Yerli montaj IRC (Chat) SERVER

0
anonim
Yıllarca yabancı yazılım geliştiricilerin geliştirdiği irc serverlar kullanıldı, ama artık Türk yazılım geliştirici 4 gencin geliştirdiği TR-IRCD adında bir irc (chat) yazılımı var. TRIRCD bir IRC deamon`u ve IRC servislerini (NickServ, ChanServ, OperServ) içeren bir paketten oluşuyor. Paket Bahamut ve IRCServices adında açık kodlu paketler temel alınarak geliştirilmiş. Detaylı bilgi için tr-ircd.sourceforge.net/

İlgili Yazılar

Herhangi Bir Metnin Hangi Dilden Olduğunu Hızlıca Anlama

FZ

Yapay zekâ dersim için Prolog ile boğuşurken ve comp.lang.prolog haberleşme/tartışma grubunu mesaja boğarken oraya katkıda bulunan bir hocanın, Gertrand Van Noord'un enteresan bir çalışması dikkatimi çekti.

Perl ile yazılmış bir tür dil kategorizasyon programı. Yani bir GİRDİ'ye bakıp, "hmm bu Türkçe" diyor, başka bir girdiye bakıp "hmm, bu da Portekizce" diyor ve bunu kısa sürede, yüksek başarım oranı ile, 69 farklı dil için yapıyor. Açık kodlu, özgür yazılım kategorisinde alan TextCat'in bir de web demosu var.

Van Noord, TextCat'in ticari ve ticari olmayan rakiplerini de sıralamış. Kendi yazılımına dil sayısı olarak en çok yaklaşan yazılım XEROX Language Identifier ticari bir yazılım ve 40 civarı dil ayırt edebiliyor.

Hep birlikte tekrarlıyoruz: Özgür Yazılımı Seviyoruz! :)

R-Project ve Uygulamalı İstatistik

vst

R-Project istatistiksel hesaplama ve grafik işleme için geliştirilmiş bir dil ve programdır. AT&T Laboratuarlarında geliştirilen ve şu anda Lucent Technologies'e ait olan S-Plus'a benzer bu özgür yazılım, dünyanın önde gelen üniversiteleri, araştırma enstitüleri ve kurumları tarafından yoğun olarak kullanılmaktadır. Kullanım alanı ise finanstan sosyolojiye, psikolojiden meteorolojiye, tıptan ekonometriye uygulamalı istatistik biliminin kullanıldığı hemen heryerdir.

Lomboz

anonim

E-iş ve e-ticaret portallarının geliştirilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir ortam sunan Lomboz, tamamen Türk mühendislerinin gücüyle geliştirildi.

Avrupa Birliği kapsamındaki Object Web isimli konsorsiyumun çatısı altında gerçekleştirilen Lomboz projesi, eteration’ın uluslararası arenadaki bilinirliğine büyük katkıda bulunurken, Türk yazılımını küresel çapta başarıyla temsil etmiş oldu.

Geleceğin [Net-Enabled] Yazılımları - Bölüm I

anonim

Birkaç haftadır kafamda çözümünü aradığım (bu mesajı yazarken Sundance ile de tartıştığım) bir soru var: Geleceğin net-enabled yani internet üzerinde çalışan uygulamalarının geleceği, hangi temellerin üzerine oturacağı ve yazılım dünyasını nasıl etkileyeceği, tabii bilişim devlerinin (Microsoft, Sun, IBM vs.) bu gelişmenin neresinde duracağı. Ya da başka bir açıdan, böyle bir gelişim olacak mı?

Windows için Opera 6.01 çıktı

anonim

Kullanımı hızlı bir tarayıcı olan Opera'nın Windows için 6.01 versiyonu çıktı.
Birkaç gün önce, 6.01 ismiyle Opera'nın ftp sitelerine konan ve çeşitli sitelerde duyurulan beta build ise, hatalar içerdiği için kullanılmamalı.
Resmi olarak duyurulan sürüm build 1041 ve Java'sız hali (ow32enen601.exe) 3.340.448 bayt büyüklüğünde. Yanlışlıkla sızan build de aynı isimi taşıdığından, indirdiğiniz dosyanın güncel olduğunu uzunluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Veya doğrudan download sayfasını deneyin.