriş gibi konularda hizmetler var ise çok faydalı bir platform sunuyor demektir.

Deneyen var mı?
0
sempsteen
Ben denemedim fakat projeyi geliştirileceği duyurulduğu ilk günden beri ara ara takip ettim. Şöyle genel bilgiler verebilirim. Magento içerisinde CMS sisteminin de bulunduğu kapsamlı bir e-ticaret platformudur ve bu sektördeki ihtiyaçların çoğuna cevap verebilecek düzeydedir. Zend Framework ile geliştirilmiştir ve Zend tarafından örnek gösterilen projelerden bir tanesidir. Merak edenler için yönetim paneli turuna bu, katalog turuna bu adreste. Son olarak kişisel kanaatim bu projenin e-ticaret alanında yeni bir sayfa açtığı yönendedir. Piyasada başı çeken osCommerce den yıllardır ses çıkmaması, geliştirmeye çalıştıkları (çalıştığı? - en son bir kişi kalmıştı) yeni sürümün amatörce olması, karşısında Magento gibi yüksek kalite bir ürünün olması onu tahtan indirecektir. Yerini Magento nun alması kaçınılmaz gibi görünüyor.
0
bio
Bunu kullanan ve yayinda olan site var mi?
0
sempsteen
Forumlarını karıştırdım, evet var. Buradan takip edebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Satılık Tapınak

ctengiz

Borland'dan gelen son haberlere göre, Borland ALM (Application Lifecycle Management) pazarında yoğunlaşmak istediği için efsanevi Delphi'yi de içeren IDE ürünlerini satılığa çıkardı.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.

Hoş Bir TGE

anonim

C için pek çok geliştirme ortamı var bilinen ancak ben karşılaştığım bu hoş TGE yi (Tümleşik Geliştirme Ortamı) paylaşmak istedim. Adı Code::Blocks. GPL 2.0 lisanslı bu TGE pek çok gelişmiş özelliği içinde barındırıyor. Code::Blocks GNU/Linux ve Windows ortamlarında çalışabiliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Python tabanlı Türkçe deasciifier

FZ

Kısa süre önce Deniz Yüret'in Türkçe 'deasciifier'ını (turkish-mode, Emacs Lisp ile yapılmış) Python'a çevirdim. Kaynak kod adresi: http://github.com/emres/deasciifier.

'deasciification' ve 'deasciifier' terimlerine aşina olmayanlar için kısa açıklama: Türkçe harfler kullanılmadan, sadece ASCII harfler ile yazılmış Türkçe metinlerin, düzgün şekilde Türkçe harfler kullanılarak yazılmış hale çevrilmesine 'deasciification' denir. Bu duruma bir örnek verelim, girdi metni mesela

"Opusmegi cagristiran catirtilar."

ise, çıktı metni şöyle olmalıdır:

"Öpüşmeği çağrıştıran çatırtılar."

Siz İngilizce Sorun, PRECISE SQL´e Dönüştürsün

FZ

Bir sürü tablo, en ufak bir sorguda bile bir sürü `JOIN´ işlemi. Kullanıcıların talep ettiği raporlar için her seferinde sıfırdan tasarlanan SQL sorguları ya da parametrik arabirimler vs. Oysa kullanıcılar kendi doğal ve alışık oldukları dillerinde veritabanını sorgulayabilseler işimiz kolaylaşmaz mı? Washington Üniversitesi araştırmacıları da bu problem üzerinde uzunca bir süredir çalışıyorlar ve bunun sonucunda ortaya şunu koymuşlar: `The PRECISE Natural Language Interface to Databases´