wxWidgets ile bir uygulama: wxCar

0
mustafa_
wxCar, wxWidgets/C++ ile yazılan oto kiralama/satış firmalarına hitap eden küçük bir uygulamadır.

Serialization olarak Boost kütüphanesi kullanılmıştır.

Programı farklı platformlarda test etme imkanım olamadı. Hata ve eksiklikleri bildirirseniz sevinirim.

win32 için download
source code

İlgili Yazılar

Xynth v0.7.90 kodları teftişe hazır

anhanguera

xynth windowing system sürüm 0.7.90 kaynak kodları sonunda teftişe hazır ;). Paket içerisinde gtk+-2.4.14, links-2.1pre19, MPlayer-1.0pre7try2, SDL-1.2.9 yamalari ve pek tabiki xynth kaynak kodlari mevcut.

RSS: http://gsulinux.org/~distch/rss.php
WWW: http://gsulinux.org/~distch/projects/xynth

Alper "anhanguera" Akcan.

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu

anonim

4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu 3-5 Eylül tarihlerinde Floransa'da başlıyor, Türk yazılımcıları da oralarda görmek isteriz, umarım katılan olur. Detaylı bilgi için: http://cristal.inria.fr/ICFP2001/prog-contest/
(Editörün notu: ICPF, International Conference on Functional Programming 2001 bünyesinde bir de programlama yarışması var.)

EnderUNIX'den 11. yerli yazılım

honal

EnderUNIX VoIPong, bağlı olduğu ağda, bütün trafiği görebilen bir noktaya yerleştirildiğinde, o anda aktif olan bütün VoIP çağrılarını tespit edebilmekte ve G711 algoritması ile sıkıştırılmış olanları (örneğin Microsoft Netmeeting görüşmeleri) PC'lerin "de facto" ses dosyalama standardı WAVE dosya formatında (.wav) diske kaydedebilmektedir. Sonradan, bu görüşmeler standart bir ses ortam yürütücüsü (örneğin Linux play, Windows Media Player) ile açılıp dinlenebilmektedir.

sWM - small Window Manager

conan

small Window Manager az hafizalı küçük bilgisayarlar için yazılmış bir pencere yöneticisi. Sayfasında iddia edilene göre PDAler için biçilmiş kaftanmış. Minimum 12KB sabit disk yeri gerektiren program rxvt`den bile az bellek harcıyormuş. Şu anki versiyonu 1.3.x.

BEA da Eclipse'e destek veriyor.

vst

Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.