Magento 1.0 Kararlı Sürümü Yayında

0
sempsteen
Oldukça başarılı bir geliştirme süreci geçiren, Zend Framework üzerine kurulu, piyasadaki rakiplerine uzak ara fark atan, açık kaynak kodlu e-ticaret platformu Magento'nun uzun süredir beklenen 1.0 kararlı sürümü bugün (10 dk önce) yayınlandı.

Görüşler

0
tguclu
Merhaba

Henüz indirip kurmadım ama temelinde mambo,joomla tarzı CMS mevcut sanırım.

Eğer içerisinde SSL , kredi kartı ile alışveriş gibi konularda hizmetler var ise çok faydalı bir platform sunuyor demektir.

Deneyen var mı?
0
sempsteen
Ben denemedim fakat projeyi geliştirileceği duyurulduğu ilk günden beri ara ara takip ettim. Şöyle genel bilgiler verebilirim. Magento içerisinde CMS sisteminin de bulunduğu kapsamlı bir e-ticaret platformudur ve bu sektördeki ihtiyaçların çoğuna cevap verebilecek düzeydedir. Zend Framework ile geliştirilmiştir ve Zend tarafından örnek gösterilen projelerden bir tanesidir. Merak edenler için yönetim paneli turuna bu, katalog turuna bu adreste. Son olarak kişisel kanaatim bu projenin e-ticaret alanında yeni bir sayfa açtığı yönendedir. Piyasada başı çeken osCommerce den yıllardır ses çıkmaması, geliştirmeye çalıştıkları (çalıştığı? - en son bir kişi kalmıştı) yeni sürümün amatörce olması, karşısında Magento gibi yüksek kalite bir ürünün olması onu tahtan indirecektir. Yerini Magento nun alması kaçınılmaz gibi görünüyor.
0
bio
Bunu kullanan ve yayinda olan site var mi?
0
sempsteen
Forumlarını karıştırdım, evet var. Buradan takip edebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Emerge: Bir StarLogo Videosu

FZ

Animasyon konusunda uzmanlaşan James Mortensen'in, StarLogo kullanarak hazırlamış olduğu Emerge videosu, çok basit kurallara göre hareket eden etmenlerin (agent), çok etmenli sistemde (mutliagent system) ne tür düzenlere yol açtıklarını gösteriyor.

Müziklerle de zenginleştirilmiş bu videoda her kuralın önce ismi ardından da yol açtığı örüntü (pattern) canlı bir şekilde görüntüleniyor. Karmaşık sistemlerin, toplumsal örüntülerin, vb. fenomenlerin modellenmesi ile uğraşanların ve "hacker" amblemi olarak seçilmiş "Game of Life"ın başka şeylerle bağlantısını görmek isteyen meraklı "hacker"ların ilgisini çekebilecek bir video.

Açık Kaynak Kodlu Üretim Yönetim Sistemi

anonim

Ehil, modüler Üretim Yönetim Sistemi, sunduğu geliştirme ortamı ile veritabanı etkileşimli uygulama tasarımlarında çok büyük avantajlar getireceğe benziyor.

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).

Türkçe bir sunucu: ISOS

korsan

ISOS küçük kurumlar için tasarlanmış bir e-posta ve web sunucusu. Kolay kullanımlı, Linux ve Windows uyumlu. Türkçe ve İngilizce destekleyen yönetim konsolu var...ve Kamu Lisansı ile dağıtılıyor. Bir kablonet bağlantınız ve alan adınız varsa 5 dakikada internet servislerinizi çalıştırmaya başlayabilirsiniz.

Python ile yazılan bu paketin içinde SMTP, POP3 ve HTTP/CGI sunucuları ile beraber, sistemi, kullanıcıları ve e-posta gruplarını yönetmeyi sağlayan bir konsol uygulaması var.

Görmek, denemek isteyenler için: isos.acikkanal.net. Bulduğunuz hataları ya da önerilerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

Veri Yedeklemenin Önemi: JournalSpace Kapandı

ez_guard

Veri yedeklemenin önemini bu hikayede bir kere daha anlayacaksınız. Blog servisi JournalSpace, veritabanlarını tutan sabit disklerdeki veriler eskilerinin üzerine yazılınca tamamen ortadan kayboldu.