Magento 1.0 Kararlı Sürümü Yayında

0
sempsteen
Oldukça başarılı bir geliştirme süreci geçiren, Zend Framework üzerine kurulu, piyasadaki rakiplerine uzak ara fark atan, açık kaynak kodlu e-ticaret platformu Magento'nun uzun süredir beklenen 1.0 kararlı sürümü bugün (10 dk önce) yayınlandı.

Görüşler

0
tguclu
Merhaba

Henüz indirip kurmadım ama temelinde mambo,joomla tarzı CMS mevcut sanırım.

Eğer içerisinde SSL , kredi kartı ile alışveriş gibi konularda hizmetler var ise çok faydalı bir platform sunuyor demektir.

Deneyen var mı?
0
sempsteen
Ben denemedim fakat projeyi geliştirileceği duyurulduğu ilk günden beri ara ara takip ettim. Şöyle genel bilgiler verebilirim. Magento içerisinde CMS sisteminin de bulunduğu kapsamlı bir e-ticaret platformudur ve bu sektördeki ihtiyaçların çoğuna cevap verebilecek düzeydedir. Zend Framework ile geliştirilmiştir ve Zend tarafından örnek gösterilen projelerden bir tanesidir. Merak edenler için yönetim paneli turuna bu, katalog turuna bu adreste. Son olarak kişisel kanaatim bu projenin e-ticaret alanında yeni bir sayfa açtığı yönendedir. Piyasada başı çeken osCommerce den yıllardır ses çıkmaması, geliştirmeye çalıştıkları (çalıştığı? - en son bir kişi kalmıştı) yeni sürümün amatörce olması, karşısında Magento gibi yüksek kalite bir ürünün olması onu tahtan indirecektir. Yerini Magento nun alması kaçınılmaz gibi görünüyor.
0
bio
Bunu kullanan ve yayinda olan site var mi?
0
sempsteen
Forumlarını karıştırdım, evet var. Buradan takip edebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaScript ile çizim yapmanın kolay yolu: <canvas>

cbc

canvas, Apple'ın Dashboard ile çıkarttığı bir HTML elemanı.

Safari ve Gecko 1.8 tabanlı tarayıcıların (mesela Firefox) da desteklediği bu elemana son destek Google'dan geldi.

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

butch

Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.

Google MapReduce İlerleme mi Gerileme mi?

FZ

Geçenlerde Yahoo'da veri analizi üstüne güzel bir sunum veren Facebook veri anali şefi Jeff Hammerbacher günlüğünde Google MapReduce'u feci eleştiren bir makaleye yer vermiş: MapReduce: A major step backwards.

Türkçe GPL Wiki Yazılımı: Wiksis

anonim

2004'ün başında WYSIWYG editörlü Türkçe CMS yazılımı Websis'i GPL lisansı ile çıkaran CyrocomGPL'D den yepyeni bir program daha: Wiksis

"Wiki ne demek?" sorusuna kısaca "herkesin bir site üzerinde kolayca ve giriş yapmaksızın içerik oluşturması" (bazı wikiler giriş ister)diye cevap verebiliriz...

Flash 10 son beta versiyonu (Astro) yeni linux özellikleriyle birlikte çıktı

ersin2k

Geçtiğimiz ay Adobe Flash Player in 10ncu sürümü Windows yanında Mac OS X ve Linux için aynı anda yayınlandı. Bu beta sürümü yeni 3D efektler, geliştirilmiş metin düzeni, geliştirimiş API ve görsel performans güçlendirmeleri eklemişti. Bugün Adobe Flash player 10 için yeni bir beta daha çıkarttı.ASTRO adlı bu versiyonda linux için penceresiz "wmode" , web kameraları için Video4Linux 2 (V4L2) desteği, yeni dil desteği (Türkçe artık var), arttırılmış hız ve güçlendirilmiş stabilite sunuyor. Ancak henüz 64 bit versiyonu yok.